Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2022 09:04 - Güncelleme : 16 May 2022 09:08

Yılın ilk Ay Tutulması ne zaman gerçekleşti? Ay Tutulması burçları nasıl etkileyecek? İşte Mayıs ayının en talihsiz burçları

30 Nisan’da gerçekleşen 2022 yılının ilk Güneş Tutulmasının ardından, yılın ilk Ay Tutulması da bugün gerçekleşti. Doğa olaylarına ilgili olanlar "Yılın ilk Ay Tutulması ne zaman gerçekleşecek? Ay Tutulması burçları nasıl etkileyecek?" sorularının cevabını aramaya başladı. İşte yılın ilk Ay Tutulmasını bekleyenler için tüm merak edilenler…

Yılın ilk Ay Tutulması ne zaman gerçekleşti? Ay Tutulması burçları nasıl etkileyecek? İşte Mayıs ayının en talihsiz burçları

2022 yılının ilk ay tutulmasının ne zaman gerçekleşeceğine dair merak edilenler gündemde yerini alırken ilgililer tarafından ise heyecanlı bekleyiş bu sabah itibariyle sona erdi. Astrologlar ve doğa olaylarıyla yakından ilgilenenler tarafından "Yılın ilk Ay Tutulması ne zaman gerçekleşti? Ay Tutulması burçları nasıl etkileyecek?" soruları araştırılmaya başladı. İşte 2022 yılının ilk Ay Tutulmasına dair tüm detaylar…

YILIN İLK AY TUTULMASI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Heyecanla beklenen 2022 yılının ilk ay tutulması 16 Mayıs tarihinde gerçekleşti. 2022 yılının ilk Kanlı Ay tutulması bu sabah Türkiye saatiyle 07.13’te gerçekleşti. "Kanlı Ay Tutulması" olarak da bilinen tutulma burçları da büyük oranda etkileyecek. Astrolojiyle ilgilenenleri yakından ilgilendiren tutulmanın etkisinin ise 6 ay süreceği ifade ediliyor.

Akrep burcunda gerçekleşecek olan bu tutulmanın etkisi 6 ay sürecek. 6 ay boyunca hayatımızda birçok şeyin bitişine tanık olabiliriz. Sabit burçları daha fazla etkileyecek olan bu tutulma, bakış açımızı değiştirmemize olanak sağlayacak.

Farklı olayları hayatımıza getirecek sert bir tutulma bizi beklerken, 15-16 Mayıs tarihleri herkes için zor geçebilir.

AY TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK, ETKİLERİ NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

İkizler ve Yay aksında gerçekleşen Güneş ve Ay Tutulmaları yerini Boğa ve Akrep aksında gerçekleşecek olan tutulmalara bıraktı.

Boğa aksındaki ilk tutulma 30 Nisan'da gerçekleşirken, etkileri 6 ay boyunca hissedilecek ve Güneş Tutulması hayatımızdaki başlangıçları temsil edecek.

30 Nisan'daki Güneş Tutulması daha yumuşak ve iyicil etkilere sahip olan bir olay olarak kayıtlara geçti. Astrolojiyi takip edenler ise bu etkilere daha hakim ve daha dikkatli.

Yılın ilk Ay Tutulması ne zaman gerçekleşti? Ay Tutulması burçları nasıl etkileyecek? İşte Mayıs ayının en talihsiz burçları

Ancak Mayıs ayında gerçekleşecek olan Ay Tutulması'nın geçişi oldukça sert olacak ve Akrep burcunun tehlikeli yüzünü göreceğiz.

Burçlara göre etkileri farklılık gösterirken, bu tutulmanın tam tarihi ve Türkiye'den görülüp görülmeyeceği merak ediliyor.

Oldukça önemli olan ve 2023 yılına kadar sürmesi beklenen Akrep - Boğa aksındaki tutulmaların etkisi herkesi sarıp sarmalayacak.

İŞTE AY TUTULMASINDAN ETKİLENECEK MAYIS AYININ EN TALİHSİZ BURÇLARI

2022 yılının ilk ay tutulması Mayıs ayında gerçekleşecek olup bazı burçlarda ciddi değişikliklere neden olacak. Ay tutulması herkesi etkilerken bazı burçlar Mayıs ayında daha şansız olacaklar. İşte Mayıs ayının en şanssız burçları

Yılın ilk Ay Tutulması ne zaman gerçekleşti? Ay Tutulması burçları nasıl etkileyecek? İşte Mayıs ayının en talihsiz burçları

AKREP BURCU: GEÇMİŞİN GERGİNLİĞİNE DİKKAT

2022 yılının ilk ay tutulmasın en çok etkileyeceği burçlardan biri Akrep. Akreplerin bu ayda öfke kontrol mekanizmalarını kontrol etmelerinde fayda var. Ay Tutulmasından dolayı 16 Mayıs tarihinde aksilikler yaşayacak olan Akrepler öfkelerini kontrol edemeyecekler. Ani sinir krizleri ve ani kararlardan uzak durulması gereken bir tarih olan 16 Mayıs, Akrepleri biraz zora sokabilir. Geçmişin birikimiyle Mayıs ayında patlama yaşayacak olan Akrepler arkadaş ortamlarında biraz gergin tavırlar sergileyebilir. İş ve Kariyer konusunda taviz vermeyen akrepler duygusal anlamda biraz çöküntüye girebilirler. Akrepler Mayıs ayını güzel ve akıllıca değerlendirirlerse ayın en şanslı burçları arasında girebilirler. Farklı mesleklere yönelmek isteyenler ise uygun koşulları beklemeden hareket etmesinler. Mayıs ayı iş değiştirmek için iyi bir ay ama koşullar sağlanmadan adım atılmamalı. Çevrenizde sıradan gördüğünüz insanların size Mayıs ayında güzellikleri olacak. İş değiştirenler ise yeni bulundukları ortamda yeni birileri ile karşılayabilirler. Fakat Mayıs ayında biraz gergin tavırlardan kaçınmamalılar. Kollarınız ve bileklerinizde ufak rahatsızlıklar olabilir.

YAY BURÇLARI: MÜCADELE BAŞLIYOR

Özgürlüklerine düşkün olan yay burçları için Mayıs ayı mücadele ayı olacak. Hem aşk hem de ilişki anlamında gergin ortamlarla karşılaşacak olan Yay burçları, ani kararlar almaktan çekinmeli. Eğer akıllıca davranılırsa karşılarına çıkan fırsatları da görebilirler. Yeni sorumluluklar alacak olan Yay burçları maddi anlamda da mücadelenin meyvesini yiyeceklerdir. Fakat iş ortamında canlarını sıkan kişilere karşı biraz sabırlı ve sakin davranmaları gerek. Özelikle terfi bekleyen yaylar bu anlamda ince düşüp sık dokumaları gerek. Gezmeyi eğlenmeye seven yaylar Mayıs ayında biraz kabuklarına çekilecek ve hayatlarında olup bitenleri süzgeçten geçirecekler. Bir çok kişiyle arkadaşlıklarına son verecek olan bazı yaylar yeni ortamlarda yeni insanlara karşılaşabilecekler. İlişkisi olan yaylar yürümeyen ilişkileri için son noktayı koyabilirler. Aşk bekleyen yaylar ise Mayıs ayının sonlarına doğru yeni birileri ile flörtleşebilirler.

KOVA BURCU: MAYIS AYINDA BAŞINIZI AĞIRTABİLİRLER

Mayıs ayında çevrenizde bulunan eş dost ve arkadaşlarınızdan bazıları canınızı sıkabilir. Özellikle Mayıs ayının ortalarına doğru ani kararlar alabilirsiniz. Bundan dolayı çevrenizdeki insanlardan yavaş yavaş uzaklaşıp kendi kabuğunuza çekilmelisiniz. Çünkü bazı durumlarda öfke krizleri yaşayabilirsiniz. Bekar olan kovalar platonik aşklarına olan yoğun duyguları bazı kişilere açabilirler. Bu konuda biraz temkinli olmalısınız. Söylediğiniz sırrınız başka yerlerde farklı algılanabilir. Mayıs ayında biraz duygu kontrolünü elinizde tutmalısınız. Risk ve gergin ortamlardan uzak durmalı sağlığınızı bu anlamda korumalısınız. Evli ve ilişkisi olanlar ise ufak sorunlarla karşılaşabilirler.

AY TUTULMASI NASIL GERÇEKLEŞİR?

Ay tutulmaları Dünya’nın Güneş ile Ay arasına girmesi ile oluşur. Dünya burada Güneş ışınlarına perde görevi görür. Ay Tutulması da gölge ile yansımadır. Gerçekle sanalın izdüşümünü anlatır.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Dünya'nın gölgesine giren Ay, ilk etapta karanlık görünümdeyken tam olarak gölgeye girdiğinde ise kırmızı ve turuncu arasında bir renge bürünüyor.

Yılın ilk Ay Tutulması ne zaman gerçekleşti? Ay Tutulması burçları nasıl etkileyecek? İşte Mayıs ayının en talihsiz burçları

Ayın bu renge bürünmesinin sebebiyse gökyüzünün mavi görünmesiyle aynı. Atmosfere giren güneş ışınları renklerine ayrılarak farklı oranda yansımaya maruz kalıyor. En kırılgan renk mavi gündüzleri gökyüzüne rengini verirken, en az kırılgan renk kırmızıysa atmosferi geçip aya tutulma sırasında bu rengi veriyor.

Cambridge Üniversitesi Astronomi Profesörü Andrew Fabian bu tutulmanın "Kanlı Ay" olarak tabir edilmesini, "Kanlı Ay deniyorçünkü güneşten gelen ışınlar Ay'a giderken Dünya'nın atmosferinden geçiyor ve atmosfer bu ışınları kırmızıya çeviriyor. Gün batımı sırasında gökyüzünün kızıla dönmesiyle aynı sebepten." şeklinde açıkladı.

NASA'dan Gezegensel Jeolist Noah Petro ise 'Kanlı Ay' için; "Ay yüzeyine gün doğumlarını ve gün batımlarını yansıtmak gibi" ifadelerini kullandı.

NASA bilim adamlarına göre tutulma sırasında Ay üzerinden Dünya'yı gözlemleyen bir kişi, bu nedenle dünyayı kaplayan turuncu-kırmızı bir renk hüzmesi görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...