Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Şubat 2022 16:24 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 17:54

Bal Kabaklı cevizli kek tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Bal kabaklı kış keki nasıl yapılır?

Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olan bal kabağı, tatlılar için farklı lezzetlerin kapısını açıyor ve kullanıldığı birçok tarifte favoriler arasında yer alıyor. Bal kabaklı kek yapmak isteyenler ise bal kabaklı ve cevizli kek tarifini araştırmaya devam ediyor. İşte, bal kabaklı kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı!

Bal Kabaklı cevizli kek tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Bal kabaklı kış keki nasıl yapılır?

Bal kabaklı kek tarifi araştırılmaya devam ediyor. Kış aylarının vazgeçilmez tatlarından biri olan bal kabağı, birçok tatlı lezzete yakıştığı gibi; cevizli kek için de muhteşem bir ikili oluyor. Çeşitli baharatlar ile zenginleştirilebilen ve bal kabağının kendine has aroması ile birçok kişinin merak ettikleri arasında yer alan bal kabaklı kış kekinin yapılışı, tarifi haberimizde...

BAL KABAKLI VE CEVİZLİ KIŞ KEKİ TARİFİ

Bal Kabağı Püresi İçin Gerekli Malzemeler:

  • 500 gram bal kabağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı su

Kek İçin Gerekli Malzemeler:

  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Bal Kabaklı cevizli kek tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Bal kabaklı kış keki nasıl yapılır?

ADIM ADIM BAL KABAKLI CEVİZLİ KEK NASIL YAPILIR?

Öncelikle derin bir tencereye minik minik doğradığınız bal kabaklarının üzerine toz şeker ve su ekleyip bal kabakları yumuşayana dek pişirin. 

Yumuşadığına emin olduğunuz bal kabaklarının suyunu süzdükten sonra, pişen kabağı püre haline getirin. 

Bir karıştırma kabının içine yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Ardından, içine süt ve yağı ekleyip mikserle çırpmaya devam edin.

Ardından kabın içine un, kabartma tozu, tarçın ve vanilini elekten geçirerek ekleyin ve hepsi homojen bir şekilde bütünleşinceye dek karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımın içine bal kabağı püresini ve ceviz içlerini de ekleyip tekrar karıştırın ve kek karışımını yağladığınız kek kalıbının içine dökün. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.

Bu noktada, kekin içinin piştiğine emin olun, keki fırından alıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın ve dilerseniz üzerini süsleyerek servis edin. 

Bal Kabaklı cevizli kek tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Bal kabaklı kış keki nasıl yapılır?

BAL KABAĞININ FAYDALARI NEDİR?

  • Bal kabağı kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. 
  • Bal kabağı bağırsakların düzenli çalışmasında ve sindirimin kolaylaşmasında önemli bir yer tutar.
  • Manganez, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır ve fosfor bakımından zengindir. 
  • Stres ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesini sağlar. 
  • Beyaz kan üretimini arttırır ve bağışık sistemini güçlendirir. 
  • A vitamini bakımından zengindir, göz sağlığını korur. 
  • İçeriğindeki C vitamini sayesinde vücudun hastalık direncini arttırır ve mikroplara karşı doğal bir savunucu rolündedir.
  • Antioksidan özelliği sayesinde toksinlerin atılmasını sağlar. 
  • Cildin parlak ve canlı görünmesini sağlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...