Tgrt Haber
22 Temmuz 2022 17:36 - Güncelleme : 22 Temmuz 2022 17:42

Bekçilik sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Bekçilik sınav soruları ve cevapları açıklandı!

Bekçilik sınavı 17 Temmuz’da tamamlanmasının ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Sınava giren adaylar "Bekçilik sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Bekçilik sınav soruları ve cevaplarına nasıl ulaşılır?" sorularının cevaplarını araştırıyor. Ülke genelinde 7 ilde yüz binin üzerinde adayın katılımıyla gerçekleşen bekçilik sınav soru ve cevapları ise açıklandı. İşte tüm detaylar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Bekçilik sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Bekçilik sınav soruları ve cevapları açıklandı!
bekçi,bekçilik sınavı

Polis Akademisi bünyesinde gerçekleşen 3 bin 250 mahalle ve çarşı bekçi alımı için yapılan sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Bekçilik sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla aylardır devam eden bekçi alımı süreci sona erecek. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi tarafından 17 Temmuz Pazar günü uygulanan bekçilik sınavının tamamlanmasının akabinde sınava katılım sağlayan adaylar "Bekçilik sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekçilik sınav soruları ve cevaplarına nasıl ulaşılır?" sorularının cevabını arıyor. İşte Polis Akademisi 17 Temmuz bekçilik sınavı sonuç tarihi 2022

2022 BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 Bekçi alımı yazılı sınav sonuçları 5 Ağustos 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi www.meb.gov.tr.üzerinden ilan edilecek.

Polis Akademisi 17 Temmuz bekçilik sınavı sonuçları 05 Ağustos 2022 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr/ internet adreslerinden yayımlanacak.

BEKÇİLİK SINAV SORULARI VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?

BEKÇİLİK SINAVI(A KİTAPÇIĞI) SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

BEKÇİLİK SINAVI(B KİTAPÇIĞI) SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2022 ZAMLI BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

  • İlkokul mezunu bekçi maaşı tahmini: 9.259,4415 TL
  • Lise mezunu bekçi maaşı 9.588,1623 TL
  • Üniversite mezunu bekçi maaşı 10.920 TL olacak.

 

NOT: Zamlı maaşlar hesaplama yoluyla bulunmuştur.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

  • Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.
  • Sınavda değerlendirme için [Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100] formüllü kullanılacaktır.
  • Başarı puanı hesaplaması sonucu eksi puan alan adayların puanları 0’a (sıfır) tamamlanacaktır.
  • Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.
  • Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...