Tgrt Haber
16 Aralık 2021 11:20

Bibimbap tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Kore yemeği Bibimbap nasıl yapılır?

MasterChef'te dün akşam Kore yemekleri ekrana geldi ve yarışmacılar kıran kırana bir mücadele verdi. Bibimbap tarifini, malzemelerini, yapılışını ve püf noktasını merak eden izleyiciler, "Bibimbap nasıl yapılır, bibimbap tarifi" sorgulamaya başladı! İşte, bibimbap tarifi...

Bibimbap tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Kore yemeği Bibimbap nasıl yapılır?
bibimbap,kore yemeği,masterchef

Bibimbap tarifi, malzemeleri ve yapılışı, MasterChef izleyicileri tarafından araştıırılmaya devam ediyor. Dün akşam Kore yemeklerinin ekrana geldiği lezzet şöleninin ardından, "bibimbap nasıl yapılır, püf noktası nedir?" sorularının cevabı haberimizde...

Bibimbap tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Kore yemeği Bibimbap nasıl yapılır?

BİBİMBAP TARİFİ

Bibimbap Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet kabak (şerit halinde kesilmiş)
  • 1 adet havuç (şerit halinde kesilmiş)
  • 1/2 demet ıspanak (yıkanmış)
  • 2 adet kuru soğan (ince kesilmiş)
  • 1/2 yemek kaşığı susam yağı
  • 1/2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak ezmesi
  • 1 yemek kaşığı acı biber ezmesi
  • Tuz

Bibimbap tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Kore yemeği Bibimbap nasıl yapılır?

ADIM ADIM BİBİMBAP YAPILIŞI

Bir süzgeç yardımıyla pirinci iyice yıkayın ve ardından suyunu süzdürün. Yıkadığınız pirinci bir tencereye aktarın ve üzerine suyu ekleyin.

Yüksek ateşte suyu kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

Pilav suyunu tamamen çektiğinde tencereyi ocaktan alın ve kapağını açmadan demlenmeye bırakın.

Bu aşamada, ayçiçek yağını wok tavada ısıtın; soğanları, kabakları ve rendelenmiş havuçları ilave edip, yaklaşık 8-10 dakika kadar kavurun. Sebzeleri kavururken yarım çay kaşığı kadar tuz ilave edin.

Bir tencerede kaynayan suya ıspanakları ilave edin ve 1 dakika boyunca haşlayın. Suyunu süzün ve ıspanakların suyunu çıkarmak için elinizle iyice sıkın. Bir kasede sarımsak ezmesi, bir tutam tuz ve biraz susam yağıyla ıspanakları iyice karıştırın.

Kavrulmuş sebzeleri, ıspanağı, acı biber ezmesini ve yarım yemek kaşığı susam yağını pilavın üzerine ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hafifçe yağladığınız bir tavaya yumurtaları kırın ve yumurtaların beyazları pişene kadar yaklaşık 2-3 kadar dakika pişirin.

Son adımda, pişen yumurtaları da pilavın üzerine ilave edip, tüm malzemeleri bir kez daha iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak yumurtaları servis tabağına aldığınız pilavın üzerinde de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

BİBİMBAP NEDİR?

Bibimbap, kelime olarak "karışık pilav" anlamına gelir. Bir kasede, sote edilmiş sebzeler, acı biber ezmesi, yumurta ve dilimlenmiş et parçaları eşliğinde sıcak pilav üzerine servis edilir. Yemeğin hemen öncesinde tüm malzemeler birbirine karıştırılır. Bibimbap soğuk veya isteğe göre sıcak servis edilebilir. Çoğunlukla içinde jülyen kesilmiş salatalık ve kabak, mantar, beyaz turp, ıspanak, soya filizi, salata yaprağı, deniz yosunu (gim) gibi sebzeler kullanılır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...