Tgrt Haber
22 Mart 2019 11:18

Bal Tarçın Maskesi ile Cilt Bakımı

Doğal cilt bakımı için bal ve tarçın ikilisinden elde edilen maskenin cilt lekelerine ve sivilcelere karşı etkili olduğunu biliyor muydunuz? Cildinizi nemli canlandırmak, sivilcelerinizden, siyah lekelerden kurtulmak ve daha da pürüzsüz hale getirmek istiyorsanız bal ve tarçın ikilisinden doğal yüz maskesi yapabilirsiniz. Ciltteki ölü deriden de kurtulmanızı sağlayacak maskenin, cildi besleyip canlandırdığı bilinen bir gerçek. İşte bu yazımızda bal ve tarçından elde edilen karışımla yapılan maskenin faydalarından, nasıl yapıldığından ve kısmen de olsa hassas ciltler için zararlarından bahsetmeye çalışacağız. Şimdiden keyifli okumalar!

Bal Tarçın Maskesi ile Cilt Bakımı
Bal Tarçın Maskesi,Bal tarçın maskesi Cilt Bakımı,bal tarçın maskesi,tarçın bal maskesi tarifleri

Cilt Güzelliği ve Doğal Cilt Bakımı İçin Bal ve Tarçın

Yüzümüzde aniden çıkan sivilce, siyah leke, ten solukluğu ve cilt kırışıklıklarına karşı bal ve tarçın ile yapılan karışımdan elde ettiğimiz maskeyi uygulayarak hemen kurtulabiliriz. Bal ve tarçın maskesinin nasıl yapıldığına, nasıl uygulandığına geçmeden önce maskeyi oluşturan bal ve tarçının cildimize yapmış olduğu etkiyi anlatmakta fayda var.

Balın İnsan Cildine Faydası

Bal tenimizdeki zararlı tüm toksinlerden kurtulmamızı sağlar. Cildi temizler, siyah nokta, sivilce, kırmızı nokta ve kızarıkların giderilmesinde oldukça etkilidir. Ayrıca cildin beyazlatan, parlatan ve besleyen balın doğal bir nemlendirme ilacı, kırışıklıkları gideren olağanüstü bir etkisi vardır. Güçlü bir antibiyotik olan bal, ciltte oluşan zararlı mikrop ve bakterilerin yok olmasını sağlar. Ölü cilt hücrelerimizi parçalayarak vücudumuzdan hemen ayrılmasını sağlar.

Tarçının Cilt İçin Faydaları

Tarçın tam bir antioksidan kaynağı olmakla birlikte tene uygulandığında rahatlatıcı bir özelliği vardır. Cilt hücrelerine direnç ve güç vererek derimizin dayanıklılığını artırır. Sadece cilt için değil, hastalıklara karşı vücudumuzun direncine de etkisi bulunmaktadır.

Cilt Bakımı için Bal ve Tarçın Maskesi Nasıl Yapılır?

Bal Tarçın Maskesi ile Cilt Bakımı

Gerekli malzemeler:  

1 tatlı kaşığı bal,
1 tatlı kaşığı tarçın ile lokal olarak lekelerin ve sivilcenin üzerine krem gibi sürebilirsiniz.

Bal ve Tarçın Maskesinin Hazırlanışı

Küçük bir plastik kabın içerisine 1 tatlı kaşığı tarçını ve 1 tatlı kaşığı balı ilave edin. Ardından güzelce karıştırın. Koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın.

Bal ve Tarçın Maskesini Nasıl Uygulamalıyım?

Karışımı uygulamaya geçmeden önce öncelikle yüzünüzü sabun veya temizlik jeli ile ılık su ile güzelce yıkamalı, temizlemeli ve kurutmalısınız. Hazırlamış olduğunuz maskeyi tüm cildinizin yüzeyine (özellikle sivilceli, lekelerin veya kırışıklıkların yoğun olduğu bölgelere) sürünüz. Karışımı sivilcelerin üzerine bastırarak değil hafifçe yapmalısınız. On beş dakika beklettikten sonra cildinizi suyla tekrar durulayabilirsiniz.

Bal Tarçın Maskesi ile Cilt Bakımı

Maske sonrasında;

Maskeyi uyguladığınız bölgelerdeki gözeneklerinin temizlendiğini, Cildinizin çok daha pürüzsüz ve dengeli bir neme sahip olduğunu, Cilt tonunuzun da eşitlendiğini göreceksiniz…

Düzenli olarak bal tarçın maskesini uygularsanız cildinizdeki kızarıklıklar ile lekelerin geçtiğini, sivilcelerin azaldığını veya tamamen geçtiğini fark edebilirsiniz. Sizler de bal tarçın ile hazırlanan benzer cilt maskesi tariflerini bize ileterek okurlarımız ile paylaşabilirsiniz…

Dikkat!

Cildiniz hassas ise bu maskenin cildinizi tahriş edebileceğini unutmayın. Bal ve tarçına vücudunuzun alerjisi varsa bu maskeyi denememelisiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...