• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    1457
  • down
    USD
    7.376
  • down
    EURO
    8.9178
  • down
    GBP
    10.077
  • down
    Altın
    435.583
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 07.01.2021 - 10:39 Yorum : 0

Balkabağı Çorbası Tarifi

Kış aylarına en çok yakışan çorbalardan biri de hiç kuşkusuz fırında közlenmiş balkabağı çorbasıdır... Aslında balkabağının en çok tatlısını sevdiğinizi biliyoruz. Fakat közlenmiş tatlımsı turuncu bal kabağının çorbasını da denemenizi öneriyoruz. İşte kış günlerinde içinizi ısıtacak mis gibi közlenmiş balkabağı çorbası tarifi...

Balkabağı Çorbası Tarifi

Közlenmiş balkabağı çorbası tarifi

Balkabağı Çorbası Tarifi 

Alınacak Malzemeler

  • 3 dilim kabukları soyulmuş temizlenmiş bal kabağı
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3 adet mantar
  • 3 diş sarımsak
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar karabiber
  • 1 miktar zeytinyağı

Yapılış Tarifi

 Balkabağı Çorbası Tarifi

  • Daha önce dilimlenmiş balkabakları, 4’e bölünmüş kırmızı soğan, 2’ye bölünmüş mantarları ve ayıklanmış sarımsakları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine güzelce yerleştirin.
  • Tepsinin üzerine hafif has zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200° fırında tüm sebzeleri yaklaşık 45 dakika kadar iyice közleyin.
  • Közlenen sebzeleri blendere alıp azar azar sebze suyu ilave ederek yavaşça çekerek püre haline getirin.
  • Tencereye alıp tuz ve karabiber ilave edip yavaş yavaş karıştırarak çorba kıvamı elde edecek şekilde pişirin.
  • Üzerine doğranmış taze maydonozla sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber