Tgrt Haber
19 Temmuz 2019 11:39

Bebek Muhallebisi tarifleri, Bebek muhallebisi nasıl yapılır?

Evde bebeğinize sağlıklı bir muhallebi yapmak istemez misiniz? Bu sağlıklı öğünü bütün anneler birbirinden farklı seçenekleri arayarak, bebeğine en sağlıklı ve en lezzetlisini yapmak için araştırmaktadır. Bebeğinizi beslerken son derece sağlıklı ve bir o kadar da zararlı maddelerden arındırılmış bir muhallebi tercih edersiniz. Aynı zamanda kolay olmasını da tercih edebilirsiniz.

Bebek Muhallebisi tarifleri, Bebek muhallebisi nasıl yapılır?
Bebek Muhallebisi tarifleri, Bebek muhallebisi nasıl yapılır,,Ananaslı Hindistan Cevizli Karamelize Muhallebi, Yulaflı Muhallebi nasıl yapılır,

Evde bebeğinize sağlıklı bir muhallebi yapmak istemez misiniz? Bu sağlıklı öğünü bütün anneler birbirinden farklı seçenekleri arayarak, bebeğine en sağlıklı ve en lezzetlisini yapmak için araştırmaktadır. Bebeğinizi beslerken son derece sağlıklı ve bir o kadar da zararlı maddelerden arındırılmış bir muhallebi tercih edersiniz. Aynı zamanda kolay olmasını da tercih edebilirsiniz.

Doğal, organik, lezzetli, besleyici ve pratik bebek muhallebi tarifleri için makalemizi okumaya devam edin. Bu muhallebileri her yaştan çocuk için ve özellikle 12 ay altı bebeklerinizi için hazırlayabilirsiniz. Bebeğinizin alerjen bir yapısı olduğunu düşünüyorsanız, doktoruna danışmadan yedirmemenizi tavsiye ederiz.

Vanilyalı Muhallebi

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 bardak krema 
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 dolu çay kaşığı mısır unu
  • 1/2 vanilya çekirdeği (veya vanilya ezmesi kullanın)

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye süt ve krema ekleyin. Vanilya fasulyesini yarıya kadar bölün ve tohumları kazıyın. Vanilyayı fasulyesi ile tencereye ekleyin.
  2. Süt karışımını kaynama noktasına getirin (kaynamasına izin vermeyin). Vanilya çekirdeği kabuğunu çıkarın. 
  3. Ayrı bir kapta, yumurta ve mısır unu karıştırın.
  4. Çırpma sırasında yumurtaları yavaş yavaş süt karışımı ekleyin.
  5. Karışımı tencereye geri koyun ve muhallebi kalınlaşana kadar sürekli karıştırarak düşük ateşte pişirin.
  6. Sıcak veya soğuk servis yapın.

Ananaslı Hindistan Cevizli Karamelize Muhallebi

  1. Yukarıda tarif edilen krema yerine hindistan cevizi kreması kullanın ve vanilya kullanmayın.
  2. Ananası dilimleyin. Tavaya bir miktar yağ ilave edin ve ananas parçalarını orta ateşte güzel bir altın rengi alana kadar pişirin.
  3. Piştikten sonra, ananası küçük parçalara bölebilir veya daha yumuşak bir kıvam için püre haline de getirebilirsiniz.
  4. Pişmiş kremaya ananas ekleyip servis yapın.

Lavantalı Muhallebi

Yukarıdaki tarifte bulunan süt karışımına 1 çay kaşığı lavanta ekleyin ve vanilyayı çıkartın. Krema pişirdikten sonra, lavantayı süzün ve atın.

Yulaflı Muhallebi

Malzemeler

  • Yulaf - 2 yemek kaşığı
  • Süt - 1 su bardağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Esmer şeker - 1 yemek kaşığı
  • Fındık tozu ve kıyılmış fındık - 1 çay kaşığı (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

  1. Şekere sütü ekleyin ve bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Topak olmadığından emin olun ve küçük kabarcıklar görene kadar çırpın. Karışımı, sürekli karıştırarak 2-3 dakika boyunca düşük bir ateşte pişirin.
  2. Kıvamı koyulaştığında yulafı ve fındık tozunu ekleyin. Bu şekilde 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  3. Altını kapattıktan sonra yumurta sarısını ekleyin. Karıştırın.

Yumurtalı Muhallebi

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 damla vanilya
  • 1 su bardağı süt

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye tüm malzemeleri koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  2. Ocağı kısık ateşe alın ve koyulaşana kadar pişirin.
  3. Ilıdığında hazırdır.
  4. Bebeğinizin bala alerjisi varsa şekerle değiştirebilirsiniz.

Karışık Meyveli Muhallebi

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı, doğranmış, karışık meyve
  • 1 adet bebe bisküvisi, ezilmiş veya toz haline gelmiş
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 12 bardak süt

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye, süt ve şekeri alın. Çırpın.
  2. Bisküviyi ekleyin ve topaklanmayı önlemek için sürekli karıştırın.
  3. Bu şekilde kaynayan tencereyi kapatın ve iyice soğuduktan sonra meyveleri ekleyin.

Elmalı Muhallebi

  • 1 orta boy elma
  • ½ çay kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı Yulaf (isteğe bağlı)
  • 5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • 1 çay kaşığı Kuruyemiş Tozu (isteğe bağlı) fındık tozu veya öğütülmüş badem, ceviz vs.
  • 1 yemek kaşığı badem tozu / kıyılmış

Hazırlanışı

Elmaları yıkayın ve soyun. Püre haline getirmek için biraz buharda pişirebilirsiniz.

Yumurta sarısını ayrı bir tencereye alın ve şekeri ekleyin. İyice çırpın. Küçük kabarcıklar görene dek karıştırın.

Karışımı kısık ateşte 2-3 dakika ısıtın ve karıştırmaya devam edin.

Karışımın koyu ve kremsi hale geldiğini gördükten sonra, yulafları, toz halindeki bademi ve fındık tozunu ekleyin. İyice karıştırın ve yulaf tamamen pişene kadar 5 dakika daha kaynatın.

Püre haline getirdiğiniz elmaları da ekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...