• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    110477
  • up
    USD
    5.8011
  • up
    EURO
    6.4759
  • up
    GBP
    7.7598
  • up
    Altın
    275.921
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 13.11.2019 - 15:28 Yorum : 0

Ayva reçeli tarifi ve Ayva reçeli nasıl yapılır, Ayva reçeli yapımı ve kolay tarifi

Sizler için öyle bir reçel tarifi hazırladık ki tüm püf noktalarına uyulduğunda, harika renkli ve müthiş kıvamlı bir ayva reçeliniz olacaktır. İşte damaklara lezzet şenliği yaşatan ayva reçeli ve püf noktaları…

Ayva reçeli tarifi ve Ayva reçeli nasıl yapılır, Ayva reçeli yapımı ve kolay tarifi

Sizler için öyle bir reçel tarifi hazırladık ki tüm püf noktalarına uyulduğunda, harika renkli ve müthiş kıvamlı bir ayva reçeliniz olacaktır. İşte damaklara lezzet şenliği yaşatan ayva reçeli ve püf noktaları…

Ayva reçelinin efsane püf noktaları

Ayvaları doğrayış biçiminiz, ayvaları kaynatacağınız süreyi etkilemektedir.
Örneğin dilimleyicisini kullandığınız bir mutfak robotundan çıkan ayvaları ince oldukları için 10 dakika kaynatmanız yeterli olacakken,
Küp küp doğradığınız ayvaları suyu kaynadıktan sonra 15 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır.
Ayvanın renginin kırmızı ve kıvamının koyu olması için, soyduğunuz kabuklarda ayva çekirdeklerinin yarısını alıp bir sudan geçirin ve şekerle kullanmak üzere bekletin. Kabuklardan çıkan tüm çekirdekleri reçele dahil ederseniz, çok koyu renkli ve koyu kıvamlı bir reçel meydana gelecektir.
Ayrıca diğer reçellere göre daha sıvı haldeyken altını kapatın. İçerisinde bulunan ayva çekirdeği nedeniyle durdukça koyulaşan bir yapısı vardır.
Ayrıca kaynadığında suyu çok azalmış olursa, üzerine bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Ayva reçeli yapmadan önce, reçel yapacağınız ayvadan bir tane yiyin ve ayvanın sulu olup olmadığına bakın. Sulu olmayan bir ayva ne kadar pişerse pişsin sert olacaktır.
Eğer reçeli yaparken ayvaları bekletme ihtimaliniz var ise, önceden bir limonlu su kabı hazırlayıp ayvaları burada bekletin ki kararma yapmasınlar.
Ayvanın üzerindeki ve göbeğindeki set kısımları mutlaka kesin.
Limon suyunu ekledikten sonra, tencerenin kenarlarından ortasına doğru baloncuklar kalkacaktır. O baloncuklar, tencerenin ortasına geldiğinde artık ayva reçeliniz hazır.
Aşağıdaki ölçülerde bir kg lık bir kavanoz ve yarım kg lık ikinci bir kavanoz kadar ayva reçeli çıkmaktadır.

Ayva Reçeli

Malzemeler

•    1 kg ayva
•    1 kg toz şeker
•    Yarım limon suyu
•    5 su bardağı su

Hazırlanışı
Tüm püf noktalarına dikkat ettikten sonra ayvaları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyarak dilediğiniz şekilde doğrayın. Ayva çekirdeklerini ayırın.
Doğradığınız ayvaları bir tencereye alın tam ayvaların hizasında soğuk su koyarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Eğer ayvalarınızı küp küp doğradıysanız, su kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatın.
Kaynayan ayvanın üzerine şeker ile ayırdığınız ayva çekirdekleri bir temiz sudan geçirip, ilave edin. Kısık ateşte, renk alıp, kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Üzerinde oluşan sarı köpükleri alın. Şekeri ekledikten sonra ayvalarınız 30 dakika kaynasa yeterli olacaktır.
En son istediğiniz renge gelen ayva reçelinize, limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
İlk sıcaklığı geçen ayva reçelini kavanozlara alıp sıkıca ağızlarını kapatın.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber