• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    99028
  • up
    USD
    5.8739
  • up
    EURO
    6.4829
  • down
    GBP
    7.434
  • up
    Altın
    281.714
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 13.11.2018 - 11:41 Yorum : 1

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir, Nasıl Pişirilir Yenir Tüketilir

Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasına oranla fosfor ve demir bakımından daha zengin bir yumurtadır. Tadı tavuk yumurtasına benzer. Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir, nasıl pişirilir nasıl yenir

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir, Nasıl Pişirilir Yenir Tüketilir

İçerdiği zengin vitamin ve mineraller sebebiyle bıldırcın yumurtasının faydaları çoktur. Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasına oranla fosfor ve demir bakımından daha zengin bir yumurtadır. Tadı tavuk yumurtasına benzer. Bıldırcının eti B1,B2,B6 vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca mineral ve yağ asitleri ile Pantotenik asit kaynağıdır. Vitamin ve mineral açısından çok zengindir. Bıldırcın yumurtası diğer yumurtalardan daha fazla proteinin en önemli maddesi olan amino asit içerir. Tam bir protein deposudur. Çocuklarda bedensel ve zihinsel gelişim, bağışıklık sistemini güçlendirme gibi faydaları olduğu bilinmektedir. Ayrıca bıldırcın yumurtasının faydaları çocuklarda iştah arttırdığı da bilinir. Bronşit ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları ve öksürük, astım, nefes darlığı tedavisinde. Mide, karaciğer hastalıkları tedavisinde etkilidir. Ameliyat sonrası daha çabuk iyileşmeye yardımcı olur. Yüksek oranda afrodizyak özelliği vardır. Vücudu kuvvetlendirici bedeni gençleştirici faydaları da vardır. İçerdiği yüksek protein sayesinde yüksek enerji verir. Bıldırcın yumurtasının faydaları arasında ayrıca saç ve cilt problemlerine iyi geldiği de bilinmektedir.

Bıldırcın yumurtası nasıl pişirilir? 

Bıldırcın yumurtası genellikle katı haşlama, salamura, kızartma, omlet şeklinde pişirilebilir. Bıldırcın yumurtasına alerjiniz varsa çiğ tüketilmesi önerilmez. Haşlayarak tüketilecek bıldırcın yumurtası aynı tavuk yumurtası gibi haşlanır. Uzmanlar besin değerinin kaybolmaması için sade bir şekilde tüketilmesini tavsiye ediyor. Omlet şeklinde yapacağınız bıldırcın yumurtasını sahanda ya da sebzeli omlet olarak yapabilirsiniz.

Bıldırcın yumurtası nasıl yenir?

Bıldırcın yumurtasını çiğ şekilde tüketebilirsiniz. Çiğ olarak içeceğiniz yumurtanın içine biraz bal ilave ederek de içebilirsiniz. Bıldırcın yumurtasını salamura olarak yapmak isterseniz su ve beyaz sirkeyi küçük bir tencereye koyup içerisine kereviz tohumu, anason tohumu, rezene tohumu, karabiber, kişniş tohumu, karanfil, defneyaprağı, kırmızıbiber, deniz tuzu ve dilimlenmiş arpacık ekleyin ve malzemeleri karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 3 dakika kadar daha pişirin. Pişirilen bu karışımı 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Bıldırcın yumurtalarını kavanoza yerleştir ve soğumuş sirke karışımını yumurtaların üzerine dökün. Kaynar su ile sterilize edilmiş kavanoz kullanmaya özen gösterin. Kavanozu 24 saat buzdolabında sakladıktan sonra servis edebilirsiniz.

Bıldırcın yumurtası fiyatı?

Yumurtanın fiyatı marka ve adet sayısına bağlı olarak değişse de ortalama 3 tl den başlamakta.

 
 

YORUM YAPIN

 

1 Yorum

  1. Yonca

    Çok işime yaradı çooooooooooooook sağolun

 
Daha fazla yorum
 
© 2004 - TGRT Haber