Tarih : 27.10.2021 - 12:31 Yorum : 0

Boeuf Bourguignon nasıl yapılır? 26 Ekim Masterchef Beef Bourguignon tarifi!

Dün akşam yayınlanan Masterchef 2021 bölümünde dokunulmazlık için yarışmacılara yaptırılan Boeuf Bourguignon, seyirci tarafından büyük bir ilgi topladı. Fransa mutfağına ait olan bir lezzet olan Boeuf Bourguignon’un nasıl yapıldığına dair yoğun bir arama gerçekleşiyor. Peki Boeuf Bourguignon nasıl yapılır? İşte 26 Ekim Masterchef Boeuf Bourguignon tarifi!

Boeuf Bourguignon nasıl yapılır? 26 Ekim Masterchef Beef Bourguignon tarifi!

Fransa’nın Burgonya bölgesine ait bir yemek olan Boeuf Bourguignon, Masterchef’in 26 Ekim tarihinde yayınlanan bölümünde, dokunulmazlık yarışmasında yarışmacılara yaptırıldı. Dana kol ile hazırlanmakta olan yemeğin nasıl yapıldığı izleyiciler tarafından oldukça merak edildi. İzleyiciler “Boeuf Bourguignon nasıl yapılır?” “Masterchef Boeuf Bourguignon tarifi nasıldır?” sorularına yanıt aradı.

MASTERCHEF BOEUF BOURGUİGNON TARİFİ

26 Ekim’de yayınlanan Masterchef yarışmasında yapılan Boeuf Bourguignon için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 3 kg dana kol,
  • 4 adet soğan,
  • 3 adet havuç,
  • 10 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 5 adet kereviz sapı,
  • 15 dal kekik,
  • 1.5 litre et suyu,
  • 3 adet defneyaprağı,
  • 300 ml zeytinyağı,
  • 10 dal biberiye,
  • 30 adet arpacık soğan.

BOEUF BOURGUİGNON NASIL YAPILIR?

Güzelce temizlenmiş olan et iri parçalar halinde kesilir. Zeytinyağının yarısı döküm tencere içerisine koyulurak ısıtılır ve üzerine parçalanmış etler ilave edilerek kızartılır. Kızaran etler kenara ayrılır. Kereviz ve havuçlar küp şeklinde doğranır. Soğanlar ise piyazlık doğranır. Bir tencereye 100 ml zeytinyağı koyularak ısıtılır. Doğranan sebzeler, temizlenmiş sarımsaklarla ısıtılan zeytinyağına eklenir ve kavrulur. Ardından salça ve un eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Kavurma işlemi tamamlanınca üstüne önceden kızartılmış olan etler eklenerek karıştırılır.

Karışımın üzerine sebze ve etlerin üzerini geçecek şekilde et suyu ilave edilir. Taze otlar da içine eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve ısınmaya bırakılır. Yemek fokurdamaya başladığında önceden 220 derecede ısıtılmış fırına alınır. Etler piştiğinde fırının derecesi 180’e düşürülerek 2 saat daha pişirilir. Etler tamamen yumuşadığında fırından çıkarılır.

Bir tencereye kalan zeytinyağı koyulur ve kabukları soyulmuş olan arpacık soğanlar ilave edilir. Soğanlar hafifçe kavrulduktan sonra üzerine et suyu ilave edilir ve soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. Fırından çıkartılmış olan Boeuf Bourguignon’a pişirilen soğanlar eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun…

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber