Tgrt Haber
09 Aralık 2019 16:51

Barbunya yemeği nasıl yapılır, Barbunya yemeği tarifi ve Barbunya yemeği yapımı

Bir ara soğuk yemeği olan barbunya pilaki aslında evlerimizde ana yemek olarak sıcak servis edilir. Bu tadına doyulmaz efsane yemeğimizin en pratik ve güzel bir şekilde nasıl yapabiliriz sizlerle bunu paylaşacağız.

Barbunya yemeği nasıl yapılır, Barbunya yemeği tarifi ve Barbunya yemeği yapımı
Barbunya yemeği nasıl yapılır, Barbunya yemeği tarifi ve Barbunya yemeği yapımı,

Bir ara soğuk yemeği olan barbunya pilaki aslında evlerimizde ana yemek olarak sıcak servis edilir. Bu tadına doyulmaz efsane yemeğimizin en pratik ve güzel bir şekilde nasıl yapabiliriz sizlerle bunu paylaşacağız.

Barbunya yemeği püf noktaları

  1. Eğer barbunya gibi kuru bakliyatları pişirmekte zorlanıyorsanız, konserve haşlanmış olanlarından tercih edin. Bunlar hem güzel haşlanmış hem de kabukları çıkmamış olanlardan olacaktır.
  2. Haşlamak için bir taşım normal tencere kullanarak çıkan ilk suyu dökün ardından dilerseniz düdüklü tencerede kısa sürede haşlayabilirsiniz. Düdüklü tencerelerin markalarına göre pişirme süreleri farklılık göstermektedir. Bunun için düdüklü tencerenizin baklagiller için önerilen pişirme süresine uymanızı tavsiye ederiz.
  3. Size vereceğimiz tarifte salça kullanılmaktadır ama siz sadece domates rendesi de ilave edebilirsiniz.
  4.  

Malzemeler

  • 500 g taze barbunya
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Barbunyayı bir gece önceden ıslatın veya ıslatmadıysanız bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama süresi genellikle barbunyanın cinsine, rafta bekleme süresine göre bile değişmektedir. Elinize bir adet barbunya alın ve soğuk suyun altına tutarak barbunyaya bastırın. Eğer yumuşaklık hissederseniz artık olmuş demektir ama hala sertse bu şekilde kontrol edip yumuşayana kadar haşlayın. Kabuklarının çıkmamasına dikkat edin.
  2. Barbunyalar bir yerde hazır olarak beklerken ayrı bir tencereye yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve üzerine yarım su bardağı su ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
  3. Üzerine zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.
  4. Domatesi küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin.
  5. 3 yemek kaşığı kadar domates salçasını da ilave edin.
  6. Havucu ince yuvarlak olacak şekilde dilimleyin ve küp halinde doğradığınız patateslerle birlikte tencereye ilave edin.
  7. Sarımsakları dilimleyerek ilave edin ve kavurun. Üzerine şeker ve tuzu ilave edin üzerine 1 su bardağı suyu ilave edin. Bu şekilde 10 dakika pişirin.
  8. Üzerine haşladığınız barbunyaları ekleyin ve 1 su bardağı suyu ekleyip en kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ve servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...