Tgrt Haber
25 Ekim 2019 14:51

Bisküvili pasta nasıl yapılır? En kolay Bisküvili pasta yapımı ve tarifi (kalıpta bisküvili pasta)

Anne mutfaklarının vazgeçilmezi, çocukların en sevdiği bisküvili pasta tariflerinin en kolay ve en lezzetli tariflerini makalemizde bulabilirsiniz. En kolay ve garanti tam kıvamında olan yaş pasta tariflerini sizler için hazırladık. Kalıpta bisküvili pasta tarifi ve tencerede bisküvili pasta tarifi için tariflerimize geçiyoruz.

Bisküvili pasta nasıl yapılır? En kolay Bisküvili pasta yapımı ve tarifi (kalıpta bisküvili pasta)
Bisküvili pasta nasıl yapılır? En kolay Bisküvili pasta yapımı ve tarifi, kalıpta bisküvili pasta

Anne mutfaklarının vazgeçilmezi, çocukların en sevdiği bisküvili pasta tariflerinin en kolay ve en lezzetli tariflerini makalemizde bulabilirsiniz. En kolay ve garanti tam kıvamında olan yaş pasta tariflerini sizler için hazırladık. Kalıpta bisküvili pasta tarifi ve tencerede bisküvili pasta tarifi için tariflerimize geçiyoruz.
Malzemeler
•    2 paket kakaolu pötibör bisküvi
•    2 paket sade pötibör bisküvi
•    1 paket kakaolu puding + 3,5 su bardağı süt
•    1 paket kakaolu kremşanti
•    2 yemek kaşığı çikolata
•    2 paket sade kremşanti + bunları arkasındaki tarifine göre hazırlamak için süt

Hazırlanışı
1.    Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ekleyerek kıvamı koyulaşana kadar kaynatın.
2.    Pudingi soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra kakaolu kremşantiyi ve çikolatayı ekleyin ve güzelce çırpın.
3.    Bir kakaolu ve bir sade bisküviyi alın arasına pudingden sürüp, bir kelepçeli kalıba dik şekilde dizin.
4.    İlk sırayı bu şekilde dizip bitirdikten sonra ikinci sırada sadece bir kakaolu bir sade olacak şekilde bisküvileri dizin. Bunları dizerken de bisküvilerin sadece iç kısımlarına puding sürüp, kalıbın içinde diğer bisküvinin sırtına yapıştırın. Aslında bir yuvarlak sıra kakaolu, bir yuvarlak sıra da sade bisküvi olacak şekilde dizilecektir.
5.    Üzerine sürmek için kremşantiyi hazırlayın ve kelepçeli kalıbı açtıktan sonra kenarlarını da kaplayacak şekilde kremşantiyi sürdükten sonra bir gece dolapta bekletin.
6.    Sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.

 
Magnolyalı bisküvili pasta tarifi
Kreması için malzemeler
•    2 su bardağı süt
•    Yarım su bardağı şeker
•    2 yumurta sarısı
•    2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

Ocaktan aldıktan sonra eklenecek malzemeler
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    1 paket şekerli vanilya
•    1 paket (80 gram) bitter veya normal çikolata
•    1 paket krema (azar azar eklenecek)

Pastası için malzemeler
•    2 paket pötibör bisküvi (biri kakaolu biri sade)
Kalıbın Üstüne
•    1 paket kremşanti
Kremşantinin Üstüne
•    Çikolata Sosu
Hazırlanışı
1.    Sütü, şekeri, yumurta sarılarını, nişastayı bir tencereye alın ve ocağın altını açmadan önce iyice karıştırın. Sonra kıvam alana kadar ocakta kaynatın.
2.    Ocaktan aldıktan sonra üzerine tereyağı, vanilya ve bitter çikolata ekleyerek, ısısında karıştırarak eritin.
3.    Üzerine bir paket kremayı üç defada boşaltın. Her krema eklemenizde mikserle çırpın ve soğumaya bırakın. Tam magonolya görüntüsüne kremadan sonra gelecektir.
4.    Bir tencerenin tabanını ve kenarlarını, streçle ile kaplayın. Streç fazla olsun ki pastanız bittiğinde üzerini kapatabilin.
5.    Bisküvilere magnolyadan bir kaşık sürün ve düzeltin. Ardından bir kakaolu bir sade gelecek şekilde, tüm bisküvileri dik olarak tencereye dizin.
6.    Tüm dizme işlemi bittiğinde kenarlarından sarkan streçle ile üzerini kapatın ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.
7.    Sonra üzerine kremşantiyi hazırlayıp sürün. Pastanın her yerini kaplayın ve çikolata sosu ile süsleyin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...