Tgrt Haber
12 Ocak 2021 17:12

Bedevi Ne Demek? Bedevi Kime Denir? Bedevi'nin Anlamı Nedir?

Dilimize Arapça'dan geçen ve günlük hayatta duymaya alışkın olduğumuz Bedevi kelimesi Galatasaray futbolcusu Belhanda'nın sosyal medya hesabından bir Galatasaray taraftarı ve üyesinin kendisine yönelik bedevi benzetmesine tepki göstermesi ile merak edilen "Bedevi" kelimesinin ne demek olduğunu, Bedevi kime denir? Bedevi sözünün hikayesi nedir? Bedevi ve bedevilik kelimelerinin anlamlarını sizler için araştırdık. İşte Bedevi kelimesinin anlamı ve kullanıldığı yerler...

Bedevi Ne Demek? Bedevi Kime Denir? Bedevi'nin Anlamı Nedir?
Bedevi,Bedevi Ne Demek,Bedevi kime denir?,Bedevinin kelime anlamı,Bedevinin TDK&tt2;ya göre anlamı,Galatasaray futbolcusu Belhanda,GS Üyesi Cem Emiroğlu

Bedevi kelimesi, halk arasında çölde yaşayan ya da göçebe bir hayat sürdürerek çadırda kalan kişilere verilen isimdir. Ancak aynı kelime, aynı zamanda Hanefi mezhebine bağlı bir tarikata üye olan kimseler için de kullanılmaktadır.

Bedevi Ne Demek?

Kelimenin tam anlamı: "Çölde yaşayan kişi" demek. Diğer taraftan Bedevi; göçebe bir şekilde yaşayan ve çadırda kalan Arap aileler. Bedevilik tarikatına mensup olan kimse, derviş. Uygun, uyumlu. gibi anlamlar içermektedir. 

Bedevi Ne Demek  

Bedevilik: Bedevi olma durumu anlamına gelir. Bedevilik ise 1300’lü yıllarda kurulan ve Hanefi mezhebine dahil olan eski bir Sünni tarikatı. (Bu tarikat bazı kaynaklarda Ahmediyye ya da Bedeviyye Tarikatı olarak da geçmektedir.)

Bedevi'nin Anlamı Nedir Bedeviler Nasıl Yaşam Sürerler? 

Bedeviler, geçmişte göçebe olan ve Sahra Çölü'nün Atlas Okyanusu kıyısından Batı Çölü, Sina Yarımadası ve Necef Çölü üzerinden Arap Çölü'ne kadar uzanan bölgede yaşayan Arap kabileleridir. Arap olmayan bazı kabilelerin, örneğin Kızıl Deniz'in Afrika kıyısındaki Bejalar gibi, Bedevi olarak bilinir olmuşlardır. 

Ana geçim kaynakları develer ve hayvancılık olan; vahalarda bulunan suyu çok dikkatli şekilde kullanarak yaşam sürerler. Buna göre bedevilerin temel geçim kaynağı göçebe hayvancılıktır diyebiliriz. En çok besledikleri hayvan, çöle uyum sağlamış develerdir. Sadece koyun ve Arap atı besleyen Bedeviler de çölde yaşayabilmektedir. Kendilerinin ve hayvanlarının su ihtiyaçlarını çölde açılmış su kuyularından karşılarlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...