• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122734
  • up
    USD
    5.9158
  • up
    EURO
    6.5571
  • up
    GBP
    7.689
  • up
    Altın
    296.904
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 10:50 Yorum : 0

Balkabağı çorbası tarifi, Balkabağı çorbasının püf noktaları, Balkabağı çorbası nasıl yapılır

Besleyiciliği, farklılığı, lezzeti ve görüntüsü ile gönüllere taht kuran balkabağı çorbamızın en güzel tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Diyet yapanların da rahatlıkla yapıp tüketebileceği bu tarif için makalemizi okumaya devam edin.

Balkabağı çorbası tarifi, Balkabağı çorbasının püf noktaları, Balkabağı çorbası nasıl yapılır

Besleyiciliği, farklılığı, lezzeti ve görüntüsü ile gönüllere taht kuran balkabağı çorbamızın en güzel tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Diyet yapanların da rahatlıkla yapıp tüketebileceği bu tarif için makalemizi okumaya devam edin.

Balkabağından son yıllarda birçok tarif uygulanmaktadır. Bu tariflerden en popüler olanları ilk sırada balkabağı tatlısıdır (LİNK VERİLECEK). Bunun yanında balkabaklı Cheesecake tarifi de popülerdir. Biz de sizlere bugün balkabağın en sevilen hallerinden ikinci sırada yer alan balkabağı çorbasının tarifini hazırladık. İşte en lezzetli ve besleyici haliyle balkabağı çorbası tarifimiz…

Balkabağı çorbası tarifi

Malzemeler

  • 3 Dilim Balkabağı
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz, pul biber, karabiber, zerdeçal
  • 3 litre su veya bir kısmı et suyu olabilir
  • 1 su bardağa süt

Hazırlanışı

  1. 1 tencereye biraz zeytinyağı dökün ve üzerine iri küpler halinde doğradığınız 1 adet soğanı ilave edin.
  2. Tencereye küp küp veya yuvarlak şekilde doğradığınız havuçları da ilave ederek kavurun.
  3. 3 dilim balkabağını güzelce yıkayın ve küp şeklinde doğrayın. Çok küçük olmasına gerek yok zaten blendırdan geçecek. Bunu da kavurun.
  4. 1 adet küp doğranmış patatesleri, ikiye böldüğünüz sarımsakları ilave edin ve 3 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın.
  5. Kaynadıktan sonra sebzelerin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. Tahminen 20-25 dakikada yumuşak hale gelmeye başlayacaktır.
  6. Yumuşayan sebzelerin üzerine tuz, pul biber, karabiber, zerdeçal ve 1 su bardağı sütü ilave ederek blendırdan geçirin. İçinde hiç pürüz kalmayana kadar blendırdan geçirdiğiniz balkabağı çorbanızı bir taşım daha kaynatın ve ardından servise hazır.

Balkabağı çorbasının püf noktaları

  1. Eğer kıvamı sıvı olursa, sütü eklemeden önce sütü bir karıştırma kabına alın ve üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edip karıştırın. Ardından sütü çorbaya ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın.
  2. Eğer çorbanız çok koyu oldu ise o zaman da süt ile biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Ekledikçe karıştırıp kıvamının yeteri kadar açıldığını düşündüğünüzde artık kaynamaya hazır demektir.
  3. Bu çorbaya dilerseniz süt yerine akışkan bir su bardağı kremayı da ekleyebilirsiniz. O zaman lezzetli daha yumuşak olacaktır fakat biz diyet yapanların da uygulaması için süt ile olan tarifi sizlerle paylaşmak istedik.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber