• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    92071
  • up
    USD
    6.7645
  • up
    EURO
    7.3101
  • up
    GBP
    8.303
  • down
    Altın
    361.495
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.03.2020 - 15:00 Yorum : 0

Bayatlamayan kuru mayalı mini pizza tarifi, Bayatlamayan Nefis Pufuduk Yumuşacık Kuru Mayalı Mini Pizza Tarifi

Minik veya daha büyük olacak şekilde aynı tarifle birçok pizza hazırlayabilirsiniz. Sizler için kuru mayalı veya yaş maya ile de yapabileceğiniz harika, yumuşacık, pofuduk pofuduk pizzalarınızın olması için nefis bir tarif hazırladık. Bu tarifi hazırlamak inanılmaz kolay. En zor kısmı hamurun malzemelerini bir araya getirerek karıştırmak. Bu kadar kolay bir tarifi önceden hazırlayarak da pişirdikten sonra misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Bayatlamayan kuru mayalı mini pizza tarifi, Bayatlamayan Nefis Pufuduk Yumuşacık Kuru Mayalı Mini Pizza Tarifi

Minik veya daha büyük olacak şekilde aynı tarifle birçok pizza hazırlayabilirsiniz. Sizler için kuru mayalı veya yaş maya ile de yapabileceğiniz harika, yumuşacık, pofuduk pofuduk pizzalarınızın olması için nefis bir tarif hazırladık. Bu tarifi hazırlamak inanılmaz kolay. En zor kısmı hamurun malzemelerini bir araya getirerek karıştırmak. Bu kadar kolay bir tarifi önceden hazırlayarak da pişirdikten sonra misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Bayatlamayan Nefis Pufuduk Yumuşacık Kuru Mayalı Mini Pizza Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük paket yaş maya veya 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • Ve alabildiği kadar un (biz 6 su bardağı kadar un kullandık)

Üzeri için

  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Birkaç tane kiraz domates
  • Beyaz peynir
  • İsteğe kaşar peyniri

Hazırlanışı

  1. 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağı, 2 yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı şekeri, 1 paket kuru mayayı, 1 tatlı kaşığı tuzu bir karıştırma kabına alın. Güzelce karıştırın.
  2. Üzerine yavaş yavaş unu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hamur hazır hale geldikten sonra üzerine bir streç ile kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın.
  3. Mayalanıp şişen hamurdan baş parmağınız ve işaret parmağınızın arasına sıkıştırarak bezeler çıkartın. Bezeleri küçük yaparsanız iki ayrı fırın tepsisinde pişirebilirsiniz. Bu şekilde daha fazla pizza poğaçanız olacaktır.
  4. Bezeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerine temiz bir bez örtüp 45 dakika dinlendirin.
  5. Bezeler dinlenirken dilediğiniz iç malzemesini hazırlayın ve dilediğiniz gibi doğrayın.
  6. Dinlenen bezelerin üzerine büyük boy bir çay bardağının altı ile bastırın ve pizzanın ortasını açmış olacaksınız.
  7. Ardından üzerine malzemeleri paylaştırın. En alta kaşar üzerine biberler ve en üstüne de beyaz peynir olacak şekilde sıralayabilirsiniz. Dilerseniz kaşar peyniri daha en üstüne de ilave edebilirsiniz.
  8. Önceden ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Dilerseniz susam veya çörek otu da serpebilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin. 20 ila 25 dakika arasında pişmesi muhtemeldir. Kontrollü olarak pişiriniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber