Tgrt Haber
04 Ocak 2020 11:34

Ayva tatlısı tarifi, Ünlü Şef Refika’dan Ayva Tatlısı Tarifi, Ayva tatlısı nasıl yapılır

Kış dediğimizde aklımıza ilk gelen tatlılardan, meyvelerin en güzellerinden ayvanın, tatlısı ile sizlerle güzel tarifler hazırladık. Ünlü şeflerde farklı tariflerle, klasik ayva tatlısı tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ayvalarınızı soyarken bekletmek üzere limonlu suya atmayı unutmayın.

Ayva tatlısı tarifi, Ünlü Şef Refika’dan Ayva Tatlısı Tarifi, Ayva tatlısı nasıl yapılır
Ayva tatlısı tarifi,Ünlü Şef Refika’dan Ayva Tatlısı Tarifi,Ayva tatlısı nasıl yapılır

Kış dediğimizde aklımıza ilk gelen tatlılardan, meyvelerin en güzellerinden ayvanın, tatlısı ile sizlerle güzel tarifler hazırladık. Ünlü şeflerde farklı tariflerle, klasik ayva tatlısı tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ayvalarınızı soyarken bekletmek üzere limonlu suya atmayı unutmayın.

Ünlü Şef Refika’dan Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 6 tane karanfil
  • 6 tane yenibahar

Hazırlanışı

  1. 3 adet ayvayı soyun fakat kabuklarını atmayın.
  2. Ayvaların iki başını kesin ki düz olsun.
  3. Ayvaları boydan klasik şekilde değil, enden kesin ki ortasını bir kaşık yardımı ile hemen çıkartabilin.
  4. Ayvaları tencereye yan yana bir tencereye dizin. Üzerine çekirdeklerini atın.
  5. 1 su bardağı toz şekeri üzerine dökün.
  6. 6 ila 7 arası karanfil ve 7 adet de yenibahar ekleyin.
  7. Bir gece bekletin. Tencerenin dibine su çıkacak. Yarım su bardağı kadar da ılık su ekleyin.
  8. Orta ateşten bir miktar kısık 2 saat pişirin. Tam kıvamını alacaktır. Ayvaları tencerede soğutun. Servis tabağına alarak üzerine kaymak ve ceviz ile servis yapın.

Tam Tadında Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet büyük boy ayva
  • 16 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil

Servisi için malzemeler

  • 100 gram kaymak
  • 4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Hazırlanışı

  1. 4 adet büyük boy ayvayı bol suda yıkayın, kabuklarını soyun. Bu esnada, kararmaması için limonlu suda ayvaları bekletin. Bunu yaparken ayvaları dap etmeyin. Ayvaları ortadan ikiye kesin ve sonra kullanmak üzere çekirdeklerini çıkartıp bir kenara alın.
  2. Geniş, karnıyarık tenceresi gibi bir tencereye ayvaları yan yana gelecek şekilde dizin.
  3. Her ayvanın üzerine 2 şer yemek kaşığı toz şekeri serpin. Tepeleme bir kaşık olabilir.
  4. Tencereye, ayvaların üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu da tahminen 5 su bardağı kadar su demektir.
  5. Bunun yanı sıra kenarda ayırdığınız ayva çekirdeklerini de rengini vermesi için tatlının içine atın.
  6. 1 adet çubuk tarçını, 3 adet karanfili de tencereye ekleyin.
  7. Ayvalar piştikten sonra soğutun ve servis tabağına alın. Üzerine kaymak ve Antep fıstığı ekleyerek servis yapın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...