Tgrt Haber
26 Aralık 2021 13:56

Beyaz Türk ne demek? Beyaz Türk kime denir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 yaşındaki Asiye Ateş’e Pitbull saldırısının ardından yaptığı konuşmada ''Beyaz Türkler sahip çıkın hayvanlarınıza'' sözleri dikkat çekti. Peki Beyaz Türk ne demek? Kimlere Beyaz Türk denir?

Beyaz Türk ne demek? Beyaz Türk kime denir?
pitbull,,beyaz türk,,asiye ateş,

Geçtiğimiz hafta Gaziantep’te 4 yaşında bir kız çocuğuna Pitbull saldırısı gerçekleşti. Asiye Ateş olayın ardından hastaneye kaldırılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan olayla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan ''İşte Asiye yavrumuzun başına gelenler. Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza! Bu yavrumuz hamdolsun şuan emin ellerde. Ömer Özkan hocamıza yavrumuzu teslim ettik. Yapılacak operasyonlarla inşallah yavrumuzu sağlığına kavuşturacağız'' dedi. Peki Beyaz Türk nedir? Kimlere Beyaz Türk denir? 

BEYAZ TÜRK NEDİR? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından merak konusu olan Beyaz Türk kavramı araştırılmaya devam ediyor. 

Beyaz Türk, Türkiye’deki şehirli seçkin sınıfı tanımlamak için kullanılan, literatüre Nilüfer Göle tarafından kazandırılmış bir kavramdır. Beyaz Türkler, kendisini ilerici olarak tanımlayan bir kısım asker-sivil bürokratlar ve aydınlardır. 20. yüzyıl sonlarından başlatabileceğimiz süreçte bir orta sınıf oluşumundan söz edilebilir ve bu süreç seçkinci bir söylemi de beraberinde getirir. 
Beyaz Türkler, Batılı ve seküler hayat tarzını benimsemiş, ekonomik düzeyi yüksek, eğitim hayatının tümünü veya bir bölümünü yurt dışında tamamlamış güçlü azınlığı ifade eder. 

ERDOĞAN’DAN BEYAZ TÜRKLER AÇIKLAMASI! 

Gaziantep'te bu hafta pitbull cinsi iki köpeğin saldırdığı dört yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te yaptığı konuşmasında "Tabi biz hayvan severler noktasında bir yasal düzenleme yapalım, dedik ve yaptık. Şimdi tabi bu yasal düzenlemeyle ortaya bir de bedel çıkıyor" sözlerine yer verdi. Erdoğan ''Tabi ilginç olan bin şey var. Şimdi bu köpekler parası bol olanların köpekleri. Beyaz Türkler hayvanlarınıza sahip çıkın'' dedi. 

Beyaz Türk ne demek? Beyaz Türk kime denir?

ASİYE ATEŞ SAĞLIK DURUMU NASIL? 

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş’in babası Hüseyin Ateş, kızının sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Asiye’nin durumunun ciddiyetini koruduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini ifade etti. Hüseyin Ateş eşiyle birlikte 11 yıl önce evlendiklerini ve tüp bebek tedavisi sonucu çocuk sahibi olduklarını ve yaşanan olayın şokundan çıkamadıklarını anlattı. Asiye'nin babası Hüseyin Ateş, "Ben kötü, annesi benden daha kötü halde. Ayakta zor duruyorum. Ne yapacağımı ben de bilmiyorum şu an. Asiye iyileştikten sonra nasıl bir hayat olacak hiç bilmiyorum" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in kafa ve yüz bölgesinde doku kayıpları olduğunu belirttikten sonra, Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından doku nakli yapılması planlandığını söyledi. Yıldıray Çete, yaptığı açıklamada, gece hava ambulansıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilen Asiye'nin saat 03.00 civarında yoğun bakım ünitesine kabul edildiğini duyurdu. 

Gaziantep'te işçilerle yemek programında bir araya gelen Erdoğan, Hüseyin Ateş'i telefonla aradı. Asiye Ateş'in sağlık durumu hakkında bilgi alan Erdoğan, "Asiye'nin gözlerinden öpüyorum. Rabbimden şifalar diliyorum. Namazlarımda da dua edeceğim inşallah. Allah sabırlar versin." ifadelerini kullandı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...