Tgrt Haber
11 Ekim 2019 17:13

Apple Garanti Sorgulama / İphone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır? / İphone’nuzun Garantisi Var Mı?

Ülkemizde özellikle Apple (İphone) ürünlerinin pahalı olması bu markanın ürettiği telefon ve tabletlere olan ilgisini hiç azaltmadı. Apple veya İphone telefon ve tabletlerinin sıfırını alamayan fakat ikinci elini almaya karar veren kullanıcıların ikinci el telefon almak isteyen fakat aldığı cihazla ilgili şüphede kalanlar için bu makalemiz de “İphone garanti sorgulama nasıl yapılır?, İphone garanti sorgulama için fatura gerekir mi?, Apple imei nedir, Nasıl bakılır?, Telefon garanti sorgulama yöntemleri, Apple garanti uzatma, İphone garanti kapsamında değişim, İphone garantiden kaç günde gelir?, İphone garantiye gönderme, Telefon seri numarası sorgulama, Apple batarya değişimi nasıl yapılır?” gibi aklınıza Apple ürünleri ile takılan tüm sorulara cevaplar verdik. Keyifli okumalar diliyoruz.

Apple Garanti Sorgulama / İphone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır? / İphone’nuzun Garantisi Var Mı?
İphone Garanti Sorgulama,İphone,Apple,Garanti sorgulama,İphone sınırlı garanti ne demek?,İphone imei nerede?,İphone batarya değişimi ne kadar?,Apple servisi kaça kadar açık?

İkinci el İphone cep telefonlarında garanti sorgulaması yapmak oldukça önemli bir konudur. Çünkü alacağınız telefonun geçmişini görüntüleyerek hakkında bilgi sahibi olmak bir çok açıdan size fayda sağlar. Alacağınız telefonun garanti bitim süresinin ne kadar kaldığını bilmek telefonun size orijinal olup olmadığından tutun ne kadar zaman daha kullanabileceğinizi de tam olarak göstermiş olacaktır. İphone cep telefonların satış fiyatları ülkemiz de dolar kuruna bağlı olarak yapıldığı ve çok pahalı telefonlar olduğu için alacağınız Apple ürünü bir telefonun garanti bitim süresinin ne kadar kaldığını bilmeniz oldukça önemlidir. 
İphone telefon modellerinin garanti bitim süresini öğrenmenin bir çok yolu var. Bu makalemiz de yurtdışından getirilmiş ikinci el İphone telefonlar da dahil olmak üzere, İphone’ların garanti sorgulamasının nasıl yapıldığına bakacağız. İşte tüm yönleriyle İphone garanti süresi sorgulama yöntemleri..

Apple Garanti Sorgulama / İphone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır? / İphone’nuzun Garantisi Var Mı?

İphone Garanti Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Amerikan ürünü olan Apple marka cep telefonlarının satışı ülkemizde üçüncü sırada yer alıyor. Telefonları Türkiye'de oldukça rağbet gören ve ikinci el telefon piyasasında da üst sıralarda satış yapabilen İphone modellerinin garanti süresini bilmenin oldukça önemli olduğunu yazımızın başında vurguladık. 

Satın alacağınız telefonun garanti süresini öğrenmenin yollarından ilki İphone’un garanti sorgulaması yapılabilen internet sitesine tıklayarak bilgileri girip Apple’ın servis ve destek kapsamı içeren bilgilerle alacağınız telefonun garanti süresini kontrol edebileceksiniz.

Bunun için İphone Garanti Sorgulama Sayfası İçin Tıklayınız  karşınıza çıkan aşağıdaki görsel de satın almak istediğiniz iphone’un seri numarasını öğrenip girdikten sonra telefon hakkında tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Apple Garanti Sorgulama / İphone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır? / İphone’nuzun Garantisi Var Mı?

Bilgiler girildikten sonra yine aşağıdaki fotoğraf karşınıza çıkacaktır. Yapmış olduğunuz iphone garanti sorgulama sonucunda ekranınıza sırasıyla geçerli satın alma tarihi, telefonla teknik destek, onarım ve servis kapsamı, AppleCare koruma planı sırasıyla gösterilecektir.

İphone’un garanti sorgulama sonucu “Tahmini Son Kullanma Tarihi” bölümünde bulabilirsiniz.

Apple Garanti Sorgulama / İphone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır? / İphone’nuzun Garantisi Var Mı?

İphone Seri Numarası IMEI/MEID ve ICCID Öğrenme

İphone garanti sorgulama yapmak için ilk olarak İphone seri numarasının bilinmesi gerekir. İphone seri numarasını öğrenmenin birçok yolu vardır. İphone seri numarası öğrenmenin birçok yolu var.

Bu yöntemler şu şekildedir;

* İphone Üzerinden IMEI/MEID ve ICCID Öğrenme

Telefon üzerinden İphone'un seri numarasını öğrenmek için Ayarlar > Genel > Hakkında kısmına gidin. İphone’un seri numarasını, IMEI/MEID ve ICCID numaraları sıralı bir şekilde dizilmiş olarak görebilirsiniz.

Apple Garanti Sorgulama / İphone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır? / İphone’nuzun Garantisi Var Mı?

IPhone ikinci el telefonun garanti sorgulamasını; iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus gibi modeli yüksek telefonlarla yapıyorsanız tek yapmanız gereken kopyala yapıştır yaparak telefon üzerinden Ayarlar'da, IMEI/MEID numarasını SIM tepsisinde bulabilirsiniz. 

iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM modeli), iPhone 4s gibi modellerde ise seri numarasını ve IMEI/MEID numarasını SIM tepsisinde görebilirsiniz.

** İphone Kasası Üzerinden IMEI/MEID ve ICCID Öğrenme

Telefonun orijinal olup olmadığı ve İMEİ numarası genel de orijinal kutularında yazılıdır. Aşağıdaki modellerde seri numarasını Ayarlar'da, IMEI/MEID numarasını (MEID, IMEI'nin ilk 14 hanesidir) ise aygıtın arkasında bulabilirsiniz. Özellikle iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone SE, Phone 5s, iPhone 5c, iPhone 5 gibi telefonların seri numarası kasasında mevcuttur. 

*** İphone Kutusu Üzerinden IMEI/MEID ve ICCID Öğrenme

Sahip olduğunuz veya alacağınız bir Apple ürünlerinden iPhone telefonsa orijinalinde mutlaka satılan kutusunun üzerinde barkod namarasından seri no ve IMEI gibi tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Alacağınız telefonun üzerindeki barkod numarası ve İMEİ numarası telefondaki numara ile birbirini tutup tutmadığını mutlaka kontrol edin. 

IMEI/MEID ve ICCID Öğrenme

**** İTunes Üzerinden IMEI/MEID ve ICCID Öğrenme

IMEI/MEID ve ICCID Öğrenme

Telefonun şarj aletini bilgisayara taktığınız zaman iTunes da telefonun seri numarasını ve bilgilerini görebilirsiniz. 

Şayet telefonunuzun şarjını taktığınız ad iTunes kendisi otomatik başlamazsa siz manuel olarak tıklayarak açınız.

İTunes üzerinden aygıtınızın mail adresini yazarak giriş yapıp daha sonra Özet sekmesini tıklayarak alacağınız İphone'a ait IMEI/MEID ve ICCID numaralarını görmeniz mümkün.

İphone Apple Garantisi Ne Zaman Başlar?

İphone telefonların garanti sorgulamasını yaptıysanız orada garanti süresinin başlama ve bitiş süreleri tam olarak yazılıdır. Diğer taraftan, elinizde ikinci el olarak alacağınız telefonun faturası var ise oradaki tarih ile garanti süresi aynı olmayabilir. Zira, İphone telefonların garantisi SIM kartın takılıp kurulumun tamamlanması ile başlar. Yani İphone garantisi, cihazın etkinleştirilmesi ile başlar.

İphone Apple Garanti Süresi Kaç Yıl? 

Her telefonda olduğu gibi İphone’ların sıfır alındığında garanti süreleri tahmini iki yıldır. Fakat Apple bir süre önce Türkiye’yi uluslararası garanti sağlanan ülkeler listesinden çıkardı. Bu durum yurtdışından gelen iPhone’ların maalesef 1 senelik garantisinin ülkemizde geçerli olmadığı anlamına gelir.

İphone Garantisi Neyi Kapsar? Neyi Kapsamaz?

Apple ürünlerinden satın aldığınız ve kullandığınız İphone’un Apple tarafından 2 yıllık sınırlı garantisi mevcuttur. Apple kullanıcı hatası yüzünden bozulmuş telefonların garanti kapsamına almamaktadır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...