2021-12-22 17:12:41

Biber Frigya Dolması nasıl yapılır? Antalya Biber Frigya Dolması tarifi, malzemeleri ve püf noktası!

“Biber Frigya Dolması nasıl yapılır?” sorusu, Masterchef 2021 yarışmasının Antalya mutfağından yemek tarifleriyle yayınlanacak bölümü öncesinde sıkça sorulan sorular arasında yerini aldı. Antalya mutfağını sevilen lezzetlerinden biri olan ve yapımı da oldukça kolay Biber Frigya Dolması’nın malzemeleri ve tarifi merak ediliyor. Nasıl yapıldığına dair araştırma yapan vatandaşlar, “Biber Frigya Dolması nasıl yapılır?”, “Antalya Biber Frigya Dolması tarifi nasıldır, püf noktaları nelerdir?” sorularına cevap aramaya başladı.

Biber Frigya Dolması nasıl yapılır? Antalya Biber Frigya Dolması tarifi, malzemeleri ve püf noktası!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Masterchef 2021 yarışmasının bu akşamki bölümünde Antalya mutfağına misafir olunuyor. Birbirinden lezzetli tariflerin yer alacağı bölümde dikkat çeken tariflerden biri de Biber Frigya Dolması oldu! Dolmanın yapılışına dair tüm detayları öğrenmek isteyen ve yarışmayı sıkı bir şekilde takip eden izleyiciler, internet üzerinden yoğun bir araştırma yapmaya başladı. Peki Biber Frigya Dolması nasıl yapılır? İşte Antalya Biber Frigya Dolması tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

ANTALYA BİBER FRİGYA DOLMASI TARİFİ

  • 350 gram dana kıyması
  • 6 adet büyük boy dolmalık biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 50 gram yer fıstığı içi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 bardak zeytinyağı
  • Kızartmak için zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için:

  • 2 çorba kaşığı un,
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yeteri kadar tuz

BİBER FRİGYA DOLMASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle biberler yıkanır ve sap tarafından kapak açılacak şekilde yarılır. Bu işlem, kapak biberden ayrılmadan gerçekleştirilmelidir. Açılan kapaklardan biber tohumları çıkarılarak biber yıkanır. Ardından 1-2 dakika kadar haşlanır. Haşlanan biberler, suyu sıkılarak soğumaya bırakılır. Bir tencere içerisine 2 kaşık zeytinyağı koyulur ve kızmaya başlayınca kıyma eklenir. 1-2 dakika boyunca karıştırılarak kavrulan kıymanın rengi dönünce üzerine fıstık içi ve ılık suda sulandırılmış domates salçası eklenir. Ardından iyice kıyılmış olan sarımsak, kırmızı biber ve tuz ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur.

Kıyma yeteri kadar pişince biberlerin içi bu harçla doldurulur. İki yumurta üzerine yeterli miktarda tuz ilave edilerek çırpılır. Biber dolmaları sırasıyla una daha sonra da yumurta ve galeta ununa batırılarak kızartmak için hazırlanır. Hazırlanan biberler kızgın zeytinyağının olduğu bir tencere içerisinde kızartılır. Kızarma işlemi tamamlanınca yağı süzülerek servis edilir. Biber Frigya Dolması hazır, afiyet olsun…

BİBER FRİGYA DOLMASI PÜF NOKTALARI

Antalya yöresine ait olan bu lezzetin daha iyi bir şekilde yapılabilmesi için kullanılan malzemelerin tazeliğinden emin olunması gerekmektedir. Ayrıca kıymanın iyi bir şekilde kavrulduğundan emin olmanız, tarifin daha lezzetli bir kıvam almasını sağlayacaktır.

Etiketler