Tgrt Haber
16 Temmuz 2019 15:19

Balgamlı Öksürük Nedir? / Çocuklarda Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Balgam Çıkarma Yöntemleri

Balgamlı öksürük, nezle, grip, soğuk algınlığı, kuru öksürük, kış aylarının başlaması ile hemen hemen her çocuğun yakalandığı hastalıkların başında geliyor. Bu makalemizde “Balgamlı öksürük nedir?, Çocuklarda balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?, Çocuklarda balgam çıkarma yöntemleri veya doğal tedavi yöntemleri nelerdir” sorularına formüller bulacaksınız. Keyifli okumalar.

Balgamlı Öksürük Nedir? / Çocuklarda Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Balgam Çıkarma Yöntemleri
balgamlı öksürük,,balgam nedir?,,balgam nasıl sökülür?,,çocuklarda balgamlı öksürük?,,balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?,,çocuklarda balgam çıkarma yöntemleri,,balgam söktürücü kürler,,çocuklarda balgam söktürücü doğal tedavi yöntemleri nelerdir?,

Kış aylarının soğuk yüzü çocukları çok etkiler. Özellikle öksürük, hapşırık, soğuk algınlığı yüzünden çocukların solum yollarında balgamlı öksürüğe ve tıkanmalara sebebiyet verir.

Balgamlı öksürük çocuğu etkilediği kadar bu süreçte en çok da anne ve babalar diken üzerinde günler geçirirler.

Peki çocuklar neden öksürür?, Öksürük nedir?, Öksürüğe neden olan şeyler nelerdir? Şimdi bu sorulara cevaplar verip aslında öksürüğün korkulacak bir şey olmadığını ve bir savunma sistemi olduğunu anlatmaya çalışalım.

Balgamlı Öksürük Nedir? / Çocuklarda Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Balgam Çıkarma Yöntemleri

Öksürük nedir?

Çocuklarda solunum yollarının enfeksiyon kapması sonucu vücut yaşanan bu tıkanmaya karşı otomatikman savunmaya geçerek öksürük, hapşırık dediğimiz savunma ile tıkanan boğazın temizlenmesini sağlar.

Öksürük, balgamlı - balgamsız ve kronik - akut olmak üzere iki başlıkta incelenebilir.

Boğazda gıcık hissine neden olan öksürük balgamsız öksürüktür.

Tıptaki adı prodüktif öksürük olarak bilinen öksürük ile birlikte balgamlı sıvının gelmesi ise balgamlı öksürüktür. 2 ya da 3 haftadan daha uzun süren öksürükler kronik öksürük diye adlandırılır.

Akut öksürük enfeksiyonları ise sinüzit, farenjit, nezle, akciğerlere yabancı cisim kaçması gibi nedenlerle oluşur. Kronik öksürükler bazen senelerce sürebilir.

Öksürük neden olur?

Soluk yollarında veya boğazımızda meydana gelen tıkanma yüzünden nefes alış verişi rahat olmaz. Bu rahatsızlığın giderilmesi için vücudumuz öksürük yoluyla boğazın, hapşırıkla da burnun açılmasını sağlar. Öksürerek nefes yollarımızı açmaya çalışırız. Öksürük, bir tehlikeye karşı savunma refleksidir. Bu refleks sayesinde soluk yolunda, boğazımızda ki gıcıklanmayı, dumanı, bu alana yapışan makusu yani balgamı akciğere gitmeden dışarı atarız.

Öksürük balgamlı ve çok sık ayrıca bir de acılı ise mutlaka bir doktora gitmelidir.

Balgamlı Öksürük Nedir? / Çocuklarda Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Balgam Çıkarma Yöntemleri.

Balgamlı Öksürük Neden Olur?

Balgamlı öksürük çoğu kez sigara içen hastalarda görülür. Günümüzde sigarının sağlığı olan zararları malumunuz. Sigara içinde barındırdığı zararlı maddeler, nefes yollarına ve akciğere zarar verdiği için aşırı öksürüğe bununla birlikte balgam oluşumuna da neden olur.

Çocuklarda ve bebeklerde balgamlı öksürük oluşumunun sebepleri arasında nefes yollarına mukusun yapışması, soğuk algınlığı balgamlı öksürüğe neden olur.

Öksürük ister kuru, ister balgamlı olsun sık olmuyor ve ağrı yapmıyorsa bunun doğal tedavi yöntemleri ile çözüme kavuşturabilirsiniz. Fakat öksürük çok sık, balgamlı ve ağrılı ise mutlaka çocuğun doktora götürülmesi gerekmektedir.

Bunların dışında hem çocuklarda hem de yetişkinlerde balgamlı öksürük vakalarına yönelik bazı doğal tedavi yöntemleri var.

Balgamlı Öksürük Nedir? / Çocuklarda Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Balgam Çıkarma Yöntemleri

Reflü Ve Öksürük İlişkisi

Reflü bir mide rahatsızlığıdır. Günümüzde sadece yetişkinlerde değil, çocuklarda da görülür. Reflü; göğüste yanma, ağza asit gelmesi ve ağızda acı tat oluşmasına neden olur. Bu durum hem kuru, ağza gelen asit nedeniyle de balgamlı öksürüğe neden olabilir.

Çocuklarda Balgamlı Öksürük İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Bir takım tedbirler alarak çocuğunuzun bu süreci atlatmasına vesile olabilirsiniz.

Peki neler yapılabilir? Makaleyi okumaya devam edin..

Ilık İçecekler Tüketin

Çocuğun balgamlı öksürüğüne en iyi ılık içecekler yumuşamasını sağlar. Boğazda oluşan zararlı madde ve nefes yolunu tıkayan balgamı temizlemek için ılık meyve ve bitki çayları, limonlu ılık su içilirse iyileşmeyi hızlandıran vitamin ve mineraller vücuda alınmış olur ve nefes yollarının hızlı açılmasını sağlar.

Balgamlı Öksürük Nedir? / Çocuklarda Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Balgam Çıkarma Yöntemleri

Ihlamur Tüketin

Sabahları kahvaltıda, akşamları yemekten sonra ılık ıhlamur suyundan çocukların yaşına göre içirilmesi mevsimsel hastalıklara karşı bünyeyi güçlendirir, nefes yollarının temizlenmesini sağlar.

Ayva Yaprağı Çayı

Ayva yaprağının kaynatılmış suyu ılık bir şekilde tüketilirse hem nefes yollarını hem de balgamlı öksürüğü yok eder, boğazda oluşan tahribatı onarır.

Tarcın ve Zencefil Çayı

Balgam söktürücü özelliği ile bilinen zencefil ve tarçından küçük parçalardan sıcak suyun içine atılıp demlenmesiyle elde edilen çay hem kuru öksürüğü hem de balgamlı öksürüğü keser.

Elma Çayı

Çocuklarda özellikle solum yolları vücutları da küçük olduğu için dardır. İyice yıkanmış elmayı 4, 5 parçaya bölerek kabuğu, çekirdeği ile birlikte kaynatılıp suyu ılık bir şekilde içilebilir.

Bal

Doğal bal tüm hastalıklara iyi geldiği gibi, çocuklarda oluşmuş balgamlı öksürüğe çok iyi gelir. Bal, çocukların mevsimsel hastalıklardan korunması için bir tatlı kaşığı bal yemeleri ya da bir çay kaşığı balı sütle karıştırıp içebilir.

Balgamlı Öksürük Nedir? / Çocuklarda Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir? / Çocuklarda Balgam Çıkarma Yöntemleri

Çocuklarda Balgam Nasıl Sökülür?

Çocuklar için en iyi balgam söktürücü sudur. Çocukların yaşına uygun olarak belirli miktar su tüketiminin ne üstüne ne de altına düşülmemesi gerekir. Ada çayı, ıhlamur ılık olarak bal ile karıştırılarak içilmesi balgamı söker. Yine ballı toz, zencefil, ballı soğan suyu, ballı turp da balgamı kökünden söken doğal yöntemler arasındadır.

Çocuklarda Balgamlı Öksürük Nasıl Önlenir?

Çocuklarda bir hastalık olmadan önce tedbir alınması hem çocuk, hem de ebeveynler için çok önemlidir. Bir hastalık başlamadan önce alınacak bir takım tedbirler vardır. Bunlar arasında balgamlı öksürük de var. Balgamlı öksürük, önlenebilir bir hastalıktır. Bunun için öncelikle çocukların nefes alma organı olan burnun içinde mukus kalmaması ve rahat nefes alabilmesi için burna su çekilmesi iyi olur. Şayet çocuk çok küçükse okyanus suyu dediğimiz damlalardan 2, 3 damla damlatmak suretle burun yollarında oluşmaya başlayan kitleleri genizden dışarı atabilirsiniz.

Çocuklar çok hassastır. Şayet çocukta balgamlı öksürük, bir iki gün içinde geçmiyorsa mutlaka doktora götürülmeli ve tedavi edilmesi en doğru yoldur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...