Browni kurabiye tarifleri ve nasıl yapılır, Browni kurabiye yapımı ve tarifi
Yedikçe yedirten, lezzeti efsane, tam ölçülü browni kurabiye veya diğer adıyla ıslak kurabiye tarifimizi merak ediyor musunuz? Bu tarifi, çay saatinde ikram edebilir, misafir menülerini zenginleştirmekte kullanabilir veya çocuklara atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz. Şerbetli olması nedeniyle de sadece kurabiye olmaktan çıkarak tatlı ikramı olarak da servis edilebilir. Akşam yemeklerinden sonra misafirlerinize şık bir sunumda ikram edebilirsiniz.
Yedikçe yedirten, lezzeti efsane, tam ölçülü browni kurabiye veya diğer adıyla ıslak kurabiye tarifimizi merak ediyor musunuz? Bu tarifi, çay saatinde ikram edebilir, misafir menülerini zenginleştirmekte kullanabilir veya çocuklara atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz. Şerbetli olması nedeniyle de sadece kurabiye olmaktan çıkarak tatlı ikramı olarak da servis edilebilir. Akşam yemeklerinden sonra misafirlerinize şık bir sunumda ikram edebilirsiniz.
Browni kurabiye nasıl yapılır
Malzemeler
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 125 gram oda ısısında bekletilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2,5-4 su bardağı elenmiş olarak hazırlanan un
Şerbeti için
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3,4 damla limon suyu
Hazırlanışı
- Tereyağı, sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, vanilyayı ve kakaoyu bir karıştırma kabına alın ve güzelce yoğurun.
- Unun bir miktarını ekleyin. 2,5 su bardağını ekleyip kalanına ihtiyaç oldukça ekleyin. Yumurtanın büyüklüğüne göre hamur ihtiyaç duydukça un eklenecektir.
- 1 paket kabartma tozunu da ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yoğururken ara ara hamurun ihtiyacına göre un katın.
- Toplamda 2-3 dakikada hamur kendisini toparlayacaktır.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayarak tepsiye dizin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Kurabiyeler pişerken şerbet için malzemeleri küçük bir tencerede kaynatın. Az limon da damlatmayı unutmayın.
- 10 dakika kadar kaynatıp, ılıtın.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan 30 dakika sonra, şerbeti de ılık iken birleştirin. Şerbet dolu kaseye kurabiyeleri atın ve 15 saniye kadar içinde tutup geri alın ve servis tepsisine yerleştirin.
Şerbeti kurabiyeleri hazırlamadan önce hazırlayıp, kurabiyeler çıktıktan sonra soğurken, ılınacak kadar bir ocakta tekrar ısıtabilirsiniz de. Burada yapılmak istenen şerbetin ılık, kurabiyelerin neredeyse soğuğa yakın olmasıdır. Bunu sağlarsanız, kurabiyeleriniz hamur gibi olmaz, ağızda kolay dağılan ve şerbeti tam olarak her yerine çekmiş bir kurabiye olacaktır.