Közlenmiş balkabağı çorbası tarifi
Alınacak Malzemeler
- 3 dilim kabukları soyulmuş temizlenmiş bal kabağı
- 1 adet kırmızı soğan
- 3 adet mantar
- 3 diş sarımsak
- 5 su bardağı sebze suyu
- 1 miktar tuz
- 1 miktar karabiber
- 1 miktar zeytinyağı
Yapılış Tarifi
- Daha önce dilimlenmiş balkabakları, 4’e bölünmüş kırmızı soğan, 2’ye bölünmüş mantarları ve ayıklanmış sarımsakları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine güzelce yerleştirin.
- Tepsinin üzerine hafif has zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200° fırında tüm sebzeleri yaklaşık 45 dakika kadar iyice közleyin.
- Közlenen sebzeleri blendere alıp azar azar sebze suyu ilave ederek yavaşça çekerek püre haline getirin.
- Tencereye alıp tuz ve karabiber ilave edip yavaş yavaş karıştırarak çorba kıvamı elde edecek şekilde pişirin.
- Üzerine doğranmış taze maydonozla sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...