Tgrt Haber
04 Şubat 2019 16:34

Belde Düzleşme ve Kireçlenme Bel Omurilik Düzleşmesi Fizik Tedavi Hareketleri

Adından da anlaşılacağı gibi, bel düzleşmesi; bel bölgenizdeki normal eğrinin azalması veya ortadan kalkması ile oluşur.

Belde Düzleşme ve Kireçlenme Bel Omurilik Düzleşmesi Fizik Tedavi Hareketleri
bel ağrısı,omirilik,kireçlenme

Adından da anlaşılacağı gibi, bel düzleşmesi;  bel bölgenizdeki normal eğrinin azalması veya ortadan kalkması ile oluşur. Eğer bel düzleşmeniz varsa, uzun süre ayakta durmakta zorlanırsınız. Ayrıca, bel pozisyonunuzun, başınızı ve boynunuzu otomatik olarak ileri doğru hareket ettirdiğini de fark edebilirsiniz. Bu durum bel ve omuz bölgelerinde gerginliğe neden olabilir. Bu makalemizde bel düzleşmesi nedir, neden olur ve bel düzleşmesi nasıl geçer, nasıl düzelir, bel omurilik düzleşmesi, fizik tedavi hareketleri hakkındaki sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.

Çıplak gözle, bel eğrisini fark etmek mümkündür. Bunu, en iyi bir vücuda yandan bakarak görebilirsiniz. Temel olarak, bel kısmında düz bir çizgi gibi görünen ve görüntülemekte olduğunuz kişinin sırt pozisyonu düz değilse, vücudun önüne doğru giden eğri bel eğrisidir. Normal lordotik eğri, doğal omurga hizasının bir parçasıdır bu eğri sayesinde günlük aktivitelerin, fiziksel hareketlerin yerine getirilirken vücudu dengelemeye yardımcı olur.

Bel Düzleşmesi Olanlar İçin Ne Yapılabilir

Sırtın düz duruşunu güçlendirmek için bazı egzersizler yapılır.

Uyurken yumuşak yataklar yerine daha sert ve düz yerlerde yatmayı hatta yapabiliyorsanız ince bir örtü üzerinde yerde yatmayı alışkanlık haline getirebilirseniz bel düzleşmesi rahatsızlığına yakalanmazsınız.

Bel Düzleşmesi Belirtileri Nelerdir?

  • Dik pozisyon almada zorlanma
  • Öne doğru eğik yürüyüş şekli
  • Bacağa vuran ağrı ve ani ağrılı gramplar
  • Kaslarda şiddetli ağrı ve aşırı yorgunluk
  • Bel kısmında ağrıların meydana gelmesi

Bel Düzleşmesi Hemen Geçer Mi?

Bel düzleşmesi, düzleşmeye sebep olan nedenlerin bulunarak ortadan kaldırılması ve kişiye göre en uygun tıbbi ve fiziksel tedavinin uygulanmasıyla ancak geçebilir. Sağlıklı yaşama geçen her bireyde iyileşme görülmüş olsa da bazen ameliyat ile de çözüm aranmaktadır.

Bel Düzleşmesi Neden Olur? 

  • Hareketsiz yaşam
  • Masa başı bir işte çalışıyor olmak 
  • Masa başında uzun süre yanlış pozisyonda oturmak
  • Fazla kilolu olmak
  • Uzun boylularda fazla zayıf olmak, belin boyu taşıyamamasından kaynaklı düzleşmesine sebep olabilmektedir.
  • Bir darbe alarak, beli incitmek.    
  • Kemiklerin güçsüz olması sebebiyle kemiklerde oluşan hassasiyet

Bel Düzleşmesi İçin Fizik Tedavi Hareketleri

Başınızı ve boynunuzu diz kapaklarınıza bakacak şekilde eğin ve ellerinizle ayak parmaklarınıza dokunun. Yaklaşık 30 saniye böyle durun.

Bel Düzleşmesi İçin Fizik Tedavi Hareketleri

Sırtüstü Hamstring Stretch

Hamstringlerinizi uzatmanın bir başka yolu da sırt üstü yatmak ve bir ayağınızı yukarı kaldırmaktır.

Bel Düzleşmesi İçin Fizik Tedavi Hareketleri

Ayakta Hamstring Streç

Göğsünüzü uyluğa doğru yakınlaştırın ve sadece bir bacağınızı uzatın. Sırtınızı dik tutun ve kalça eklemlerinden bükün. Gergin olmayan bacağınızı da dizden bükün.  Acı, zorlanma veya titreme olmadan mümkün olduğunca bacağınızı gerin. Ekstra desteğe ihtiyacınız varsa, bir mobilya veya duvara tutunabilirsiniz.

Bel Düzleşmesi İçin Fizik Tedavi Hareketleri

Sporcular için Kolay Hamstring Streç

Eğer düzenli spor yapıyorsanız hamstringleri en iyi şekilde yapabilmenin en iyi yolu, bir bacağınızı dik tutarak, diğer bacağınızı kalça hizasında bir yere dayayarak, bu ayak parmağınızı kendinize doğru ellerinizle çekmektir. Bunu yaparken sırtınız düz olmalıdır.

Bel Düzleşmesi İçin Fizik Tedavi Hareketleri

Köşede, ellerinizi duvara dayayarak ve düm düz bir vücut ile kendinizi öne doğru itin ve böyle yaklaşık 30 saniye kadar bekleyin.

Bel Düzleşmesi İçin Fizik Tedavi Hareketleri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...