Tgrt Haber
04 Aralık 2014 14:45 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Araç hasar kaydı tramer sorgulama ve trafik cezası sorgulama ekranları

Araç hasar kaydı sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemi oldukça kolaylaştı. Tüm bu işlemler için yazımızı incelemeniz yeterli olacaktır.

Araç hasar kaydı tramer sorgulama ve trafik cezası sorgulama ekranları
Araç hasar kaydı,tramer sorgulama,trafik cezası sorgulama,trafik cezası sorgulama ekranı

Hayatımızda birçok nedenden ötürü sorgulama yapmamız gereken alanlar vardır. Bu sorgulamalar için artık devlet dairelerine giderek uzun kuyruklarda beklemek zorunda değiliz. İnternet üzerinden yapacağımız birçok sorgulama ile hayatımız kolaylaşmıştır. Bizde size bu sorgulama türlerden birkaç tanesini anlatacağız. Hemen hemen her vatandaş bir araca sahiptir. Bu araçları kullanırken biz farketmeden adımıza ceza gelebilir. Bu cezaları nasıl sorgulayacağımızı da trafik cezası sorgulama sayesinde öğrenebiliriz. İnternet üzerinden yapacağımız birkaç basit işlem sayesinde adımıza gelen bir trafik cezası olup olmadığını öğrenebiliriz. Trafik cezası sorgulama işlemini iki farklı site üzerinden yapabilirsiniz. İsterseniz GİB trafik cezası sorgulama işlemini isterseniz de EGM trafik cezası sorgulama işlemini kullanabilirsiniz.
Öncelikle İnternet Vergi Dairesi üzerinden nasıl trafik cezası sorgulaması yapacağınızı anlatalım. Öncelikle ilgili siteye girişinizi yapmalısınız. Ardından plaka numaranızı giriniz. Eğer özel plakaya sahipseniz "Özel Plaka" yazan sekmeye plaka numaranızı giriniz. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı eksiksiz bir biçimde giriniz. Son işlem olarak tescil tarihinizi de doğru bir şekilde giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra aşağısında kırmızı ile yazılan uyarı kısımlarını dikkatlice okuyunuz. Tüm bu işlemlerden sonra "TAMAM" butonuna tıklayarak trafik cezası sorgulamanızı yapabilirsiniz.
Gelelim Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasından nasıl trafik cezası sorgulamasını yapacağınıza. Öncelikle ilgili bağlantı adresine girişinizi yapınız. Ardından isminizi ve soyisminizi giriniz. Daha sonra 11 haneli T.C. kimlik numaranızı girmelisiniz. Son olarak doğum yılınızı yazdıktan sonra "Doğrula" sekmesine tıklayınız. Bu işlemleri eksiksiz ve doğru bir şekilde yaptıktan sonra trafik cezası sorgulamanızı yapabilirsiniz.
Araç Sorgulama
Araç sorgulama sayesinde aracınızla ilgili ya da alacağınız araçla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'ne kayıtlı olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Yani yeni bir araç alacaksınız bu aracın çalıntı olup olmadığını, rehin, haciz vb. durumlarda olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda kendi aracınıza ait bir borç varsa ve bunu bilmiyorsanız araç sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işleminizi E-Devlet resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz.
Araç sorgulama yapabilmeniz için bir E-Devlet şifrenizin olması gerekir. E-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın bir PTT bürosuna giderek başvuru yapmalısınız. Başvuru yapmaya giderken T.C. kimlik numaranızın yazılı olduğu nüfus cüzdanınızı götürmeyi unutmayınız. Aksi takdirde başvuru yapmanız mümkün olmayacaktır. Başvurunuzu yaptıktan sonra sizden 2 TL tutarında bir işlem ücreti istenecektir. İşlem ücretini ödedikten sonra E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz.
E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra araç sorgulama sayfasına girişinizi yapınız. İlk kez E-Devlet kullanıyorsanız kimlik doğrulamanız gerekecektir. Kimlik doğrulamasından sonra E-Devlet şifrenizi ve T.C. kimlik numaranızı doğru bir biçimde giriniz. Daha sonra sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Tramer Sorgulama
Tramer sorgulama işlemi araçların sigortaları, kaskoları ve karayolları taşımacılık sigortası gibi bilgilerin sorgulanabilmesi için uygulamaya konulan bir işlemdir. Bu sorgulama sayesinde herhangi bir sigorta çeşidi yenilendiği zamana entegrasyon sağlanmış oluyor ve sigorta çeşitlerinin kolay düzenlenmesi sağlanıyor. Aynı zamanda mevcut sigorta bilgilerini ve sigortanızın bitip bitmediğini bu sistem üzerinden kontrol edebilirsiniz.  Ayrıca tramer sorgulama işlemi ile araç hasar kaydı sorgulamanızı, trafik poliçe sorgulamanızı, araç sigorta bilgileri sorgulamanızı, kasko sorgulamanızı ve mağdur bilgileri sorgulamanızı yapabilirsiniz.
Tramer sorgulama işlemi tramer resmi internet adresinden yapılabilmektedir. İlk olarak kullanıcı tipinizi seçmelisiniz. Ardından e-mail adresini girmelisiniz. E-Mail adresini girmek zorunlu bir işlemdir. Daha sonra sigorta şirketinizi seçiniz. Acente numaranızı ve ticaret sicil numaranızı da girdikten sonra sağ tarafta bulunan "GİRİŞ" sekmesine basınız. Giriş sekmesine basmadan önce kırmızı ile yazılmış olan uyarı niteliğindeki yazıları okumadan geçmemenizi tavsiye ederiz. Tüm bu işlemlerden sonra tramer sorgulamanızı başarı ile yapmış olursunuz.
Araç Hasar Kaydı Sorgulama
Araç hasar kaydı sorgulama işlemi sıfır alınacak araçlar için bir sorun teşkil etmezken ikinci el araç alacaklar için önemli bir husustur. Araç hasar kaydı sayesinde daha önce bir trafik kazası yapılıp yapılmadığını öğrenebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama işlemi internet üzerinden yapılabileceği gibi mobil uygulamalar üzerinden de yapılabilmektedir.
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin resmi internet sayfasından yapacağınız araç hasar kaydı sorgulama işleminiz için öncelikle gereken sayfaya girişinizi gerçekleştiriniz. Araç hasar kaydı işlemini yapabilmeniz için üç seçenek vardır. Bunlar;
1.    Plaka ve Sigortalı T.C. Kimlik No İle Sorgulama : Bu seçeneği seçtiyseniz gereken bilgileri girdikten sonra resimdeki karakterleri giriniz ve ara butonuna basınız.
2.    Plaka ve Sigortalı Vergi kimlik No İle Sorgulama : Eğer araç hasar kaydı sorgulama için bu seçenekten yararlanacaksanız ilgili yerlere bilgilerinizi girip resimdeki karakterleri doğru bir biçimde yazınız. Daha sonra ara sekmesine tıklayınız.
3.    Plaka ve Sürücü T.C. Kimlik No İle Sorgulama : Son seçenek olan bu seçeneği seçtiyseniz yine gereken bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra resimdeki karakterleri yazıp ara butonuna tıklayınız.
Bu seçeneklerden herhangi bir tanesiyle araç hasar kaydı sorgulamanızı yapabilirsiniz. Ayrıca Turkcell, AVEA ve Vodafone üzerinden de araç hasar kaydı sorgulamanızı yapabilirsiniz.
•    Vodafone İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama : Vodafone kullanıcıysanız araç hasar kaydı sorgulamanızı yapmak için Plaka No yazıp 5664'e kısa mesaj atabilirsiniz. Bu SMS'in ücreti 4 TL olacaktır.
•    AVEA İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama : Eğer AVEA hattını kullanıyorsanız araç hasar kaydı sorgulama için yapmanız gereken PlakaNO yazıp 5664'e veya Hasar S boşluk Şasi No yazıp 5664' mesaj atmanız gerecektir. Bu mesajın ücretlendirmesi 4 TL tutarında olacaktır.
•    Turkcell İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama : Turkcell üzerinden araç hasar kaydı sorgulama yapmak istiyorsanız yine PlakaNo yazıp 5664'e ya da Hasar S boşluk Şasi No yazıp 5664'e mesaj gönderebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulamanın ücret bedeli 4 TL olarak alınacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...