Tgrt Haber
19 Temmuz 2019 11:14

Bebeklerde ses kısıklığı nedir, Bebeklerde ses kısıklığı nedenleri?

Neredeyse sesi kısık veya çatallı bir sesi olan bir yetişkin veya çocuk duymuştur fakat ses kısıklığı olan kişi bebek ise ne olur? Buna ne neden oldu ve bu konuda ne yapabilirsiniz? Bu konuyla ilgili uzmanlar neler söylemiş, sizler için araştırdık.

Bebeklerde ses kısıklığı nedir, Bebeklerde ses kısıklığı nedenleri?
Bebeklerde ses kısıklığı nedir, Bebeklerde ses kısıklığı nedenleri,,Bebeklerde ses kısıklığı nasıl tedavi edilir,

Neredeyse sesi kısık veya çatallı bir sesi olan bir yetişkin veya çocuk duymuştur fakat ses kısıklığı olan kişi bebek ise ne olur? Buna ne neden oldu ve bu konuda ne yapabilirsiniz? Bu konuyla ilgili uzmanlar neler söylemiş, sizler için araştırdık.

Ses kısıklığı nedir?

Ses kısıklığı, yüksek sesle veya ses perdesinde yapılan dalgalanmalarla ilişkili, sesin çok fazla kullanımı ile meydana gelen, gergin, titreyen veya çatallaşan bir sesin meydana gelmesi ile ortaya çıkar. Uzun süre veya sık sık konuşmak da sesi tamamen kısmaya götürür ve artık bebeğinizin sesi çok az çıkmaya başlayabilir.

Bebeklerde ses kısıklığı nedenleri

Bebeklerde ses kısıklığının birçok nedeni vardır. En yaygın olanlardan biri sesin aşırı kullanımıdır. Bir bebek çok fazla ağlıyorsa, bu ses tellerini zorlayabilir. Bu, tıpkı bir futbol maçında tezahürat yapmak için çok fazla bağırmak gibidir ve bu bağırmadan farklı değildir. Nadir durumlarda, ağlamak, bebeğinizin nodül geliştirebileceği ses tellerine de yeterince stres verebilir.

Bebeğiniz hasta ise, boğazlarında fazla balgam da olabilir ve bu da ses kısıklığına neden olur. Bebekler genellikle boğazlarını etkili bir şekilde temizleyemezler, bu yüzden bu birikme seslerini etkileyebilir.

Bebeklerde yaygın olan asitli reflü, bazen ses kısıklığına da neden olabilmektedir çünkü ses kutusunda şişmeye neden olabilir.

Uzmanlar çok nadir durumlarda, bebeğinizin ses tellerinin zayıflığı, ses kutusunun doğuştan bir kusuru veya hatta bir tümör gibi daha ciddi bir şey yaşayabileceğini söylemektedir. Genellikle, ses kutusunu değerlendirmek için yapılan bir tahliller ve incelemeler, böyle bir durumun mevcut olup olmadığını ve bunun için hangi tedavinin en iyi olacağını belirlemeye yardımcı olmak içindir.

Bebeklerde ses kısıklığı nasıl tedavi edilir?

Bebeğiniz çok ağlıyorsa ve ses kısıklığının, sesini aşırı kullanımından kaynaklandığını düşünülüyorsanız, maalesef onları istediğiniz gibi sakinleştirip yatıştırmaktan başka bir tedavi yoktur.

Eğer bebeğiniz, uyku eğitimi gibi bir nedenle ağlıyorsa ve bu da bebeğinizde ses kısıklığına neden oluyorsa, bu şu anlama geliyor ki bu eğitimi olduğu yerde bırakmalısınız. Uzmanların görüşü bu yöndedir.

Ses sorunlarına hastalık veya asit reflü neden oluyorsa, altta yatan durumu tedavi etmek ses kısıklığına yardımcı olabilir. Çocuğunuzun doktoru, duruma ve ciddiyetine bağlı olarak ilaç yazabilir.

Çocuğunuzun yukarıda belirtilen daha nadir durumlardan birine sahip olduğu düşünülürse, doktorunuz cerrahi olmayan tedavi genellikle yeterli olsa da daha ileri testler veya cerrahi bir prosedür önerebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...