Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2021 16:51

Bafra pidesi nasıl yapılır? Tadı damakta kalan kapalı Bafra pidesi tarifi

Karadeniz yöresel yemeklerinden olan Bafra pidesi ekranların sevilen yemek yarışması MasterChef ile gündeme geldi. Yarışmacılar en sevilen pide tariflerini hazırlarken Bafra pidesi lezzeti ve görünüşüyle öne çıktı? Peki Bafra pidesi nasıl yapılır? Bafra pidesi tarifleri ve püf noktaları nelerdir? Evde kapalı Bafra pidesi tarifi.

Bafra pidesi nasıl yapılır? Tadı damakta kalan kapalı Bafra pidesi tarifi
bafra pidesi,,yemek tarifi,

Bafra pidesi hem lezzeti hem de çıtır çıtır görünümüyle pek çok kişinin gönlünde taht kurmuş bir yemektir. Samsun'un Bafra ilçesinin meşhur yemeklerinden olan Bafra pidesi evde kolayca hazırlanabilir. Dışı tereyağlı, içi soğan ve kıymadan oluşan Bafra pidesi hem akşam yemeklerinin hem de misafir ağırlarken sıklıkla yapılır. İşte lezzetli Bafra pidesi tarifi

BAFRA PİDESİ MALZEMELERİ NELERDİR?

Sabah kahvaltısının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Bafra pidesi doğru malzemeler kullanıldığında tadı damakta bırakır. MasterChef yarışması ardından Bafra pidesi tarifi denemek isteyenler ilk olarak Bafra pidesi malzemelerini araştırıyor. İşte Bafra pidesi malzemeleri:

Bafra pidesi hamuru için:

  • 3 su bardağı un(300 gram)
  • 1 su bardağı su(200 mililitre)
  • 1 silme çay kaşığı instant maya(4 gram)
  • 1 silme çay kaşığı tuz(5 gram)

Bafra pidesi iç harcı için: 

  • 300 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bafra pidesi üstü için:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı

BAFRA PİDESİ NASIL YAPILIR?

MasterChef 2021 yarışmasından en lezzetli pide çeşitleri yapıldı. Bafra pidesi pidesi de yapılan pidelerin arasındaydı.  Bafra pidesi tarifi doğru uygulandığında son derece lezzetli olacaktır. İşte adım adım Bafra pidesi tarifi:

  • Hamur için un, su ve mayayı birleşene kadar karıştırın,
  • Karıştığınız hamurum 5 dakka yoğurun,
  • Tuz ekleyip hamur pürüzsüz ve yumuşak bir hal alana kadar yoğurun,
  • Hamuru hafifçe unladığınız bir kaba alın ve hamuru da unlayıp üzerini örtün. 1.5 saat kadar dinlendirin,
  • Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın, havasını alın,
  • Hamuru dört eşit parçaya bölün,
  • Dıştan içe doğru katlayıp yuvarlayın ve üzerini unladıktan sonra örtüp 45 dakika tezgahta dinlendirin,
  • Dinlenen hamurları merdane yardımı ile hafifçe unladıktan uzun şekilde açın,
  • Açtığınız hamurun ortasına kenarlardan boşluk kalacak şekilde 4 yemek kaşığı harç koyun,
  • Hamurun kenarlarını yukarıda birleştirip çimdikleyerek sıkıca kapatın,
  • Pideyi kenarlardan çekip dilediğiniz boyuta getirin,
  • Fırını 230 derecede fanlı olarak ısıtın,
  • Pideleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ikişer ikişer yerleştirin ve fırının alttan bir üstteki gözünde 12 dakika pişirin,
  • Kızaran pideleri çıkar çıkmaz tepsiden başka bir yere alın ve sıcağı sıcağına her yerine tereyağı sürün,
  • Lezzeti arttırmak için pidenin üzerini bıçakla kesip içine de ufak parçalar halinde tereyağı bırakıp, dilimleyin.

Bafra pidesi iç harcı:

  • Bir tavada kıymayı, tuz ekleyerek iyice kavurun,
  • Kıyma suyunu çekip kahverengi olunca altını kapatın,
  • Kavrulan kıymaya karabiber ve ufak küpler halinde doğradığınız soğanı ekleyin.

Bafra pidesi nasıl yapılır? Tadı damakta kalan kapalı Bafra pidesi tarifi

BAFRA PİDESİ PÜF NOKTALARI

Bafra pidesi yaparken püf noktalara dikkat edilirse daha çıtır ve lezzetli olacaktır. Bafra pidesi püf noktalarından ilki ılık su ve süt kullanmaktır. Bu durum hamurun çok iyi mayalanmasına neden olur. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...