Tgrt Haber
13 Haziran 2021 16:21

BİM’in ortakları kimler? BİM’in sahibi kim, nereli?

Uygun fiyatlarla alışveriş yapılan BİM’in kurucuları kim? “BİM'in açılımı, BİM’in ortaklık yapısı, BİM'in kaç şubesi var, BİM’in sahibi kim?” gibi soruların cevaplarını derledik. İşte BİM hakkında merak edilenler.

BİM’in ortakları kimler? BİM’in sahibi kim, nereli?
bim başkanı,,bim hisse sahipleri,,bimin sahibi kim nereli,,bimin açılımı nedir,

Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM) 1995 yılında Türkiye merkezli “indirim marketi” zinciri olarak kuruldu. BİMCell markası ile GSM sektöründe de faaliyet gösteriyor. Şubat 2021 itibariyle Türkiye’de perakendecilik sektöründe Pazar payı en yüksek firma oldu.

BİM, 1995 yılında 21 mağaza ile faaliyete başladı. 2005 yılında da halka açılan BİM, Türkiye’nin dışında Fas ve Mısır’da da faaliyet gösteriyor. BİM, süpermarket alanında faaliyette bulunan ve daha fazla ürün çeşidi satışını gerçekleştiren yeni modelini ise FİLE markasıyla 2015 yılında hizmete açtı.

Fas ve Mısır'daki mağazaları 2020 yıl sonu itibariyle Türkiye’de 8.407 (File süpermarketleriyle birlikte 8530) mağazası, Fas ve Mısır'daki mağazalarıyla birlikte toplam 9365 mağazaya ulaştı. BİM’in kurucu ortaklarında Cüneyd Zapsu, Aziz Zapsu, Yasin El Kadı, Korkut Özal, Mustafa Latif Topbaş, Mehmet Fatih Saraç bulunuyor.

BİM’in ortakları kimler? BİM’in sahibi kim, nereli?

BİM’in ana ilkesi; temel gıda ve tüketim malzemelerinin yüksek kalite ve en uygun fiyat ile tüketiciye sunulmasıdır. Yüksek indirim modelinin Türkiye’deki ilk temsilcisi olan BİM'in portföyünde 2020 yılı itibariyle yaklaşık 750 ürün bulunuyor. Aynı zamanda BİM, çok sayıda özel markalı ürünü de müşterilerine sunmayı amaçlıyor.

Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM) Borsa İstanbul’a 2005 Temmuz'da BIMAS kodu ile kote oldu. Mayıs 2021 itibariyle hisselerinin yüzde 71,22'si halka açık olarak işlem görmeye başladı. Ülkemizde BİM'in birçok sahibi bulunuyor. Şirketin kurucusu ve CEO'su Mustafa Latif Topbaş'tır. 

BİM’İN YÖNETİM KURULU

Yönetim Kurulu Başkanı: Mustafa Latif TOPBAŞ

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Mahmud Pyirali Kassamali MERALI

Yönetim Kurulu Üyesi: Ömer Hulusi Topbaş

Yönetim Kurulu Üyesi: Karl-Heinz HOLLAND

Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız Üye): Ahmet AKÇA

Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız Üye): Paul FOLEY

BİM’İN ORTAKLIK YAPISI

Merkez Bereket Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.: %15,01

Naspak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.: %10,75

Diğer (Halka Kapalı): %3,02

Diğer (Halka Açık): %71,22

BİM, başta müşteri ve tedarikçileri olmak üzere tüm paydaşlarıyla kurduğu güvene dayalı ilişkiler ve çalışanlarının kusursuz hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam ediyor.

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ KİMDİR?

Türk iş insanı olan Mustafa Latif Topbaş, 1995 yılında perakende mağazası olan BİM’in CEO'su ve kurucu ortağıdır. Genellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile karıştırılan Mustafa Latif Topbaş’ın Kadir Topbaş ile hiçbir akrabalık ilişkisi yoktur.

Mustafa Latif Topbaş, Bahariye Mensucat A.Ş. adında tekstil sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin ortakları ve yöneticilerinden biri olarak 1961 yılında iş hayatına girdi. Daha sonra muhtelif sanayi ve ticaret şirketlerinde kurucu ve idareci olarak görev yaptı.

BİM’in ortakları kimler? BİM’in sahibi kim, nereli?

Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu’nun 1994 yıllarında kurmuş oldukları BİM (Birleşik Marketler A.Ş)’in kurucu ortakları arasında Mustafa Latif Topbaş da yer aldı. Burada İdare Meclisi Başkan Vekili olarak görev aldı. 2005 yılından itibaren İdare Meclis Başkanlığı, 2010 yılından itibaren ise İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Mustafa Topbaş, 1996 yılında Ülker ailesi ile ortak olarak Ak Gıda‘yı kurdu. Mustafa Latif Topbaş’ın kızı Fatma Topbaş, Sabri Ülker’in torunu Ali Ülker ile evlidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gönil16 Mayıs 2023 04:41

Kiralık yerim var ilgilenienirmisiniz

Muhammet Turan 24 Ekim 2022 19:44

Bende hisse payından ortak olmak istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...