Tgrt Haber
27 Aralık 2019 14:45

Arnavut ciğeri nasıl yapılır ve Arnavut ciğeri nasıl pişer, En kolay Arnavut ciğeri pişirme yöntemleri

Arnavut ciğeri aslında bir ana yemektir fakat bazı yerlerde ara soğuk olarak veya meze olarak da tüketilmektedir. Limon sıkarak tüketebilir veya kimyon ekleyerek de servis edebilirsiniz. Arnavut ciğerinin olmazsa olmazı, herkesin yanında bunu tüketmekten keyif alacağı tek en yakın arkadaşı sumaklı soğandır. İşte size efsane lezzet, yumuşacık ama dışı çıtır çıtır bir arnavut ciğeri tarifi…

Arnavut ciğeri nasıl yapılır ve Arnavut ciğeri nasıl pişer, En kolay Arnavut ciğeri pişirme yöntemleri
Arnavut ciğeri nasıl yapılır ve Arnavut ciğeri nasıl pişer, En kolay Arnavut ciğeri pişirme yöntemleri,

Arnavut ciğeri aslında bir ana yemektir fakat bazı yerlerde ara soğuk olarak veya meze olarak da tüketilmektedir. Limon sıkarak tüketebilir veya kimyon ekleyerek de servis edebilirsiniz. Arnavut ciğerinin olmazsa olmazı, herkesin yanında bunu tüketmekten keyif alacağı tek en yakın arkadaşı sumaklı soğandır. İşte size efsane lezzet, yumuşacık ama dışı çıtır çıtır bir arnavut ciğeri tarifi…

Arnavut ciğeri yapmanın püf noktaları

  1. Ciğer, tıpkı bir kıyma gibidir. Asla yıkanmaz. Kanı süzdürülürken bir tel süzgecin içerisine koyup 1, 1,5 saat bekletilerek tüm kanı akıtılabilir. Zaten ciğerden çok az bir kan çıkacaktır.
  2. Una bulamak, pişirirken ciğerlerin birbirine yapışmasını engeller ve ciğerlerin dışının çıtır içinin yumuşacık olmasını sağlar.
  3. Tavadaki yağı çok sıcak hale getirdikten sonra ciğerleri içine atarsanız, ciğerler birden pişeceğinden, çok sert olacaktır. Bunun için yağ hafif ısındığında ciğerleri tavaya atın.

Yumuşacık tam tadında tüm püf noktaları ile efsane arnavut ciğeri tarifi

Malzemeler

  • 600 gram ciğer
  • 1 çay bardağı un (bulamak için)
  • 2 su bardağı sıvı yağ (patatesi kızartmak için)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet patates (küp doğranmış)
  • 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz kişniş

Sumaklı soğan için malzemeler

  • 1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1/2 demet doğranmış maydanoz

Hazırlanışı

  1. Bir tepsiye 1 çay bardağı kadar unu döküp yayın.
  2. Üzerine 1 çay kalığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonatı döküp karıştırın.
  3. Kanını süzdürdüğünüz 600 gram ciğerin kanını süzdürdükten sonra unun üzerine döküp iyice bulayın. Ciğerin tüm yüzeyleri una bulanana kadar karıştırarak unlayın.
  4. Ciğerleri unladıktan sonra tel bir süzgece dökün ve fazla unu ciğerlerin üzerinden eleyerek alın.
  5. Tavayı ocağa koyun, üzerine sıvı yağı döküp çok az ısındığında ciğerleri üzerine atın.
  6. Ciğerleri önce yavaş sonra daha hızlı olacak şekilde karıştırmaya başlayın. Yağ iyice ısınıp ciğerler pişmeye başladığında, yağ fokurdayarak bu durumu belli edecektir. İşte tam bu anda 1 çay kaşığı toz kişnişi ve 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biberi üzerine döküp karıştırmaya devam edin.
  7. Diğer taraftan başka bir tavada yağı kızdırıp küp küp doğradığınız patatesleri kızartın. Altın rengine geldiğinden servis tabağına alın.
  8. Ciğerler tam istediğiniz gibi renk aldığından tavadan yağını süzdürerek alıp servis tabağına yerleştirin.
  9. Sumaklı soğan için soğanları piyazlık doğrayın ve üzerine tuzu dökerek ovun. Bu şekilde soğanın acısı gidecektir. Üzerine sumak ve maydanozu da ekleyip güzelce karıştırın ve sumaklı soğan hazır. Bunu da ciğerin yanına alın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...