Tgrt Haber
20 Kasım 2021 16:48

Aristo diyeti nedir, nasıl yapılır? Aristo diyetiyle kaç kilo verilir? Haftada bir beden incelin!

"Aristo diyeti nedir, nasıl yapılır? Aristo diyetiyle kaç kilo verilir, diyet listesinde neler var?" sorularının cevabı merak edilenler arasında yer alıyor. Kilo problemi yaşayan birçok kişi çeşitli diyet programları uygulayarak fazla kilolarından kurtulmak istiyor. Düzensiz ve sağlıksız beslenme, hareketsizlik, stres gibi etkenler fazla kiloya sebep olabiliyor. Aristo diyeti uygulayarak fazlalıklarından kurtulmak, hatta bir ayda iki beden incelmek isteyenler için detaylar haberimizde...

Aristo diyeti nedir, nasıl yapılır? Aristo diyetiyle kaç kilo verilir? Haftada bir beden incelin!
diyet,aristo diyeti,beslenme,sağlık,zayıflama,kilo verme

Zayıflamak isteyenler için Aristo diyeti son dönemin en popüler kilo verme yollarından biri olarak kabul ediliyor. İnatçı kilolalarınız varsa ve yağ oranınız yükseki ise, adını ünlü filozof Aristo'dan alan bu diyeti uygulayabilirsiniz! Çeşitli kilo verme yöntemlerinden daha önemlisi, bu yöntemleri uzman bir hekimin gözetiminde seçmektir çünkü kişiler bilinçsizce yaptıkları diyetler sebebiyle sağlıklarını tamamen kaybedebilmektedir. Bu nedenle, Aristo diyetine başlamayı düşünüyorsanız mutlaka uzman bir diyetisyene danışmalısınız. Peki, Aristo diyeti nasıl yapılır, nedir? Aristo diyetini yapmak için nelere dikkat edilmelidir? İşte, Aristo diyetine dair merak edilenler...

ARİSTO DİYETİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Aristo diyeti, sıradan bir diyetten ziyade yaşam biçimi olması hedeflenen bir yaşam biçimidir. Minimum 3 hafta sürdürülmesi gereken beslenme programının yüzde sekseni çiğ sebze ve meyvelerden oluşmaktadır. Sabah en geç 08:00’de kahvaltı, akşam ise en geç 19.30’da akşam yemeği yenmelidir. Bu arada bırakılan süre, vücudun sindirimi kolayca yapabilmesi ve vücudun arındırılması için rolentiye alınmalıdır. 

Aristo diyeti uygulanırken; sabah kahvaltısından yarım saat önce ılık su içilmesi önerilir. Ilık su içerisine 7-8 damla limon eklenirse mide temizlenir ve yağ yakımı hızlandırılır. Sabah, öğle ve akşam öğünlerinde protein ağırlıklı beslenmek önemlidir. Diyet uygulanırken glutensiz beslenmek önemlidir.  Aristo diyetinde 3 ana öğün ve 2 ara öğün beslenme şekli uygulanır. Ana öğünlerin atlanmaması oldukça mühimdir. Aristo diyetinde meyveler ve sebzeler çiğ tüketilmeli; gün içinde en az 2,5 litre su içilmelidir. Bol bol hareket etmek de diyet esnasında kilo vermeyi tetikler ve önerilir. Adını felsefeci Aristo'dan alan bu diyeti uygulayan kişinin amacı, yaşam biçimini iyileştirmektir; yaşam felsefesini değiştirmesi de diyebiliriz. Epifiz bezinin temizlenmesini sağlayan bu diyet, hormonların yeniden düzenlenmesini sağlar ve açıkma hissini kısıtlar. Bu diyet için üç farklı arınma hedeflenir. 

  • Ruhunu arındırma
  • Zihnini arındırma
  • Bedenini arındırma

Aristo diyeti nedir, nasıl yapılır? Aristo diyetiyle kaç kilo verilir? Haftada bir beden incelin!

ARİSTO DİYETİNDE TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER

Aristo diyetinde kesinlikle tüketilmemesi gereken bazı besinler vardır. Bunlar:

  • Un ve unlu mamülller
  • Yulaf ve yulaftan elde edilen her türlü gıda
  • Yüksek şeker ve nişasta içeren sebzeler
  • Kahve
  • Gluten içeren tahıllar
  • Şekerli meyveler ve meyve suları

Özetle, vücudun dinlendirildiği ve arındığı Aristo diyetinde, gluten kesinlikle tüketilmemelidir. Bol su tüketimi ve bol hareket de oldukça önemlidir. Aristo diyeti yaparken 00.00'dan önce uyunması tavsiye edilir. 

Aristo diyeti nedir, nasıl yapılır? Aristo diyetiyle kaç kilo verilir? Haftada bir beden incelin!

ARİSTO DİYETİYLE 10 GÜNDE 6 KİLOYA KADAR VEREBİLİRSİNİZ!

Aristo programı doğru uygulandığında kısa sürede hedeflenen kiloya ulaşmak mümkündür. Aristo diyetiyle 10 günde 6 kiloya kadar verilebilir. Etkili kilo verimi sayesinde vücudun haftada ortalama 1 beden incelmesi olağandır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...