Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Mart 2020 14:56

Beyaz saç tedavisi beyaz saçlara doğal çözümler

Saçlarımız birçok nedenle beyazlamaktadır. Bunların en belirgin olan nedenlerinden biri yaşlanma veya B12 vitamininin eksikliğidir. Uzmanlar bu konuda çeşitli kürler tavsiye etmektedir. Bizler de sizler için Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanların tavsiye ettiği kürlerden bir kısmını makalemizde topladık. Bu bitkisel çözümlerle beyaz saçlarınıza kolay yöntemler bulabilirsiniz.

Beyaz saç tedavisi beyaz saçlara doğal çözümler
Beyaz saç tedavisi beyaz saçlara doğal çözümler,

Saçlarımız birçok nedenle beyazlamaktadır. Bunların en belirgin olan nedenlerinden biri yaşlanma veya B12 vitamininin eksikliğidir. Uzmanlar bu konuda çeşitli kürler tavsiye etmektedir. Bizler de sizler için Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanların tavsiye ettiği kürlerden bir kısmını makalemizde topladık. Bu bitkisel çözümlerle beyaz saçlarınıza kolay yöntemler bulabilirsiniz.

Sual 1: Saçlarımda beyazlar çıktı. Boya dışında saçlarımdaki beyazları nasıl yok edebilirim?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (3 adet taze cevizi kabuklarını ayırdıktan sonra az suyla haşlayın. İçine yarım kahve fincanı ısıtılmış zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kuru maya ilave edin. Bu karışımı saçınıza iyice yedirerek sürün. 2 saat bekletip saçlarınızı yıkayın.)

Sual 2: Saçlarımda çok fazla beyaz var. Koyu renk saçlı olduğum için beyazlarım çok belli oluyor. Saçımın beyazlamasını durdurmak için ne yapabilirim?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Bir adet soğanı ve beş diş sarımsağı blender'da ezin. İçine bir yumurtanın sarısını ve bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek krem kıvamına getirin. Ardından bu karışımı saçlarınıza sürüp yaklaşık bir saat bekletin. Size, bu etkili formülü haftada bir kez uygulamanızı tavsiye ederim.)

Sual 3: Saçlarımdaki beyazlamayı durduran, beyaz saçları koyulaştıran bir kür tarifi verir misiniz?

CEVAP

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun cevabı: İhtiyacınız olacak malzemeler; Yoğurt (bir yemek kaşığı), çörekotu (bir çay kaşığı) Öncelikle çörekotunu demir havanda iyice dövüp ardından miktarını belirttiğimiz yoğurdumuzu karıştırıp yiyelim. Bu tarifi bir ay boyunca her gün düzenli olarak tüketelim. Bir aylık süremiz bittikten sonra yedi gün ara verip tekrar başlayalım. Ayrıca, Bektaşi üzümünü, (Amla olarak da bilinir) Hindistan cevizi yağıyla karıştırarak saçlı deriye düzenli olarak sürün. Birkaç kurutulmuş Amla’yı Hindistan cevizi yağıyla siyaha dönene kadar kavurun. Elde edilen yağı saçlı deriye sürün. Bu karışım gri saçları siyaha döndürecektir.)

Sual 4: Sorunum saçlarımın beyazlaması. Bu sorunuma çözüm olacak bir formülünüz var mıdır?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Ceviz kabuklarını iyice dövüp püre haline getirin. Diğer taraftan bir tutam ceviz yaprağını yarım litre suda kaynatın, 20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sonra süzüp içine ezdiğiniz ceviz kabuklarından bir çorba kaşığı katın. Karışımı şaçlarınıza sürüp bir saat bekletin. Bunu haftada bir gün uygularsanız saç renginiz değişir, koyulaşır.)

Sual 5: Şems Hanım sizi televizyondan izliyorum, beyaz saçları koyultan, beyaz saçlardan kurtulmayı sağlayan bir tarif verir misiniz?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Şems Arslan'ın cevabı: (2 adet kuru incir, yarım bardak ılık su, kalanchoe bitkisinin 2 yaprağı, Kuru İcirleri küçük küçük doğrayıp 10 dakika kadar suda bekletin. Çiçeğinin 2 büyükçe yaprağını kopartıp havanda suyu çıkıncaya kadar ezin, üzerine yarım bardak su ilave edip karıştırın. Bu karışımı incirleri beklettiğiniz su ile ezdiğiniz yaprağı suyu ile karıştırın. Bu karışımdan damlalık ile çekerek saç diplerine, özellikle ön bölgelerdeki saç diplerine damlalık yardımı ile uygulayın. Daha sonra tüm saç diplerine parmak uçları ile masaj yaparak bu karışımı saç diplerine yedirin ve naylon bir boneyi kafanıza geçirip 30-35 dakika kadar bekletin. Bu karışım ayurveda tarifi olup, Hintli kadınların yüzyıllardır kullandığı, parlak, uzun, gür ve sağlıklı saçlarının sırrıdır. Bu uygulamayı ayda 1-2 kez yapın ve 3 ya da 6 ay devam ettirin. Çok farkını göreceksiniz.)

Sual 6: Saç beyazlamasını önlemek için doğal bir tarif verir misiniz?

CEVAP

Dr. Feridun Kunak'ın cevabı: (1 tutam ceviz yaprağı, 1 tutam biberiye yaprağı, 1 tutam ısırgan yaprağı, 3 su Bardağı su. Hazırlanışı; bu malzemeler karıştırılıp, kaynatılır. 5 dk. dinlendirilir. Ardından, sarımsak yağı, argan yağı, ozon yağı ve ceviz yağı ile saç diplerine masaj yapılır.)

Dr. Feridun Kunak'ın cevabı: (Diğer tarifim şudur;5 tutam ısırgan otu, 5 adet sarı soğan kabuğu suyu. 1 litre suda 15 dakika kaynatıp 15 dakika demlendirip biraz sıcaklığı azaldıktan sonra suyunu süzüp saçlarınızın dibine yedire yedire sürün.) Bu iki tarifimden dilediğinizi uygulayabilirsiniz.

Sual 7: Saçlarım bembeyaz oldu. Koyulaşması için bitkisel bir yöntem bildirir misiniz?

CEVAP

Dr. Feridun Kunak'ın cevabı: (3 adet ceviz yaprağı, 3 adet yeşil ceviz kabuğu, 1 fincan ısırgan yaprağı, 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 adet kırmızı soğan kabuğu, 1 çorba kaşığı biberiyeyi 1 litre suda 10 dakika kaynatın 10 dakika demlenmeye bırakın. Suyunu süzerek ılındıktan sonra1 tatlı kaşığı çam terebentin konulur. Saç diplerine masaj yaparak yedirilir. 1 saat bone takıp bekledikten sonra ılık su ile durulanır.)

Sual 8: Saçlarımda ara ara beyazlıklar başladı. Boyatmak istemiyorum. Doğal bir tarif verir misiniz?

CEVAP

Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin cevabı: (1 litre kaynayan suya 10 tane kurumuş ceviz kabukları atılarak, 15 dakika kaynatmaya devam edin. Alışılagelen şampuanınızı kullanıp duşunuzu aldıktan sonra, hemen banyodan çıkarken, ceviz kabuklarından süzülmüş suyu kullanın 3 hafta düzenli kullanmaya devam edin.)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...