Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ağustos 2019 09:23

Ardıç Katranı Sabunu Nedir? / Ardıç Katranı Sabunu Faydaları Nelerdir?

Günümüzde ardıç katranı sabunu egzama, kaşıntı, uyuz ve benzeri cilt sorunlarında kullanılan efsane bir sabundur. Ardıç ağacının katranının yağından elde edilen sabunun çok eski bir geçmişi vardır. Bu makalemizde uzun yıllardan beri cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan ardıç sabununun ne olduğunu, ne işe yaradığını, nerede kullanıldığından bahsedeceğiz. Keyifli okumalar.

Ardıç Katranı Sabunu Nedir? / Ardıç Katranı Sabunu Faydaları Nelerdir?
Ardıç Katranı Sabunu Nedir?,,Ardıç Katranı Sabunu Faydaları Nelerdir? ,,ardıç katranı sabunu egzama,,ardıç katranı sabunu faydaları egzama,,mardin ardıç katranı sabunu,,Gaziantep ardıç katranı sabunu,

Çok eski tarihlerden beri cilt hastalıkları için kullanılan ardıç katranı sabunu egzama, kaşıntı, uyuz gibi birçok cilt hastalıklarında etkisini ispatlamış, tedavi gücü yüksek bir temizlik ürünüdür. Alternatif tıp yöntemi ile imal edilen ardıç katranı sabunu sadece cilt için değil, saç için de oldukça faydalıdır.

Ardıç Katranı Sabunu Nedir? / Ardıç Katranı Sabunu Faydaları Nelerdir?

Ardıç Katranı Sabununun Faydaları

Ardıç katranı sabunun çeşitli renklerde kalıp halinde birçok aktarda bulmanız mümkün. Anadolu’da binlerce yıldır cilt hastalıkları için tedavi amaçlı kullanılan sabun, alternatif tıbbın en iyi örneklerinden biridir.

Gelin ardıç katranı sabununun ne işe yaradığına hep birlikte bakalım.

Akne oluşumunu engeller: Akne ciltte bir sorundur. Ardıç katranı sabunu ile bu sorunu kökünden çözmeniz mümkün. Akne oluşumunu durdurması ile bilinen sabunun, akneleri kurutup cildi tazeleyip sivilce oluşumunu da engeller.

Siyah noktaları yok eder: Ciltte meydana gelen akne tedavisinde kullanabilirsiniz. Yine vücuttaki siyah noktalardan kurtulmak için de kullanılmaktadır. Sabunun cildi yenileyici vitaminler içermesi sebebiyle siyah nokta ve akne tedavisinde kesin çözüm sunar.

Ciltte oluşmuş lekelerini yok eder: Cilt lekeleri birçok kadının korkulu rüyası. Yazın, güneş sebebiyle ciltte oluşmuş güneş lekelerini ardıç katranı sabunuyla yok edebilirsiniz. Sabunda bulunan katran yağı, sabun, düzenli kullanıldığında cilt lekelerinden kurtulmak mümkün.

Ayak sağlığını ve ayak kokusunu yok eder: Ayaklarımız bedenimizin yükünü kaldıran ve fiziken en çok çalışan organımızdır. Ayak bakımı bu sebeple çok önemlidir. Özellikle uzun süre ayakkabının içinde kalan ayakların terlemesi ve havasız kalması sebebiyle koku oluşumunun önüne ardıç katranı sabunu ile geçebilirsiniz. Ayakların rahatlaması ve kokmaması için ardıç sabunuyla ayakların yıkayarak ayak sağlığınızı ve ayak kokusundan kurtulmuş olursunuz. Yine ayak parmaklarının aralarında meydana gelen mantar oluşumunu ardıç katranı sabunu ile yok edebilirsiniz.

Ardıç Katranı Sabunu Nedir? / Ardıç Katranı Sabunu Faydaları Nelerdir?

Ardıç Katranı Sabununun Diğer Faydaları Nelerdir?

  • Cilte meydana gelen egzema, sedef ve kaşıntıyı gidermek kullanılır.
  • Saç diplerini besleyerek saç tellerinin güçlenmesini ve saç dökülmesini durdurur.
  • Saç ve saç diplerini besleyerek saç tellerinin sağlıklı uzamasını sağlar.
  • Tüm cilt problemlerine içi kullanılır, özellikle uyuz ve benzeri gibi problemlerde gönül rahatlığıyla kullanılır.
  • Deride oluşabilecek tüm zararlı organizmaları yok eder.
  • Ardıç katranı sabunu tamamen doğal bir sabundur ve içinde kimyasal hiçbir katkı olmadığı için cilt hastalıklarına karşı tedavisi olduğu düşünülür.

Ardıç Katranı Sabunu Nedir? / Ardıç Katranı Sabunu Faydaları Nelerdir?

Ardıç Katranı Sabunu Nasıl Kullanılır?

Cildinizi bol köpük ile yıkayabilirsiniz. Özellikle sabunun köpüğünden yüzünüze, maske şeklinde uygulayıp bol soğuk su ile durulamanız yeterli olacaktır. Sabunun muhafazası için mutlaka kuru bir yerde muhafaza etmeye çalışın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...