• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    1112
  • up
    USD
    8.3508
  • up
    EURO
    9.7324
  • up
    GBP
    10.8367
  • up
    Altın
    504.262
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 06.03.2020 - 11:31 Yorum : 0

Antep usulü kuru dolma tarifi etsiz, Antep Usulü Ekşili Kuru Dolma Tarifi

Antep usulü kuru dolmanın etsiz versiyonunu sizler için araştırdık. Kişilerin damak tatlarına göre değişkenlik gösteren bu tarifin orijinalinde dereotu, nane bulunmuyor. Antepliler, domates salçası yerine de Antep usulü hazırlanan domates, tatlı biber ve acı biberin karışımından elde edilen salçayı kullanmaktadırlar.

Antep usulü kuru dolma tarifi etsiz, Antep Usulü Ekşili Kuru Dolma Tarifi

Antep usulü kuru dolmanın etsiz versiyonunu sizler için araştırdık. Kişilerin damak tatlarına göre değişkenlik gösteren bu tarifin orijinalinde dereotu, nane bulunmuyor. Antepliler, domates salçası yerine de Antep usulü hazırlanan domates, tatlı biber ve acı biberin karışımından elde edilen salçayı kullanmaktadırlar. 

Antep Usulü Ekşili Kuru Dolma Tarifi

Malzemeler

  • 20-25 adet patlıcan kurusu ve biber kurusu
  • 250 gram kıyma (orta yağlı)
  • 2 bardak pirinç
  • 2 büyük soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (eğer kuru olursa daha fazla da ekleme yapabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Bir tutam kuru dereotu

Hazırlanışı

  1. 20-25 adet patlıcan kurusunu ve biber kurusunu 15 dakika boyunca harlı yüksek ateşte haşlayın.
  2. Hemen ardından haşlanan sebzeleri soğuk suda şoklayın.
  3. Bir karıştırma kabına; 250 gram kıymayı, 2 su bardağı pirinci güzelce yıkayıp süzüp, 2 adet büyük soğanı yemeklik doğranmış olarak, 1 baş sarımsağı küçük doğranmış olarak, 2 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay bardağı sıvı yağı, 2 yemek kaşığı biber salçasını, 1 yemek kaşığı sumağı, 1 yemek kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı toz kırmızı biberi, 1 yemek kaşığı nar ekşisini ve bir tutam yıkayıp doğradığınız maydanozu alın ve güzelce birbiri ile harmanlayın.
  4. Ardından en son şoklayarak bıraktığınız patlıcan ve biberlerin yarısına gelecek kadar hazırladığınız bu harçtan doldurun ve bir tencereye ağızları yukarı gelecek şekilde sıralayın. Üzerine bir tabak ile kapatın ki dolmalar dağılmasın. Dilerseniz dolmaların ağızlarını domates veya biberle kapatabilirsiniz.
  5. Ayrıç bir karıştırma kabında yeniden, 1 tatlı kaşığı salça, biraz nar ekşisi ve biraz da sumak ve en son bir miktar sıcak su ekleyip karıştırın. Sonra da bu suyu dolmaların üzerine dökün. Dolmaların üstüne gelecek kadar suyu olsun. Suyu iyice kaynayana kadar harlı yüksek ateşte, sonra da kısın ateşte güzelce pişirin.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber