Tgrt Haber
05 Ağustos 2019 18:49

Arpa Suyunun Faydaları Ve Zararları Nelerdir? / Arpa Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?

İçeriğindeki B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, bakır, protein, selenyum, çinko, amino asitler, lifler, beta glüten ve çeşitli antioksidanlar açısından oldukça zengin bir tahıl olan arpa ve suyu ile daha sağlıklı bir yaşam sürmeniz mümkün. Bu makalemizde “Arpa suyunun faydaları, Arpa suyunun zararları, Arpa suyu diyeti” hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Keyifli okumalar.

Arpa Suyunun Faydaları Ve Zararları Nelerdir? / Arpa Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?
Arpa suyunun faydaları,,Arpa suyunun zararları,,Arpa suyu diyeti,,haftada 5 kilo verebilir mi?,,Arpa suyu diyeti nasıl yapılır?,

Efendim, sağlık insanın her şeyidir… Sağlıksız bir insan, dünyanın tüm servetine, şöhretine, malına, mülküne sahibi olsa bile inanın hiçbir şeyden ne lezzet alabilir, ne de zevk… Bu sebeple internet medyasında her okuduğunuz diyet haber ve içeriklerini uygulamadan önce özellikle “Kilo Aldırtan Süper Formül” türünden atılan başlıklara rica ediyoruz itibar etmeyiniz.

Arpa Suyunun Faydaları Ve Zararları Nelerdir? / Arpa Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?

Çünkü ani kilo kaybı, aç kalma yöntemiyle zayıflama ve hızlı kilo verme isteğiniz vücudunuza yapacağınız en büyük kötülüklerin başında gelir. Bugün bir anne bile 9 ay 10 gün içinde -9 ay 11,12 gün denilmiyor!- çocuğunu dünyaya getiriyorsa burada “hemen olsun, hızlı olsun, güzel olsun, çabuk kilo vermeliyim” gibi düşünceler onarılmaz sağlık problemlerine yol açabilir Allah muhafaza... İşte bunun en bariz örneğini maalesef “arpa suyu diyeti”yle şarkıcı İrem Dereci’nin komalık olma durumundan herkes üzülerek görmüştür sanıyoruz. Ünlü sanatçının bu kadar kötüleşmesinin asıl önemli sebebinin uygulamış olduğu “arpa diyeti” olduğu ortaya çıktığı günden beri insanların akıllarında “arpa suyu zararlı mı?” düşüncesi oluştu.

Peki nedir bu gizemli iksir?, Arpa suyu ile gerçekten diyet yapılır mı? Bir insan bir haftada 5 kilo verebilir mi?, Arpa suyu diyeti ile hafta da 5 kilo vermek doğru bir yöntem mi? Arpa suyu diyeti nasıl yapılır?

Gelin hep birlikte adım adım öğrenelim.

Arpa Suyunun Faydaları Ve Zararları Nelerdir? / Arpa Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?

Arpa Suyu Diyeti Nedir? / Arpa Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?

Normalde birçok vitamin bakımından zengin bir tahıl olan arpanın suyunun da sağlığımız için birçok faydası bulunmakta. Ancak bu diyet doğru bir şekilde yapılırsa fayda sağlar, kilo vermenize yardımcı olur. Özellikle karaciğer, böbreğin çalışmasını hızlandıran arpa suyunu yanlış kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Çünkü içindeki lifler sayesinde yeme iştahını arpa suyu ile kontrol altına almanız mümkün. İçildiğinde ise uzun süre sizi tok tutan arpa suyunda alkol kesinlikle yoktur.

Arpanın içeriğinde, protein, lif, karbonhidrat, vitamin (A, B, D, E), çinko, potasyum, demir, manganez, kalsiyum, silisyum, magnezyum, bakır, nikel, krom, brom ve iyot bol miktarda bulunur.

Arpa Suyunun Faydaları Ve Zararları Nelerdir? / Arpa Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kahvaltıda 
Bir kase arpa lapası 
Arpa lapasının içeriğini zenginleştirerek içerisine muz, ceviz ve mevsiminde yetişen meyveler ekleyebilirsiniz.
 

Öğle yemeğinde 
1 bardak arpa lapası
1 kase lahana çorbası
mevsiminde yetişen sebzelerden salata 
 

Ara öğünde 
1 bardak süt 
Çeşitli meyve ve sebzelerden yeterli miktarda tüketmek
 

Akşam yemeğinde
Bir tencerenin içerisinde 2 bardak suyu kaynatın. Daha sonra içerisine 300 gr arpa ekleyin ve kaynatın. İçerisindeki arpalar şişene kadar kaynama işlemine devam edin. 

Arpa Suyunun Faydaları Ve Zararları Nelerdir? / Arpa Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?
 

Arpa Suyunun Sağlığa Zararları Nelerdir?

  • Karaciğeri yorar ve solunum rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir.
  • Rektal kanamalara neden olur.
  • Bağırsaklarda şiddetli gaz sancılarını meydana getirir.
  • Çölyak hastalığına neden olur.
  • Alerjik reaksiyonlara sebep olur.
  • Kabızlığa sebebiyet verebilir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...