Tgrt Haber
17 Aralık 2019 14:39

Baklavalık yufkadan börek yapımı, Baklavalık yufkadan börek en kolay nasıl yapılır?

Baklavalık yufka kullanıp kolayca yapabileceğiniz bir börek tarifi hazırladık okuyucularımız için. Hem çok lezzetli olan hem de çok kolay hazırlanan bu tarifi denemek isterseniz, baklavalık yufkadan leziz börek tarifimiz hemen aşağıda…

Baklavalık yufkadan börek yapımı, Baklavalık yufkadan börek en kolay nasıl yapılır?
Baklavalık yufkadan börek yapımı, Baklavalık yufkadan börek en kolay nasıl yapılır,

Baklavalık yufka kullanıp kolayca yapabileceğiniz bir börek tarifi hazırladık okuyucularımız için. Hem çok lezzetli olan hem de çok kolay hazırlanan bu tarifi denemek isterseniz, baklavalık yufkadan leziz börek tarifimiz hemen aşağıda…

Çıtır çıtır herkesi kendine hayran bırakan baklavalık yufkadan börek tarifi

Malzemeler

  • 500 gr (23 adet) Baklavalık yufka

Sosu için malzemeler

  • 1 su bardağı soda (Maden suyu)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • Bir çay kaşığı kadar tuz

İç malzemesi için

  • İsteğe göre beyaz peynir

Hazırlanışı

  1. Sosu için 1 şişe maden suyunu, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı sütü, 1 adet yumurtayı, 1 çay kaşığı tuzu bir karıştırma kabına alın ve iyice çırpın.
  2. Bir adet baklavalık ince yufkayı bir zemine serin ve üzerine iki çay kaşığı kadar sıvı yağ döküp fırça ile her yerine gelecek şekilde dağıtın.
  3. Yağlı yufkanın üzerine bir adet daha ince baklavalık yufkadan serin ve aynı şekilde 2 çay kaşığı kadar sıvı yağ döküp fırça ile her yerine sürün.
  4. Yufkaların üzerine bir adet daha ince baklavalık yufkadan bir adet serin ve artık üzerine hazırladığınız sostan fırça yardımı ile 1,5 yemek kaşığı kadar döküp sürün.
  5. Üzerine dördüncü kat olması için bir adet baklavalık yufka serin ve sostan yine aynı şekilde 1,5 yemek kaşığı kadar alıp fırça ile sürün.
  6. 5. kat olması için bir adet daha baklavalık yufka koyup yine aynı miktarda sos ile ıslatın.
  7. Dikdörtgen olan yufkanın kısa kısmının uç kısımlarına peynirli iç malzemeden veya siziün dilediğiniz başka iç malzemeden (burada kullanacağınız iç malzemenin soğuk olmasına dikkat edin) yerleştirin ve tam ortasının hafif boş kalmasına özen gösterin. (yufkayı buradan keseceğiz.)
  8. İç malzemesini yerleştirdikten sonra yufkaya başka hiçbir katlama vs işlemi yapmadan önce, yufkayı boydan uzunlamasına ikiye kesin.
  9. Sonra iki parçaya ayrılan ve iç malzemeleri koyulmuş olan yufkayı, aşırı sıkmadan ama mümkün olduğunca düzgün bir şekilde sarın.
  10. Sardığınız küçük ruloların her birinin üzerine üçer adet çizik atın. Çizikler ilk katı kesecek fakat asla peynirden aşağıya geçmeyecek.
  11. Kalan sosu, bir iki yemek kaşığı her bir böreğin üzerine olacak şekilde dökün. Sonra tepsiyi biraz sallayın ve böreklerin tamamen sos ile bulanmasını sağlayın. Ardından sosun çoğunu tepsiden bir kaseye dökün. Börek çok kuru kalmayacak kadar tepside sos bırakın.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, börekler güzelce kızarana kadar pişirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...