Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2020 19:25 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:08

Bilecik Gezi Rehberi / Bilecik’te Gezilecek Yerler

Taşının mermer, toprağının seramik, yaprağı ipek olan, Şeyh Edebali'nin; "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünün ete kemiğe büründüğü topraklar olan Bilecik’teyiz bu gezi yazımızda... Kuruluş ve Kurtuluş diyarı Bilecik; Şeyh Edebali’nin, Ertugrulgazi’nin, Osmangazi’nin, Dursun Fakıh Hazretleri ve daha nice idealist insanların ayak izlerinin olduğu ata yadigarı şehirlerimiz arasında yer alır. Bilecik Gezi Rehberi’mizde: “Bilecik nerede, Bilecik nereye bağlı, Bileceğin nesi meşhur, Bilecik nasıl bir yer, Bilecik merkez, Bilecik ili ulaşım, Bilecik yöresel yemekleri, Bilecik tarihi yer ve mekanları, Bilecik’te nereler gezilir?” gibi uzayıp giden tüm sorularınıza cevaplar bulacaksınız… Şimdiden keyifli gezmeler diliyoruz…

Bilecik Gezi Rehberi / Bilecik’te Gezilecek Yerler
bilecik,şeyh edepali,ertugrulgazi,osmangazi,orhangazi,Bilecik gezilecek yerler,Bilecik gezi rehberi,Bilecik nereye bağlı,Bileceğin hangi meyvesi meşhur,Bilecik nasıl bir yer,Bilecik Osmaneli neyi meşhur,Bilecik ili,Bilecik yemekleri

Marmara Bölgesi’nin güneydoğusunda, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege bölgelerinin kesişim noktası üzerinde bulunan Bilecik’in doğusunda Bolu ve Eskişehir, güneyinde Kütahya, batısında Bursa, kuzeyinde ise Sakarya şehirleri ile komşudur. Kentin bilinen en eski isimleri ise “Agrilion” ve “Belekoma”dır.

Bilecik Gezi Rehberi / Bilecik’te Gezilecek Yerler

Bir Anadolu şehri olan Bilecik ilinin sekiz ilçesi bulunmaktadır.

Bunlar:

  • Bilecik (il merkezi)
  • Bozüyük
  • Gölpazarı
  • İnhisar
  • Osmaneli
  • Pazaryeri
  • Söğüt
  • Yenipazar

ilçeleridir.

Bilecik Gezi Rehberi / Bilecik’te Gezilecek Yerler

600 yılı aşkın bir süre Osmanlı İmparatorluğu’nun, hüküm sürdüğü mümbit topraklar, Ertuğrul Gazi’nin Kayı Boyu’nu buraya getirmesinden sonra gelişmiştir. Osmanlı devletinin kuruluş çekirdeğinin atıldığı şehir olan Bilecik, tarihte birçok devlete de ev sahipliği yapmış. Bilecik'i ilk Hititler kurmuş daha sonra sırasıyla Frigler, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Roma İmparatorluğu, Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti ise hüküm sürmüştür. 

Bilecik Karayolu Ulaşımı

Bilecik Gezi Rehberi / Bilecik’te Gezilecek Yerler

Bilecik, kara yolu ulaşımının en rahat olduğu illerimiz arasında yer alır. Şehre Türkiye'nin birçok ilinden özel otobüs firmalarının seferleri bulunuyor.

Bilecik Havayolu Ulaşımı

Bilecik Gezi Rehberi / Bilecik’te Gezilecek Yerler

Ne yazık ki, havalimanı bulunmuyor. Ancak en yakın havalimanı ise Bursa’da bulunmakta. Bursa havalimanı, Bilecik ilçesi Yenişehir’e 50 km mesafede yer alıyor.

Bilecik Demiryolu Ulaşım

Bilecik Gezi Rehberi / Bilecik’te Gezilecek Yerler

Marmara Bölgesi’nin Anadolu’ya açılan kapısı olarak bilinen Bilecik’e demiryolu ile de rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Tren istasyonu şehrin merkezine sadece 5 km uzaklıkta bulunuyor. 

Bilecik’e Ne Zaman Gidilir? / Bilecik İklimi

Bilecik İklimi

Kentin iklimi genel olarak sıcak ve kurak geçiyor. Kış aylarında soğuk ve yağışlı bir havası olan Bilecik’e en güzel bahar aylarında gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Evet şimdi bu küçük, şirin şehrin gezilecek görülecek yer ve mekânlarına gelin hep birlikte bir göz atalım...

Bilecik Saat Kulesi

Bilecik Saat Kulesi

Şehrin sembolleri arasında yer alan saat kulesi, 1907 yılında II. Abdulhamid Han tarafından Ertuğrul Mutasarrıfı Musa Kazım Bey’e yaptırtılmış. Tarihi saat kulesinin yüksekliği 20 metre ve dört dikdörtgen prizma şeklinde oluşturulmuş. Sosyal medya hesaplarınızdan en güzel gezi fotoğrafınızı Bilecik Saat Kulesi’nin hemen önünden çekebilirsiniz. 

Bilecik Belediye Sarayı (Rüştiye Mektebi)

Bilecik Rüştiye Mektebi

Saat kulesinden önce yapımına başlanan saray, 1905 yılında Sultan Abdulhamid tarafından Rüştiye Mektebi (Ortaokul) olarak yaptırılmış. Günümüzde belediye binası olarak hizmet veren yapının Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri arasında gösterildiğini söylemiş olalım. Gezilecek tarihi yapılar arasında burayı da listenize almanızı tavsiye ediyoruz.

Osmanlı Padişahları Tarihi Şeridi

Osmanlı Padişahları Tarihi Şeridi

Şeyh Edebali türbesinin yakınlarında yer alan yapının Osmanlı dönemindeki saray bahçeleri, has bahçe gibi örneklerinin de yer aldığı mekânda Osmanlı Padişahlarının hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz burası tam size göre bir yer. Alanda ayrıca bir de gösteri salonu bulunmakta. Bu salonda ise Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi arasındaki zamanda yaşanan tarihi olaylar eski yaşam tarzına yönelik bilgilendirici üç boyutlu animasyon filmleri de gösteriliyor. Özellikle çocukların görmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Sultaneli Osmanlı Sokağı

Sultaneli Osmanlı Sokağı

Şehrin en çok merak edilen Sultaneli Osmanlı sokağı; kahverengi, ahşap yapıları, sade duruşu ile tam eski dönem pazar yerlerini andırıyor. Bu sokakta yöresel yemekleri, şehrin eski gelenek ve görenekleri yansıtan Bilecik bezinden imal edilmiş nakışlı elbiseleri bir arada görebilir, isterseniz gördüğünüz bu ürünlerden dostlarınıza, arkadaşlarınıza hediye alıp onlarında gönüllerini hoş edebilirsiniz...

Yaşayan Kent Müzesi

Yaşayan Kent Müzesi

Yaşayan Kent Müzesi son bir asırlık geçen zaman içinde yaşanmış tarihi tüm süreçleri farklı yönleriyle görsel olarak ele alıp bugüne ulaştıran önemli müzeler arasında yer alıyor. Bu şirin ve küçük şehrin en büyük müzesinde kentin tarihi dokusu, gelenek ve göreneklerini anlayabilmek, kültürel dokusunu hissetmek istiyorsanız burası tam size göre bir yer. Müzede özellikle bal mumu heykellerinin sergilendiği bölümün görülmeye değer olduğunu düşünüyoruz...

Bilecik Müzesi

Bilecik Müzesi

Bilecik Müzesi 1874’lü yıllarda jandarma binası olarak kullanılmış. 1921 yılında ise Yunan işgali ile komple yıkılmış. Kurtuluş Savaşı sonrasında ise yine aynı temeller üzerinde şehrin merkezinde iki katlı olarak tekrar inşa edilmiş. Müzede oda, koğuş, hücre, ambar ve hamam gibi bölümlerin yer aldığı yapının iki avlusu var. Bu avlulardan birisinde sanıklar, diğerinde ise hükümlüler kalıyormuş. Sizi tarihi bir yolculuğa çıkaracak olan Bilecik Müzesi’ni mutlaka gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi

Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi

Kentin tarihini en iyi tanıtan müze de burası. Binanın yapım tarihi net olarak bilinmiyor olsa da tahmini olarak 1900’lü yıllarda inşa edildiği söyleniyor. Yörenin zenginlerinden olan Memiş Ağa tarafından yapıldığı düşünülen bina, yapıldığı ilk yıllarda sargı evi olarak kullanılmış. Harika bir ahşap işçiliğe sahip olan müzenin Osmanlı ahşap mimari özelliklerini birebir yansıtıyor. Müzede yörüklerin kültürel simge ve motiflerinden, birçok tarihi esere kadar önemli eşyalar sergileniyor. Müze'nin Söğüt ilçesinde yer aldığını belirtmiş olalım.

Atatürk Köşkü

Atatürk Köşkü

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yer alan Atatürk Köşkü, ilçe merkezine 22 km mesafede bulunuyor. Küçük bir köşk olmasına rağmen mimarisine hayran kalacağınızı düşünüyoruz. Yemyeşil bir arazi içerisinde bulunan köşkte 1930 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ağırlanmış. 

Mihalbey Hanı

Mihalbey Hanı

Mihal Bey tarafından 1318 yılında yapılmış ve Bilecik’in Taşhan’ı olarak da bilinen tarihi yapı, bir zamanlar kervanların seyahatleri sırasında yolcuların hem dinlenmek, hem de konaklaması için inşa edilmiş. Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde yer alan tarihi han, taş ve tuğla malzemeden tek katlı olarak inşa edilmiş. Dört ayrı bölümden oluşan hanı görmek ve tarihi bir yolculukta soluklanmak isterseniz burası tam size göre bir yer.

Darul Eytam

Darul Eytam

Bilecik’in Söğüt ilçesinde yer alan Dar’ül Eytam. Sultan II. Abdülhamid tarafından 1905 yılında savaş yetimi çocuklar için inşa ettirilmiş. Bölgede yer alan Hamidiye Cami ve Hamidiye İdadisi ile aynı dönemde binaya ek olarak yapılan yurt, iki katlı ve Osmanlı ahşap mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak ziyaret edilmeyi bekliyor...

Metristepe Zafer Anıtı

Metristepe Zafer Anıtı

Türk İstiklal Savaşı’nda İnönü Savaşları’nda kazanılan zafer uğruna canlarını kaybeden şehitlerimiz için inşa edilmiş anıt Eskişehir-Bozüyük yolu üzerinde bulunuyor. Devasa büyüklükteki yapının etrafı savaş döneminde kaybettiğimiz şehitler yatıyor.

Kaymakam Sait Bey Çeşmesi

Kaymakam Sait Bey Çeşmesi

Bilecik şehrinin tarihi çeşmelerinden biri olan Kaymakam Sait Bey Çeşmesi, Söğüt ilçesinin merkezinde yine diğer bir tarihi yapı olan Çelebi Mehmet Camisi’nin önünde bulunuyor. 1919 yılında dönemin Kaymakamı Sait Bey tarafından yaptırılan çeşme, renkli Neo-Klasik mimarisiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Çeşmenin bir diğer ilgi çekme sebebi ise sanıyoruz sokak hayvanlarının sıcak yaz günlerinde gelip buradan su içiyor olması… Siz de sıcak bir yaz gününde buraya gelip hem elinizi yüzünü yıkayabilir hem bir yudum su içebilir, çeşmenin yalağından su içen hayvanları sevebilir, hem de yanında yer alan asırlık çınar ağacının gölgesinde dinlenip serinleyebilirsiniz.

Bilecik Tarihi Aşevi

Bilecik Tarihi Aşevi

Osmanlı’nın hüküm sürdüğü 18. yüzyıl sonlarında inşa edilmiş tarihi aşevi yapıldığı günden itibaren uzun yıllar aşevi olarak kullanılmış. Daha sonra askerlik şubesi ve lojman olarak hizmet veren bina bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hizmet Binası olarak kullanılıyor.

Köprülü Mehmet Paşa Cami

Köprülü Mehmet Paşa Cami

Tarihi camilerden biri olan Köprülü Mehmet Paşa Cami, Adapazarı-Bilecik karayolu üzerinde bulunuyor. Köprülü Mehmet Paşa tarafından 1665 yılında yaptırılmış olan caminin mimarının Mimar Sinan olduğu söyleniyor olsa da bu tam net bir bilgi olduğunu söyleyemeyeceğiz. Bilecik’in Vezirhan beldesinde yer alan cami, kesme taş malzemeden inşa edilmiş. Listenize burayı da almanızı öneriyoruz.

Osman Gazi Cami

Osman Gazi Cami

Osmangazi Camii Eski Bilecik şehrinin merkezinde yer alıyor. Orhan Gazi Camiine giderken iki tepe arasında ve küçük bir vadinin ortasında yapay bir platform üzerinde yer kurulan camiinin inşa tarihi 1330'lu yıllar olduğu tahmin ediliyor. Camiiyi Sultan Orhan’ın babası Osman Gazi adına yaptırdığı kazı çalışmalarında bulunan 1848 tarihli bir kitabede kesin olarak yazmaktadır.  

Orhan Gazi Cami

Orhan Gazi Cami

Orhan Gazi, kendi adını taşıyan bu camiyi yaptırmış ancak II.Abdülhamit zamanında büyük bir tadilat görmüştür. Edebalı türbesiyle 50 metre mesafede olan caminin mimarisi, kubbeli yapıların denenmesinde ilk örnek teşkil etmektedir. Orhan Gazi Camii, Osmanlı dönemi Türk mimari sanatının en güzel örneği olarak görülmektedir.

Emirler Hamamı

Şehrin merkezinde İstiklal Mahallesi'nde bulunan Emirler Hamamı Genç Osman döneminde yapıldığı bilinmektedir. Emirler yolu üzerinde bulunan tarihi hamamın mimarisinin mutlaka görülmesi gerektiğine inanıyoruz...

Süleyman Paşa Hamamı

Süleyman Paşa Hamamı

Orhan Gazi Camii'nin güneybatısında, vadi içinde ve dere kenarında yer alan Süleyman Paşa Hamamı'nın 1230-1402 yıllında üç ayrı bölüm ve iki halvet hücresiyle toplam beş bölümden yapılmış. Osmanlı mimarisinin tipik özelliğini taşıyan yapının görülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Belekoma Kalesi

Belekoma Kalesi

Bilecik, Doğu Roma (Bizans) kentinin elinde olduğu dönemlerde Belekoma ismiyle anılmıştır. Kale, günümüzde Eski Bilecik şehrinin etrafında kurulmuş. Yani Karasu havzasının Hamsu vadisinin en dik ve sarp kayasının üzerinde yer alan tarihi yapının sadece temellerinin kaldığı günümüzde İki kısımdan oluştuğu ve şato şeklinde yapıldığı söylenmektedir.

Kasım Paşa Camii ve Külliyesi

Kasım Paşa Camii ve Külliyesi

Kanunu Sultan Süleyman’ın komutanı olan, Kasım Paşa tarafından, 1525-1528 yılında Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Camii Bozüyük ilçe merkezindedir.

Ertuğrul Gazi Türbesi

Ertuğrul Gazi Türbesi

II.Abdülhamit tarafından, 1886-1887 yılları arasında onarılmıştır. Ertuğrul Gazi Bey’e ait olan türbenin ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir.

Bala Hatun Türbesi

Bala Hatun Türbesi

Osman Gazi'nin eşi olan Bala Hatun’un türbesi de Bilecik merkezde Şeyh Edebali'nin haziresi içinde yer almaktadır.

Mihal Gazi Türbesi

Mihal Gazi Türbesi

Bilecik’te yer alan önemli türbelerden birisi de, Bilecik’in İnhisar ilçesinde yer alan Harman Köyü’nde yer alıyor. Bizans döneminin Harmankaya tekfuru olarak bilinen Mihail, daha sonradan Müslüman olarak ismini Abdullah diye değiştirmiştir. Kendi ordusuyla Osmanlı ordusuna katılan Mihal Gazi, Harmanköy’de yer alan türbeyi ziyaret etmek isterseniz listenize ekleyebilirsiniz. 

Kumral Abdal Türbesi

Kumral Abdal Türbesi

Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde önemli bir yeri olan derviş olarak bilinen Kumral Abdal, kuruluş döneminde Ertuğrul Gazi’nin sancaktarlığı görevini ve Şeyh Edebali’nin ise müritliğini yapan önemli bir isim. Bilecik’in Bozüyük ilçesine 2 kilometre mesafedeki Kovalıca Köyü’nde yer alan türbe, şehre ziyarete gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği türbelerden.

Hagios Georgios Rum Ortodoks Kilisesi

Hagios Georgios Rum Ortodoks Kilisesi

Aya Yorgi Kilisesi olarak da bilinen yapı Bilecik’in Osmaneli ilçesinde yer alıyor. XIX. Yüzyılın sonlarında inşa edilen tarihi kilise, mimari yapısıyla adeta bir sanat eseri olarak karşımıza çıkıyor. Haç şeklinde yapılan kilisenin, doğu ve batı mimarisinin bir sentezi olduğuna inanılıyor. Bilecik gezinizde listenize burayı da ekleyebilir bu tarihi yapıyı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Küçükelmalı Tabiat Parkı

Küçükelmalı Tabiat Parkı

Bilecik küçük bir şehir olabilir ancak doğası gerçekten görülmeye değer bir kent. Biz mutlaka uğramanız gereken doğal güzelliklerin ilk sırasına Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yer alan Küçükelmalı Tabiat Parkı’nı listenize eklemenizi öneriyoruz.

Park tam bir mesire alanı ve İçerisinde piknik masalarından, mangal barbekülerine kadar ihtiyaç duyacağınız herşey bulunuyor. Parkının içerisinde yer alan gölün kenarında yürüyüş yapıp keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Pelitözü Gölpark

Pelitözü Gölpark

Aslında sulama amaçlı yapılan bu gölet, ağaçlarla zenginleştirilerek bir doğa harikası haline dönüştürülmüş. Şehrin merkezine 7 km uzaklıkta olan Pelitözü Gölpark’ı da listenize ekleyip bu mis gibi havasını ciğerlerinize çekmenizi öneriyoruz. Burada; dilerseniz kamp yapıp çadır kurabilir, piknik ve mangal yapabilir, yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilirsiniz.

Bilecik Açık Hava Tiyatrosu

Bilecik Açık Hava Tiyatrosu

Bilecik Açık Hava Tiyatrosu Pelitözü Göleti içinde yer alıyor. Bu tiyatro, şehrin simgelerinden biri. 510 kişilik kapasitesiyle, şehirde gerçekleşecek olan konser ve tiyatro gibi aktivitelere burası ev sahipliği yapıyor. Göletin harika manzarası eşliğinde unutmayacağınız bir gün yaşayabileceğinizi düşünüyoruz...

Söğüt Çaltı Kaplıcası

Söğüt Çaltı Kaplıcası

Çaltı Kaplıcası Bilecik Söğüt ilçesinin Çaltı beldesinde yer alan şifalı bir kaplıca. Buradan çıkan sudan içebilir dilerseniz banyo da yapabilirsiniz. Buradan çıkan suyun özellikle mide rahatsızlıklarına, deri ve romatizma hastalıklarına, nevrit, polinevrit ve kadın hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Burada ister günübirlik, isterseniz konaklayabilirsiniz.

Harmankaya Kanyonu

Harmankaya Kanyonu

Doğayla iç içe olabileceğiniz en uygun noktalardan birisi de Harmanköy’ün sınırları içerisinde yer alan Harmankaya Kanyonu’dur. Ülkemizin 174. Tabiat Parkı olarak kabul edilmiş olan kanyonun 4 kilometrelik uzunluğu görenlerin ağzını açık bırakıyor… Kanyon içinde yer alan şelaleler ve mağaraları görebilir, trekking ve dağcılık gibi doğa sporlarına meraklıysanız harika vakit geçirebilirsiniz.

İnhisar Mağarası

İnhisar Mağarası

Mağaralar gizemli bir yapısı ile her zaman ilgi çekmiştir. İşte onlardan biri de Bilecik’in bilinen en meşhur mağaralarından İnhisar Mağarası’dır. Bilecik’in İnhisar ilçesinde yer alan mağara, 350 metre rakımlık bir tepede bulunuyor ve uzunluğu tam olarak 170 metre.

Dodurga Barajı

Dodurga Barajı

Bilecik şehir merkezine 1 saat uzaklıkta yer olan barajın gölet kısmı mesire alanı olarak kullanılıyor. Burada daha çok amatör balık avcılığı yapılıyor olsa da siz de dilerseniz ailenizle birlikte piknik yapabilirsiniz.

Kınık Şelalesi

Kınık Şelalesi

Kentin doğa harikası duraklardan biri diğeri de Kınık Şelalesi’dir.  Şehrin merkezine bağlı olan Kınık Köyü’nün sınırları içerisinde yer alan bu doğa harikası şelalenin dinlendirici sesini duymak isterseniz şehir merkezinden yaklaşık 25 kilometre uzaklaşmanız gerekecek. Bahar aylarında buraya gelirseniz hem doğasına hem şelalenin o gür sesine hayran kalacaksınız. Alanda dilerseniz piknik yapabilir, çevreyi dolaşmak için yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Sofular Yaylası

Sofular Yaylası

Eski geleneklerimiz arasında yer alan mevsimlik yayla ziyaretlerine Sofular Yaylası’nı gezilecekler yerler listenize ekleyebilirsiniz. Bu yaylada festivaller kamp turizmi yapılıyor. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yer alan Sofular Yaylası gerçek bir doğa harikası yaylalardan biri! İlçe merkezine 25 km mesafede yer alan yayla, yemyeşil doğası ve manzarasıyla içinizi ferahlatacaktır.

Kömürsu Yaylası

Kömürsu Yaylası

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yer alan Kömürsu Yaylası ilçe merkezine 28 km uzaklıkta yer alıyor. Yeşilin her tonunu en güzel şekilde bu yaylada görmeniz mümkün. Kayın ağaçlar, Karaçamlar ve binlerce çeşit bitkileriyle gözleriniz yeşile doyacaktır bundan eminiz.. Yayla içinde yer alan kaynak sulardan su içebilir, kamp yapabilirsiniz.

Çiçekli Yaylası

Çiçekli Yaylası

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yer alan bir diğer yayla da Çiçekli Yaylası’dır. Camili Yayla ismiyle de bilinen köyün sınırları içerisinde yer alıyor. Bu doğa harikası yaylada, mis gibi kekik kokuları arasında birkaç gün çadırla kamp yaparsanız kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz…

Uzunçam Yaylası

Uzunçam Yaylası

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine 14 km uzaklıkta bulunan Uzunçam Yaylası kente geldiyseniz görmeden gitmeyin diyebileceğimiz yaylalar arasında yer alıyor.

Bozcaarmut Göleti

Bozcaarmut Göleti

Türkiye’nin en güzel kamp alanları arasında adını çokça duyduğunuz tablo misali gölet Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde Bozcaarmut Köyü yakınlarında bulunuyor.

Günyurdu Göleti

Günyurdu Göleti

Bakraş Çayı üzerinde yer alan gölet, maalesef bölgede yer alan köyün sular altında kalmasına sebep olmuş. Böyle de olsa burada yapabileceğiniz en güzel aktivite olta ile balık tutup kamp yapmak olabilir.

Çavuşköy Göleti

Çavuşköy Göleti

Bilecik şehir merkezine 18 km uzaklıkta bulunan Çavuşköy Göleti, yapay bir gölettir. Çavuşköy’ün sınırları içinde bulunan yer, 710 metrelik bir rakımda yemyeşil doğanın içinde yer alıyor. Göletin suyu genel de sulama amaçlı kullanıyor olsa da burası görebileceğiniz en güzel mesire alanları arasında yer alıyor. Off-road araçlarını piknik yaparken burada sıkça görebilirsiniz.

Sarar Alışveriş Merkezi

Sarar Alışveriş Merkezi

Sadece Bileciklilerin değil, şehirler arası seyahat edenlerin de durup dinlendiği vakit geçirdiği Sarar Alışveriş Merkezi’nde birçok ünlü mağazalar, restoran zincirleri bulunuyor.

Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası

Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası

Bilecik’in Aquapark’ı da burası. Yaz aylarının kavurucu sıcaklıklarına dayanamayan özellikle çocuklar ve öğrencilerin vakit geçirebileceği en güzel merkez burası diyebiliriz.

Harmanköy

Harmanköy

Adanı daha çok kanyonu ile bildiğimiz köyün şehir merkezine uzaklığı bir saat sürüyor. Doğa harikası bir köy olan Harmanköy’ün kahvesinde demli bir çay içip, köylülerle sohbet edebilir mis gibi kokusunu içinize çekip, stresi üzerinizden atabilirsiniz.

Bilecik Şenlik ve Festivalleri

Bilecik Şenlik ve Festivalleri

Geleneksel Kestane Kabağı Festivali: Tarım / Mevsimlik Ürün, Bilecik

Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali: Turizm Kültür Sanat / Tiyatro, Bilecik

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu: Spor / Bisiklet, Bilecik / Söğüt

Ertuğrul Gaziyi Anma Şenlikleri: Turizm Kültür Sanat, Bilecik / Söğüt

Bilecik'te Ne Yenir? / Bilecik Mutfağı

Bilecikte ne yenir

Beslenmede, tahıl türleri ilk sırayı alır. Bilecik’e has yemeklerin çoğunluğunu hamur işleri oluşturur. Halkının bir bölümü ekmeğini kendisi pişiriyor.
Bilecik mutfağına has lezzetler; Büzme, ovmaç çorbası, keşkek, mercimekli mantı, kesme hamur, nohutlu tavuklu mantı, saçta yufka böreği, yağlı yufka, su böreği, kuru fasülye, kuskus pilavı, piruhi, samsı, pancar pekmezi, keklik kebabı güveç, saç kebabı, köpük helvası, kıtırcı helvası, karacaoğlu helvası, höşmerim, cevizli üzüm sucuğu, mantı ve kavurma meşhur yemeklerindendir.

Bilecik’ten Ne Alınır? / Bilecik’te Alışveriş

Bilecik’ten Ne Alınır? / Bilecik’te Alışveriş

Halkın bölgeye özgü elleriyle yaptığı Ahşap Oymacılığı, Kınık Çömlekçiliği ve Kıymetli Taş Süslemeciliği’nin yapıldığı hediyelik eşyaları satın alınabilir.

 

Gaziantep’in Yöresel Yemek ve Tatlıları / Gaziantep'te Ne Yenir?

Gaziantep Yöresel Tatlı Çeşit ve Tarifleri 

Gaziantep Yöresi Nefis Pide ve Börek Tarifleri 

Karadeniz Yemek ve Tatlıları / Rize'nin Yöresel Lezzetleri

Denizli Yöresel Yemek ve Tatlıları

Diyarbakır Gezi Rehberi 

İstanbul Gezi Rehberi

Gaziantep’te Gezilecek Yerler? / Gaziantep’te Ne Yenir?

Dadaş Diyarı Erzurum Gezi Rehberi / Erzurum’da Gezilecek Yer ve Mekânlar

Doğu Karadeniz'in Parlayan Yıldızı: Rize’de Gezilecek Yerler

Antik Kentlerin Merkezi Denizli’de Gezilecek Yer ve Mekanlar

İzmir Gezi Rehberi

Ankara Gezi Rehberi

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...