Tgrt Haber
01 Şubat 2019 16:59

Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir?

Yaygın yaşanan bir tanı olan boğaz şişmesi ve boğaz ağrısı genellikle alerji, enfeksiyon, soğuk algınlığı, sinüs enfeksiyonları, havadaki duman veya toz gibi tahriş edici maddeler neden olmaktadır.

Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir?
enfeksiyon,alerji,boğaz ağrısı,boğaz şişmesi

Asla bitmeyeceğini düşündünüz boğazınızın arkasındaki gıdıklanmanın, öksürmenin ya da defalarca boğazımızı temizlemek zorunda kalmak, hayat kalitemizi düşüren bir durumdur. Aylardır devam edebilir.  Burnun akmaya başlaması veya tıkanması ikinci aşamadır ve bundan sonrasında artık burun damlası kullanmaya başlarız. Makalemizde boğaz ağrısına şişmesine ne iyi gelir nasıl geçer bitkisel çay ve kürler hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Boğaz Ağrısı Nedenleri

Yaygın yaşanan bir tanıdır. Genellikle alerjiler, viral enfeksiyonlar soğuk algınlığı dahil, sinüs enfeksiyonları, havadaki duman veya toz gibi tahriş edici maddeler neden olmaktadır. Daha nadiren görülen boğaz tahrişine sebep olan şeyler ise; burun içine sıkışmış şeyler (küçük çocuklarda yaygındır) ve bazı ilaçlardır. 

Uzun süreli veya kısa süreli burun akıntısının nedenleri arasında belli hava koşulları özellikle soğuk, kuru hava ve baharatlı yiyecekler bulunur. Sebep ne olursa olsun, sorun, boğazı tahriş eden ve öksürüğe neden olan veya diğer semptomların görülmesine sebep olan sinüslerin arkasındaki sümüklü yapının kıvam değiştirmesidir.

Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir Bitkisel

Boğaz ağrısı tahriş veya gıdıklanma durumundaysa aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Boğaz Ağrısına Adaçayı Kürü

Malzemeler;

1 su bardağı su
1,5 tutam adaçayı

Hazırlanışı;

Kaynayan suya, adaçayını atınız. 7-8 dakika kaynatıp. Ilıdıktan sonra süzün. Akşam uyumadan bu çay ile gargara yapıp yatın. Ertesi gün uyandığınızda da kalan su ile gargara yapınız. Çocuklar için de kullanılabiliyor. 

Boğaz Ağrısına Adaçayı Ve Ebegümeci Çayı Kürü

Malzemeler;

3 tutam adaçayı
1 tutam ebegümeci

Hazırlanışı;

Ebegümeci ve adaçayını bir bardak kaynayan suya atınız. Ilıdıktan sonra, sabah, öğle ve akşam bunun gargarası yapılır. Ayrıca bu kür ses kısıklığına da iyi gelir. Hem boğaz enfeksiyonunda hem bademcik iltihabında hem de ses kısıklığına karşı çok kuvvetli bir kürdür.

Boğaz Ağrısına Sirke

Sirke ile yapılan gargara, boğazın gıdıklanmasını gidermektedir. Sirkenin içinde bulunan mineraller ve asidik yapısı, boğazda bulunan bakterilerin temizlenerek atılmasına yardımcı olur. Böylelikle hanüz başlamamış iltihabın da geçmesine yarar sağlayacaktır.

Boğaz Ağrısına Limon 

Boğaz ağrısına sirke gibi limon da kullanılmaktadır. Limonu ister yiyerek, isterseniz de suyu ile gargara yaparak tüketebilirsiniz. Birkaç dakika sonra boğazınızdaki gıdıklanmanın azaldığını hatta geçtiğini fark edebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...