Tgrt Haber
19 Temmuz 2019 14:44

Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir, Evde öksürüğe ne iyi gelir?

Öksürüğünüz veya soğuk algınlığınız olduğunda, semptomlarınızı hafifletmek için reçetesiz satılan ilaçlar alabilirsiniz ama bunu bebekler veya küçük çocuklar için yapamazsınız. Yetişkinler için güvenli olan öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları, 2 yaşın altındaki çocuklarda ciddi yan etkilere ve hayatı tehditlere neden olabilir.

Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir, Evde öksürüğe ne iyi gelir?
Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir, Evde öksürüğe ne iyi gelir,,Öksürük nasıl geçer? Öksürüğü geçirecek tedavi yöntemleri,

Öksürüğünüz veya soğuk algınlığınız olduğunda, semptomlarınızı hafifletmek için reçetesiz satılan ilaçlar alabilirsiniz ama bunu bebekler veya küçük çocuklar için yapamazsınız. Yetişkinler için güvenli olan öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları, 2 yaşın altındaki çocuklarda ciddi yan etkilere ve hayatı tehditlere neden olabilir.

Bebeğiniz veya küçük çocuğunuz öksürüyorsa, aşağıda sizler için araştırıp hazırladığımız bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Hepsi küçük hastalar için ilaçsız ve güvenlidir ancak yine de emin olmak için uygulamadan önce doktorunuza danışınız.

Tuzlu Burun Damlaları Deneyin

Çocuğunuzun burnu tıkalı olduğunda; nefes almakta, uyumakta ve yemek yemekte zorlanabilir. Tuzlu burun damlaları, burnundaki mukusu inceltebilir ve şişmiş solunum yollarını küçültebilir. Günde iki veya üç kez kullanın.

Tuzlu burun damlaları çocuğunuzun burnundan mukus çıkarmayı kolaylaştırabilir.

Sıvı Verin

Eğer bebeğiniz kendini iyi hissetmiyorsa, bunu hareketlerinden veya huzursuzluğundan anlayabilirsiniz. Bu durumda normalden daha fazla içecek verin. Ekstra sıvı tüketmek, sümüklerini inceltebilir, böylece burnu tıkalı olmaz ve tüm bu hırıltıları daha kolay öksürür ve atabilir.

Sıvı tüketimi için su, meyve suyu ve süt gibi içeceklerin çoğu iyidir. Tavuk çorbası, elma suyu veya sıcak çikolata gibi sıcak sıvılar boğaz ağrısını yatıştırır. Yanıkları önlemek için çok sıcak olmadıklarından emin olun.

6 ayın altındaki bebekler su veya meyve suyu değil sadece anne sütü içebilir veya mama yiyebilir ancak öksürük veya soğuk algınlığı için normalden daha fazla süt vererek bu tedavi yöntemini böylelikle bebeğiniz için uygun hale getirebilirsiniz.

Bal Verin

Bal, boğaz ağrısını yatıştırır ve öksürüğü azaltır. Reçetesiz satılan öksürük ilaçlarından bile daha çok işe yarayabilir. Çocuğunuza yatmadan önce 1/2 çay kaşığı bal verin ama asla bir yaşından küçük bir çocuğa vermeyin. Onları daha çok hasta edebilir.

Bebeğinizin Başını Yükseltin

Daha kolay nefes alabilmek için tıkalı bir burnunuz varken hiç ekstra yastıklarla yattınız mı? Bu numara bebekler için de geçerlidir. Hafif bir açı oluşturmak için bebeğinizin yastığının altına bir yastık veya katlanmış bir havlu yerleştirin. Bu güvenli bir şekilde başını kaldıracak ve nefes almasına yardımcı olacaktır.

Oda Nemlendiricisi Kullanın

Havadaki nem nefes almayı kolaylaştırır, bu nedenle geceleri çocuğunuzun yatak odasında bir nemlendirici çalıştırın. Soğuk sis modelleri, buhar üreten modellerden daha güvenlidir. Küflenmeyi önlemek için cihazdaki temizleme talimatlarını izleyin ve ertesi gün hemen temizliğini yaprak ikinci kullanıma bu şekilde başlayın.

Düşük Ateş İle Başlayan Öksürük İçin Ne Yapmalı?

Bazı soğuk algınlığı ve öksürükler hafif bir ateşle gelir. Bebeğiniz veya küçük çocuğunuzun ateşi varsa aşağıdaki adımları izleyin:

1 ayın altındaki bebekler için

Çocuk doktorunuzu arayın. Ateş normal değil.

3 ayın altındaki bebekler için

Tavsiye için doktora başvurun.

3-6 aylık bebekler için

Gerektiği gibi 4-6 saatte bir asetaminofen verin. Dozaj kurallarına yakından uyun ve sadece ilaçla birlikte verilen şırıngayı kullanın, metal bir kaşık kullanmayın. Doktorunuza danışın.

6 ay veya daha büyük bebekler ve küçük çocuklar için

Her 4 ila 6 saatte bir asetaminofen veya 6 ila 8 saatte bir ibuprofen verin. Her iki ilacı aynı anda vermeyin. Doktorunuza danışmadan kullanmayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...