• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    92071
  • up
    USD
    6.7645
  • up
    EURO
    7.3101
  • up
    GBP
    8.3009
  • down
    Altın
    361.249
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 28.02.2020 - 15:08 Yorum : 0

Biftek nasıl yapılır? Dana biftek pişirme, Biftek terbiye edilir mi? Biftek nasıl terbiye edilir? Biftek etinin yanında ne gider?

Uzun saatler tok tutan etkisi ile, vücudumuz için gerekli olan mineral ve besin değerlerine fazlasıyla sahip olması ile özellikle diyet programlarının, çocuk menülerinin vazgeçilmez yemeklerinden etin en güzel parçası olan biftek tarifini sizler için araştırdık. Hayvanın 13. Kaburgasından sonra başlayan etli kısımdır. Oldukça lezzetlidir. Yağ dokusu yoktur ve sinir bulunmaz.

Biftek nasıl yapılır? Dana biftek pişirme, Biftek terbiye edilir mi? Biftek nasıl terbiye edilir? Biftek etinin yanında ne gider?

Uzun saatler tok tutan etkisi ile, vücudumuz için gerekli olan mineral ve besin değerlerine fazlasıyla sahip olması ile özellikle diyet programlarının, çocuk menülerinin vazgeçilmez yemeklerinden etin en güzel parçası olan biftek tarifini sizler için araştırdık. Hayvanın 13. Kaburgasından sonra başlayan etli kısımdır. Oldukça lezzetlidir. Yağ dokusu yoktur ve sinir bulunmaz.

Peki biftek nasıl yapılır?

Biftek gibi etleri uzmanların tavsiyesi, her zaman vitamin ve protein değerlerinin kaçmaması için haşlama, buğulama veya fırında kendi yağı ile pişirilmesidir. Bu eti kızartarak mineral değerlerinin ölümüne neden olabilirsiniz. Haşlama olarak da başka bir yemeğin içinde tüketmek isterseniz yapabilirsiniz. Biftek eti için en iyi teknik, mühürleyip fırında pişirmek olacaktır.

Dana biftek pişirme

  1. İyi bir biftek eti, genellikle dananın genç olması, biftek etinin kalın ve dövülmemiş olmasından geçer.
  2. Eti oda sıcaklığına getirin ve fazla sosunu süzün.
  3. Pişirmeden önce etin üzerine tuzu ekleyin.
  4. Baharatları biftek piştikten sonra ekleyin.
  5. Tavayı iyice kızdırın ve ardından eti içine atın. Mühürlemek, eti hiç yerinden kımıldatmadan ve her iki tarafının da rengi değişene kadar pişirilmesidir. Bu sayede ete lezzet veren suları içinde kalır.
  6. Mühürleme işlemi tamamlandıktan sonra bifteği 10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Üzerine tuz, sos veya baharat eklemeyin ki lezzet kaybına neden olmayın.
  7. Dinlendirdiğiniz bifteği, önceden ısıttığınız fırına veya ızgaraya atarak orta ateşte pişirin ve servise hazır.

Biftek terbiye edilir mi? Biftek nasıl terbiye edilir?

Biftek etini terbiye edebilirsiniz. Bunun için asit değeri yüksek limon veya sirke ile çeşitli baharatlar attığınız bir kapta bifteklerinizi bekletebilirsiniz. Terbiye işlemi her zaman etin daha yumuşak olması için yardımcı olur. Bunun yanı sıra etinizi kolay pişirmenizi de sağlar. Terbiye sosu ile biftek etini en az 2 saat en çok 24 saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Buzdolabında bekleyen biftekleri başka bir temiz kaba alın ve fazla sosun gitmesi için yardımcı olun. Bundan sonra etin oda sıcaklığına gelmesini de beklemelisiniz.

Biftek etinin yanında ne gider?

Biftek veya diğer etleri tüketirken, yanına C vitamini açısından zengin besinler tüketebilirsiniz. Bu sayede etin içinde vitaminlerin emilimi kolaylaşacaktır. Bu bir salata veya taze sıkılmış bir meyve suyu olabilir. Havuç, elma, limon, portakal, greyfurt, mandalina vs.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber