Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Aralık 2018 13:12

Bebek Kahvaltısı nasıl olmalı? Bebek Kahvaltısı Çeşitleri

Bebeklerimiz için en besleyici ve özel kahvaltılar hazırlamak isteriz. Peki Bebek Kahvaltısı nasıl olmalı? İşte sizler için birbirinden pratik ve besleyici bebek kahvaltısı tarifleri burada...

Bebek Kahvaltısı nasıl olmalı?  Bebek Kahvaltısı Çeşitleri
kahvaltı,bebek,yemek,beslenme

Bebek Kahvaltısı nasıl olmalı? Bebek Kahvaltısı Çeşitleri 

Bebeklerimiz için en besleyici ve özel kahvaltılar hazırlamak isteriz. Peki Bebek Kahvaltısı nasıl olmalı? Günün ilk öğünü olan kahvaltıyı, doyurucu ve vitamin deposu olarak geçirsin diye her gün ne hazırlasak diye düşünür dururuz. İşte sizler için birbirinden pratik ve besleyici bebek kahvaltısı tarifleri burada, bebek kahvaltısı çeşitleri ve nasıl hazırlandığını okumaya devam edin...

Bebek kahvaltısı tarifleri 

1. Keçi Peynirli Bebek Krepi 

1 yumurta, tuzsuz beyaz peynir ve tuzsuz keçi peyniri, tam buğday unu ile krep hazırlayabilir ve bu krepi bal ile süsleyerek taçlandırabilirsiniz. Bebeğinizin kaç aylık olduğuna göre balı kullanın.

2. Beyaz Peynirli Bebek Omleti 

Az tuzlu veya tuzsuz beyaz peynir ile omlet yapabilirsiniz.

3. Sebzeli Bebek Omleti

Sebzelerden hazırlayacağınız renkli omlet ile hem göze hem kulağa hitap edin. Ispanak veya rendelenmiş havuç gibi sebzelerle oldukça sağlıklı bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

4. Yumurta Pekmez Bebek Kahvaltı Tarifi

Haşladığınız yumurtayı, bebeğinizin yiyebileceği büyüklükte kesin. Üzerine pekmez ilave edin. Bebeğiniz hem bu tatlı sevecek hem de yumurtanın ağır kokusu dağılacaktır.

5. Bebek Menemen Tarifi

Menemen bir bebeğin tüm günlük vitaminin neredeyse yarısını karşılayabilir. Bu yüzden sebzeleri çoğaltarak menemen hazırlayabilirsiniz.

6. Muzlu Labneli Bebek Kahvaltısı

Muz, labne peynir, pekmez ve açmak için biraz sütü karıştırın. Bu da bebeğiniz için sıradan olmayacak farklı bir tat olacaktır.

7. Meyve Salatalı Bebek Kahvaltısı

Bazen bebekler her zaman biz yetişkinler gibi kahvaltı etmek istemeyebilir. İşte farklı bir tat aradığında sevdiği meyvelerden meyve salatası hazırlayabilirsiniz. Böylece hem vitamin dolu bir öğün hem de severek yiyeceği bir kahvaltı hazırlamış olacaksınız.

8. Muzlu Yoğurtlu Bol Vitaminli

Yoğurt ile muzu karıştırarak veya yine bebeğinizin sevdiği meyvelerden koyarak hafif ama vitamin dolu bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

9. Yumurta ve Yoğurt 

Haşladığınız yumurtayı bebeğinizin yiyeceği büyüklükte dilimleyin ve üzerine evde yaptığınız yoğurdu bolca dökün. Üzerine evde kendinizin yaptığı tereyağı var ise yakmadan onu da eritip ilave edin.

10. Taze Meyveli Yulaflı Bol Lifli Bebek Kahvaltısı

Farklı kahvaltılar için, sütte haşladığınız yulafa, bebeğinizin sevdiği meyveleri ekleyin. İçine biraz da labne ekleyin ve karıştırın. Bebeğiniz bal yiyebiliyorsa bal ile de şenlendirin. Hatta içine bir miktar ceviz de kırabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...