Tgrt Haber
27 Ekim 2021 14:07

Bitcoin aniden çöktü: 1 Saatte 500 milyon dolar kayıp

Lider kripto para birimi Bitcoin, gün içerisinde keskin bir düşüş yaşayarak 58 bin dolar seviyelerine geriledi. Son bir saat içinde birden fazla kripto para borsasında toplam 517,02 milyon dolar değerinde kripto para pozisyonu tasfiye oldu. Kızıla bürünen piyasada Ethereum (ETH) 4 bin dolar civarında seyrederken, Cardano (ADA) ise son 24 satte yüzde 15’ten fazla değer kaybetti. Bitcoin'deki düşüş Shiba Inu fiyatını etkilemedi. Shiba Inu bugün yüzde 20 daha yükselerek piyasa trendlerini alt üst etti. İşte kripto para dünyasındaki son gelişmeler...

Bitcoin aniden çöktü: 1 Saatte 500 milyon dolar kayıp
Bitcoin,,Ethereum,,Cardano,,Shiba Inu,,kripto para,

Piyasa hacmi bakımından en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) 67 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından düşüş trendine girdi. Dünkü işlemlerde yaklaşık yüzde 4,3 oranında gerileme ile günü 60 bin 300 dolar seviyesinden kapatmasının ardından bugün 58 bin dolar seviyesine çekildi.

Toplam kripto para sermaye değeri 2,7 trilyon dolar seviyesinde zirve yaptıktan sonra bu sabah itibarıyla gelen sert satışlarla yüzde 11 kadar düşüş göstererek 2,39 trilyon dolara kadar geriledi.

BİR SAATTE 2 BİN DOLAR GİTTİ

Bybt verilerine göre son bir saat içinde birden fazla kripto para borsasında toplam 517,02 milyon dolar değerinde kripto para pozisyonu tasfiye oldu. Bunun toplam 503,9 milyon doları Binance, Bitfinex, Huobi, Bitmex, FTX ve diğer kripto para borsalarındaki uzun pozisyonlardan oluşuyordu. Böylece, Bitcoin sadece birkaç dakika içinde neredeyse 2 bin dolar kaybetti.

Bitcoin aniden çöktü: 1 Saatte 500 milyon dolar kayıp

Uzmanlar Bitcoin fiyatındaki böylesine ani ve büyük bir düşüşün kripto para yatırımcıları arasında panik satışını tetikleyebileceğini ancak düşüşlerin dipten satın alma açısından tipik olarak yeni alıcıları cezbedeceğini vurguladı.

CARDANO’DA ÇÖKÜŞ

Kızıla bürünen piyasada Ethereum (ETH) 4 bin dolar civarında seyrediyor.

Popüler altcoin Cardano (ADA) ise son 24 satte yüzde 15’ten fazla değer kaybederek 1,84 dolar seviyelerine geriledi. Bu 21 Haziran tarihinden beri görülen en büyük bir günlük düşüş olurdu. ADA’nın piyasa değeri ise 64,18 milyar dolar seviyesinde…

SHIBA INU ÇÖKÜŞTEN ETKİLENMEDİ

Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş 20 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip olan Dogecoin’in rakibi Shiba Inu’yu etkilemedi. Geçtiğimiz hafta fiyatını ikiye katlayan Shiba Inu bugün yüzde 20 daha yükselerek piyasa trendlerini alt üst etti. Fiyat artışının nedeninin ise popüler ticaret uygulaması Robinhood’da listelenebileceği yönündeki spekülasyonlardan kaynaklandığı ifade ediliyor.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...