Tgrt Haber
17 Eylül 2020 11:29

Apple iOS 14 Güncellemesi Hangi Model Telefon ve Cihazlara Geldi

Dünyanın en büyük telefon şirketi olan Apple, yeni işletim sistemi İOS 14 güncellemesi ile ilgili yapılan tanıtım lansmanının ardından güncelleme tarihi ile ilgili detayları paylaşarak İOS 14 güncellemesinin bugün başlattıklarını duyurdular. Peki, iOS 14'ün özellikleri nelerdir, İOS 14 güncelleme hangi telefonlarda gerçekleşecek? Apple iOS 14 güncellemesi yapabilecek cihazlar hangileri? İşte tüm detayları ile İOS 14 güncellemesi...

Apple iOS 14 Güncellemesi Hangi Model Telefon ve Cihazlara Geldi
iOS 14 güncellemesi,iOS 14 güncellemesi hangi telefonlara geldi

Apple telefon kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği sistem güncellemesi iOS 14, markanın tanıtım lansmanında iPhone telefonlara gelen güncelleme ve buna bağlı teknik özelliklerin neler olduğu açıklandı. İşte iOS 14'ün yeni iyileştirmeleri ve güncellemelerine ilişkin detaylar... 

İOS 14 Güncellemesi

iOS 14 Güncellemesini Yapabilecek Cihazlar ve İOS 14 Güncellemesinin Teknik Özellikleri 
Ana ekrana yerleştirilen araçlar, otomatik olarak düzenleme yapan uygulama arşivi, arama ayarlarında yenilenen tasarım ve daha birçok iyileştirme ve geliştirme özellikleri ile karşımıza çıkan iOS 14 güncellemesi bugün itibariyle tüm Apple kullanıcılarına ulaştırıldı. Yeni gelen güncelleme ile birlikte işletim sisteminin çalışması hızlandı. 

Ana Ekran'da Yeni Uygulama Arşivi

Yeni gelen güncelleme ile birlikte uygulama arşivi, ana ekran kullanım alanında artık gezinme daha kolay. Sade bir görünüme bürünen ve otomatik olarak kendi kendini düzenleyen yeni bir alan telefona çok iş, size yapılacak çok fazla iş bırakmayacak. 

Otomatik Kategorizasyon Özelliği 

iPhone telefonlara gelen İOS 14 güncellemesi sayesinde telefonunuzdaki tüm uygulamalar artık otomatik olarak "Sosyal", "Üretkenlik" ve "Eğlence" gibi yeni kategorilere otomatik olarak dosya halinde karşımıza çıkıyor. Yani artık kategori oluştururken hangi ismi vereceğiniz bir dosya ismi olmayacak. Bunun yerine tüm uygulamalarınız şahsi kullanıma göre akıllı bir şekilde kendiliğinden düzenlenmiş olacak. 

Arama Ayarlarına Gelen Yeni Özellik

Aradığınız bir uygulamayı daha hızlı şekilde bulmak için "Uygulama Arşivi"nin en üst kısmında yer alan arama çubuğunu yeni gelen özellik sayesinde daha rahat kullanabileceksiniz. Alan da yer alan "Ara" düğmesine dokunduğunuzda uygulamalarınız alfabetik bir sırayla liste şeklinde gösteriliyor. Bu liste görünümü sayesinde hem aradığınız uygulamayı hızlı bulmanızı sağlayacak hem de ola ki unuttuğunuz uygulama ismini gösterilen liste sayesinde zahmetsiz bir şekilde ulaşma imkanınız olacak.  

Ana Ekran Sayfalarını Gizleme

İOS 14 güncellemesi telefonlarınızın Ana Ekran'ınında rahat erişimi kolaylaştırmak için sayfaları gizlemenize olanak sağlıyor. App Store'dan indirilen yeni uygulamalar otomatik açılan Uygulama Arşivi'ne gidiyor.

Telefon Arama Ayarları 

İOS 14 güncellemesi ile artık gelen aramalar telefonunuzun tüm ekranı kaplamadan banner şeklinde gösterilecek. Bu yaptığınız işin bölünmemesini sağlayacak. Yok saymak için banner'ı yukarı, tüm telefon özelliklerini görmek için aşağı kaydırabilir ve aramayı dokunarak da yanıtlayabileceksiniz. 

Kompakt Siri Özelliği

Siri, ekrandaki bilgilere başvurmanıza ve bir sonraki görevinize kolayca geçiş yapmanızı kolaylaştıracak yeni bir tasarımla sizi karşılıyor. Siz bir istek başlattığınızda Siri, artık telefon ekranının altında beliriyor. Size gösterebileceği sonuçlar ise tıpkı bildirimler gibi ekranın üst kısmında görünüyor. Bu kompakt tasarım sayesinde aradığınız sonuçlar tam ihtiyacınız olan bilgileri listeleyecek şekilde yenilendi.

Resim İçinde Resim Özelliği

İOS 14 güncellemesi sayesinde artık bir uygulamayı kullanırken videonuzu izlemeye devam edebilir, gelen FaceTime aramalarını dahi yanıtlayabileceksiniz. Bir arkadaşınızla ne zaman buluşacağınızı kararlaştırırken görüntülü arama yapmak veya mail'lerinizi kontrol ederken kaçırdığınız TV programına göz atmak istediğinizde bu özelliği de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

En İyi Eşleşen Sonuçlar

Uygulamalar, kişiler, bilgiler, Harita uygulamasında ilginizi çeken yerler ve web siteleri de dahil aramanıza en uygun sonuçlar en üstte gösteriliyor. Böylece ihtiyacınız olan şeyi kolayca bulabiliyorsunuz.

Hızlı Başlatıcı Özelliği 

Git'e dokunarak uygulamaları ve web sitelerini hızla açmak için birkaç karakter yazmanız yeterli olacak.

İğnelenmiş Sohbetler Özelliği 

İstediğiniz zaman ulaşabilmek için favori sohbetlerinizi listenizin en üstüne iğneleyebileceksiniz. Son mesajlar, Tapback'ler ve yazma göstergeleri için animasyonlar iğnenin üstünde görüntüleniyor. İğnelenmiş bir grup sohbetinde, son üç katılımcının mesaj gönderdiğinde iğnenin etrafında döndüğünü görüyorsunuz.

İOS 14 Güncellemesini Alacak Telefon Modelleri 

İOS 14 Güncellemesi

  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE (2. nesil)
  • iPhone SE (1. nesil)
  • iPod touch (7. nesil)

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...