Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Mart 2021 15:22

Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Ana malzemesi yarma (dövme) ve yoğurt olan ayran aşı çorbası, özellikle çocuklar için oldukça besleyici bir yemektir. Yazın o sıcak günlerinde içinizi ferahlatacak buz gibi soğuk hali, kışın içinizi ısıtacak sıcak hali ile ayran aşı çorbası, ülkemizin hemen her şehrinde sevilerek tüketilmektedir. Gerek lezzeti, besleyiciliği gerekse mevsimine göre soğuk sıcak tarifi ile sofralarımızın vazgeçilmez tatlarından biri olan ayran aşı çorbasının Erzurum usulü tarifini sizler için hazırladık...

Ayran Aşı Çorbası Tarifi
Ayran aşı çorbası,,ayran aşı çorbası tarifi,,kolay ve lezzetli ayran aşı çorbası,,ayran aşı çorbası erzurum,,erzurum ayran aşı çorbası tarifi,,sıcak ayran aşı çorbası,,soğuk ayran aşı çorbası,,sıcak - soğuk ayran aşı çorbası tarifi,

Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan çorba tariflerimize, yeni bir lezzet daha eklemenin sırası geldi. Lezzeti ile damak tadına en iyi hitap edecek ayran aşı çorbası, hem sizlerin hem de misafirleriniz için servis edebileceğiniz bir lezzet. Bu özelliği ile çorba tarifleriniz içerisindeki önem derece yüksek tarifler arasında yer alacaktır. Bu önem derecesinin artmasında ayrıca, kolay hazırlanması ve zahmetsiz olmasının yanı sıra çok fazla da malzeme gerektirmemesinin etkisi de vardır. Lezzeti ile ikramlarınızdan tam not almanıza sağlayacak “Ayran Aşı Çorbası tarifi” için gerekli malzemelere ve çorba tarifimizin yapılışına geçebiliriz.

Kolay ve Lezzetli Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır? Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Alınacak Malzemeler

  • 2 bardak nohut
  • 1 bardak buğday veya dövme
  • 3 bardak yoğurt
  • 5 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber

Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Kolay ve Lezzetli Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır? Ayran Aşı Çorbası Tarifi

  • Efendim öncelikle çorbanın tarifine geçmeden önce çorba için bir gece önceden ana malzemelerinden buğday ve nohudu güzelce ıslatmanız gerekir.
  • Ertesi gün ise ıslattığımız bu nohut ve buğdayın suyunu dökerek, üzerine çıkacak kadar su koyarak güzelce kaynatın.
  • Suyun kaynamasıyla birlikte ateşin kısarak nohutlar ve buğday yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • İstediğiniz kıvama gelen nohut ve buğdayı ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Yoğurdu, tuz ve karabiber ile karıştırarak soğumaya bıraktığımız nohut ve buğdayın üzerine ilave ederek karıştırın.
  • Hazırladığımız çorbayı buzdolabında soğumaya bırakın.

Soğuyan çorbamızın üzerine kuru veya taze nane,  dereotu ilave ederek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...