Tgrt Haber
31 Ekim 2018 22:05

Bebeklerin ateşi kaç olmalı Bebeklerin ateşi nasıl düşürülür

bebeklerin ateşi kaç olmalı bebeklerin ateşi nasıl düşürülür

Bebeklerin ateşi kaç olmalı Bebeklerin ateşi nasıl düşürülür
bebek ateşi

Ateş vücudun enfeksiyonlara karşı oluşturduğu bir reaksiyondur. Bebeklerde vücut ısısı 36-37,5 arasında normal kabul edilir. 37,5 ve üzeri bebeklerde ateş olarak kabul edilir. Bebek sağlığı için tehlike oluşturacak durumlara neden olabilir. Aslında bebeklerde ateş tek olarak hastalık değildir. O ateş oluşabilecek hastalıkların belirtisidir. Bebeklerin ateşi kaç olmalı Bebeklerin ateşi nasıl düşürülür?

Bebeklerde vücut ısısı gün içerisinde bazı sebeplere bağlı olarak yükselebilir. Evinizde eczaneden alınmış kolay ölçüm yapan bir ateş ölçer bulundurmanız gerekir. Fazla hareket, oyun oynamak, yorulmak gibi durumlar bunlardan birkaçıdır. Bu durum karşısında aileler bebeklerinin veya çocuklarının ateşlendiğini düşünebilir ama bu durumlar ateş ile karıştırılmamalı. Tam emin olmak için bebeğin ateşi belli aralıklarla birkaç kere ölçülmelidir. Ateşin düşmemesi durumunda bir hastalık başlangıcı olabileceği düşünülerek hemen doktora başvurmanız gerekir.  

Bebeklerin ateşi kaç olmalı

Yüksek ateş özellikle 1-5 yaş arası çocuklarda sık sık rastlanan bir durumdur. 1 yaşından küçük çocuklarda daha sağlıklı sonuç elde etmek için ateş ölçümünün popodan yapılır. 38 derece ve üstü bebeğin ateşinin yükseldiğini gösterir. Koltukaltı ölçümü vücudun gerçek sıcaklığının 0,6 derece düşüğünü gösterir. Bundan dolayı koltukaltı cıvalı termometre ile yapılan ateş ölçümünde 37,5 derece yüksek ateş anlamına gelir. 

Bebeklerin ateşi nasıl düşürülür 

  • Yüksek ateşle birlikte titreme varsa bebeğin üzeri örtülmemeli. Üstünü örtmek havale geçirmeye neden olabilir. 
  • Eskilerden kalma bir alışkanlık olan bebekte ve çocukta görülen ateş durumunda sirke veya alkol ile ateş düşürmeye çalışılmamalıdır. Alkol veya sirkeyi solumak ciddi sonuçlar doğuracak hastalıklara neden olabilir. 
  • Ilık su ile yaptırılan banyoda ateş düşürmeye yardımcı olur. 
  • Soğuk su ile yıkayarak ateş düşürmeye çalışılmamalı. Eklem yerlerine ılık suya batırılmış bez veya havlu koymak ateşi düşürmeye iyi gelir. 
  • Vücutta ateşle birlikte terleme sonucu su kaybı olacağı için bol bol su içirilmeli. 
  • Ateş düşürücü olarak bebek veya çocuğunuzun yaşına uygun ateş düşürücü şurup kullanılmalı. 
  • Yüksek ateşte en hızlı etki eden ise fitil kullanmaktır. 
  • Eğer çocuklarda ateş 39,4 dereceden yüksek ise ve 12 saat boyunca düşmediyse, 1 yaş bebekler için ölçü 38,3 derece ise vakit kaybetmeden doktora gidilmesi gerekir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...