Tgrt Haber
28 Şubat 2020 15:51

Bonfile nedir hayvanın neresinden yapılır ve bonfile nasıl pişirilir?

Bonfile, hayvanın en az yağlı ve en güzel yeridir. Etin tam olarak hayvanın neresi olduğu bilmemizden kaynaklı bazen en lezzetli eti aldığımızı düşünürken aslında hiç istediğimiz etle alakası olmayan bir et alırız. Bunu yaparken farkına bile varmayız. Bonfileler, büyükbaş hayvanlarda veya küçükbaş hayvanlarda farklı şekillerde pişirilebilir. Bonfileleri, çok pişmiş, orta pişmiş ve az pişmiş olarak servis etmek mümkündür.

Bonfile nedir hayvanın neresinden yapılır ve bonfile nasıl pişirilir?
Bonfile nedir hayvanın neresinden yapılır ve bonfile nasıl pişirilir,

Bonfile, hayvanın en az yağlı ve en güzel yeridir. Etin tam olarak hayvanın neresi olduğu bilmemizden kaynaklı bazen en lezzetli eti aldığımızı düşünürken aslında hiç istediğimiz etle alakası olmayan bir et alırız. Bunu yaparken farkına bile varmayız. Bonfileler, büyükbaş hayvanlarda veya küçükbaş hayvanlarda farklı şekillerde pişirilebilir. Bonfileleri, çok pişmiş, orta pişmiş ve az pişmiş olarak servis etmek mümkündür.

Bonfile hayvanın neresinden yapılır?

Bonfile eti, hayvanın sırt kısmı olan en yağsız ve en yumuşak yerinden çıkartılır.

Bonfile nasıl pişirilir?

Bonfile eti, nasıl yemek yapacağınıza veya ne yemeği yapacağınıza göre pişirme usulünde değişiklik göstermektedir. Örneğin soslarla bonfile pişirmek isterseniz, bonfilelere şeritler halinde kesin. Sonra bu şeritleri sosun içine atıp ve iyice bulayın. Ardından pişirin ve servis yapın.

Bonfile nedir hayvanın neresinden yapılır ve bonfile nasıl pişirilir?

Mangalda bonfile eti

Mangalda pişecek bonfile eti kalın olmamalıdır. İnce olarak kesilen bonfile etini direk olarak mangal ızgarasına atıp pişirin. Piştikten sonra üzerine tuz serperek servis yapın.

Tavada bonfile

Bonfileyi tavada yağlı veya yağsız olarak kızartabilirsiniz. Bunun için etinizin ince olması yetmez, dövdürtmek de gerekir. Böylece etiniz çok daha ince olacak ve kızartarak çok daha kolay pişecektir.

Rosto bonfile

Bonfileden rosto yapmak için, kalın bonfile parçalarına ihtiyacınız olacaktır. Bonfile rostoyu yaparken düdüklü tencereden yardım alabilirsiniz. Ayrıca yanına patates püresi hazırlamayı unutmayın.

Marine bonfile

Bonfile etinizi marine ederek, etinizi daha da yumuşatabilir ve daha kolay pişmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için bir soğanın suyunu, soğanı rendeleyerek çıkartın ve bir kaba alın. Soğan suyunun üzerine sıvıyağı, rendelenmiş sarımsağı, sütü, kekiği, kırmızı pul biber ve karabiberi göz kararı ekleyin. Bir gün boyunca bonfile etlerini bu karışımın içinde bekletin ver ertesi gün bonfile etlerinizi dilediğiniz şekilde pişirin.

Bonfile ve antrkot arasındaki fark nedir?

Bonfile ile antrkot birbirine yakın yerlerden çıktığından, genellikle bu iki et birbirine karıştırılır. Bonfile eti gevrektir çünkü içinde iç yağ ve sakatat bağlantıları bulunmaz.

Bonfilede sinir ve yağın hiçbir çeşidi bulunmaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...