Tgrt Haber
02 Ocak 2020 12:11

Bu Uygulamalar Ocağınızı Söndürebilir!

Günlük hayatta kullandığımız akıllı telefonların hayatımızdaki yerini anlatmaya artık gerek yok. Telefonlar olmazsa olmazımız… Hayatımızda bu kadar yer işgal eden akıllı telefonların yanlış ya da sinsi bir program yüklediğinizde hayatınızı karartacağını biliyor musunuz? Google’un önce uygulama mağazasında yüklenmesine izin verdiği, daha sonra virüs taşıdıkları için uygulama mağazalarından kaldırdığı bu programların neler olduğunu merak ediyorsanız makalemize de bahsettiğimiz bu uygulama ve yazılımları hemen kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu Uygulamalar Ocağınızı Söndürebilir!
zararlı yazılımlar,,virüslü uygulamalar,,cep telefonlarındaki zararlı yazılımlar,,cep telefonunda virüslü programlar,,telefonda zararlı yazılımlar,,zararlı yazılımlar bilişim,,Cep telefonlarında korsan yazılım,,korsan yazılımlar,

Bir tıkla çok sevdiğiniz bir eşyayı satın almayı, sevdiklerinize mesaj göndermeyi, dostlarınız ve arkadaşlarınızla sürekli iletişim halinde kalmanızı sağlayan işlerinizde adeta akıllı bir asistan görevi gören telefonlarınıza yüklediğiniz uygulamalar; siz farkında olmadan tüm bilgilerinize erişip çalabilirler.

İşte Google’ın zararlı uygulamaları mağazasından kaldırdığı ve milyonlarca insanın telefonunda hala yüklü olan o uygulamalar:

Cep Telefonları İçin Zararlı Programlar

Master Cleaner – CPU Booster

Cep telefonları kullandıkça tıpkı insan gibi yaşlanan veya eskiyen bir elektronik bir eşyadır. Kullanmanıza bağlı olarak zaman içeresinde elektronik aksamlarındaki yıpranma, oksitlenme durumlarında telefonunuzun hızında yavaşlama yaşanır. Bu durumu fırsat bilen hırsızlar sizi işte tam bu zayıf noktasından yakalayarak “Telefonunuzu Hızlandırın” mesajları ile resmen casus bir uygulama yazarak sizi tuzağa düşürürler. İşte o uygulamalardan biri olan Master Cleaner CPU Booster programı telefonunuzda yüklü ise hemen kaldırmanızı tavsiye ediyoruz. Google bu programı uygulama mağazasından insanların bilgilerine eriştiği için kaldırmıştır.

Process Antivirus Free

Process Anti Virus Free programının cep telefonunuzu kesinlikle korumayan zararlı bir yazılımdır. Bir antivirüs programı gibi tanıtılıyor olsa da program kredi kartı bilgilerinizi çalan bir program. Google bu programı uygulama sitesinden kaldırmıştır. Telefonunuzda yüklü ise kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

Cep Telefonunuzdan Bu Uygulamaları Hemen Silin!

Realtime Booster 

Evet, yine telefondaki cache dosyalarını temizlediğini iddia eden, çalışmasını hızlandırdığını iddia eden Realtime Booster de Google uygulama sitesinden kaldırılmış bilgilerinizi çalan bir uygulamadır. Telefonunuzda bu program yüklü ise kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

SmartSwipe 

Kredi kartı bilgilerinizi anında çalan ve bu program telefonunuzda yüklü ise hemen kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

Cep Telefonunuzdan Bu Uygulamaları Hemen Silin!

Pro Camera Beauty 

Cep telefon kullanıcılarının tüm zaaflarına göre dizayn edilen söz konusu bu zararlı programlar arasında en tehlikeli olanlardan biri de Pro Camera Beauty uygulamasıdır. Söz de fotoğraflarınıza özel efekt uygulama imkanı sağladığını iddia eden program aslında galerinize erişerek telefonunuzdaki tüm fotoğrafları çalıyor. Şayet bu uygulama telefonunuzda hala yüklü ve kullanır durumdaysanız kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

Cartoon Art Photo 

Bu program da aynı diğer program gibi fotoğraflarınızı çalan bir program. Pro Camera Beauty programı gibi fotoğraflarınızı karikatürize ettiğini iddia ederek galerinize erişerek fotoğraflarınızı çalan bir program. Google bu programı da uygulama sitesinden kaldırmıştır. Aman dikkat!

Emoji Camera 

Bir başka fotoğraf hırsızı uygulama da Emoji Camera programı da fotoğraflarınıza efekt verdiğini iddia ederek emojilerle fotoğraflarınızı süslediğini iddia ediyor. Program emojilerin arkasında gizlediği yazılımla tüm fotoğraflarınıza erişerek fotoğraflarınızı çalan bir uygulama…

Artistic effect Filter 

Yine sinsi ve bir o kadar da acımasızca bilgilerinizi çalan Artistic Effect Filter programı da fotoğraflarınıza farklı stiller kazandırdığını iddia ederek telefonunuzdan tüm bilgilerinizi çalıyor. Aman dikkat! Program telefonunuzda yüklü ise acilen silmenizi tavsiye ediyoruz.

Cep Telefonunuzdan Bu Uygulamaları Hemen Silin!

Art Editor 

Dikkat ediyor musunuz bilmiyoruz ama en çok da zararlı programlar fotoğraflarınız ile ilgili zaaflarınızdan faydalanıyor. Aslında fotoğraf paylaşım hızının bu kadar çok arttığı dönemde hırsız ve şebekelerin bu kanaldan insanların bilgilerine erişmesini stratejik bir hamle olarak görebilirsiniz. Bu program da fotoğraflarınızı sanat eserine dönüştürdüğünü iddia tüm bilgilerinize erişip bilgilerinizi çalıyor. Google’ın uygulama sitesinden kaldırdığı “Art Editör” programı da Prisma benzeri bir uygulama aman dikkat diyoruz, çünkü bu programlar da masum değil, güvenilir hiç değil..

Beauty Camera 

Beauty Camera programı da fotoğraflarınıza güzellik kattığını iddia eden bir program. Sadece uzak durmanız gereken bir uygulama olduğunu bilmenizi istiyoruz.

Selfie Camera Pro 

Evet adından da anlaşılacağı gibi selfie görüntülerinizi daha renkli hale getirdiğini iddia eden bu hırsız programdan acilen kurtulmanızı tavsiye ediyoruz.

Cep Telefonunuzdan Bu Uygulamaları Hemen Silin!

Horizon Beauty Camera 

Horizon Beauty Camera uygulaması da fotoğraflarınızı bir yandan güzelleştirirken, diğer yandan tek tek çalıyor. Program telefonunuzda yüklü ise hızlı bir şekilde kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

Super Camera 

Sinsi bir uygulama olan Super Camera’nın diğer uygulamalardan farklı olan tarafı fotoğraf çekerken daha başarılı görüntüler elde etmenizi sağlayacağını iddia ediyor. Tabii buna inandıysanız ve uygulamayı kullandıysanız geçmiş olsun. Çünkü tüm bilgileriniz bu çetenin elinde demektir.

Art Effects for Photo 

Evet kullandığınız da fotoğraflarınızı renkli bir hale getiren Art Effects for Photo uygulaması bu kadar masum bir uygulama değil. Program tam bir virüs yuvası..

Cep Telefonunuzdan Bu Uygulamaları Hemen Silin!

Awesome Cartoon Art 

Yine fotoğrafları karikatürize eden bir başka uygulama ile karşınızdayız ve evet Awesome Cartoon Art da oldukça tehlikeli…

Art Filter Photo Prisma

Prisma benzeri bir uygulama olan Art Filter Photo Prisma’nın fotoğraflarınızı çaldığı bir gerçektir. Google uygulama sitesinden kaldırmıştır.

Cartoon Effect 

Fotoğraflarınıza güzellik kattığı iddiasıyla gelen Cartoon Effect de uzak durmanız gereken uygulamalardan sadece biri. Fotoğrafları renklendiren uygulama, pek de göründüğü gibi değil. Tüm bilgilerinizi ele geçirebilir.

Art Effect 

Yine fotoğraf kanalı ile uygulamayı yükleminizi isteyen Art Effect programı fotoğraflarınızı daha renkli hale getirdiğini iddia etse de görülmemiş taktiklerle fotoğraflarınıza, rehberinize ve maillerinize kadar erişebilen hırsız bir uygulamadır.

Photo Editor 

Fotoğraflarınıza özel efektler uygulayan bu uygulama hiç de göründüğü gibi değil! Fotoğraflarınızı çalan bir uygulama.

Wallpapers

Wallpapers uygulaması HD duvar kağıdı uygulaması gibi görünse asıl amacı telefon rehberinizi çalmaktır. Aman dikkat!

Cep Telefonunuzdan Bu Uygulamaları Hemen Silin!

Magic Art Filter Photo Editor 

Fotoğrafları bir yandan güzelleştirirken, diğer yandan fotoğraflarınızı bir bir çalıyor.

Fill Art Photo Editor 

Fotoğraflara farklı stiller kazandıran Fill Art Photo Editor, başarılı bir fotoğraf uygulaması gibi görünse de, kullanıcıların telefonlarından her şeyini çalıyor.

Art Flip Photo Editing 

Fotoğraflarınızı sanat eserine dönüştürdüğünü iddia eden Art Editör casus uygulaması da Prisma gibi bir uygulama fakat kesinlikle güvenilir bir uygulama değil!

Art Filter 

Telefonunuzdan hemen silmenizi tavsiye etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Google bu programı da uygulama sitesinden kaldırmıştır. Art Filter programı fotoğraflara sanatsal dokunuşlar yaparak fotoğrafınızı güzelleştiren bir program gibi görünse de masum bir program değil…

Cartoon Art Photo 

Yine galerinize erişip fotoğraflarınıza oradan kredi kart bilgilerinize, mailinize kadar sirayet eden bu casus yazılımı sakın telefonunuza yüklemeyin. Yüklü ise de acilen kaldırın. Google bu programı uygulama sitesinden virüs taşıdığı ve bilgilerinize eriştiği için kaldırmıştır. Aman dikkat!

Cep Telefonunuzdan Bu Uygulamaları Hemen Silin!

Prizma Photo Effect 

Ünlü Prisma programının tam olarak sahte sürümü olan Prizma Photo Effect uygulamasından uzak durun, fotoğraflarınızı farkında olmadan kaptırmayın diyoruz!

Cartoon Art Photo Filter 

Fotoğraflara saniyeler içinde sıra dışı bir görünüm kazandıran Cartoon Art Photo Filter programı’nın asıl amacı; fotoğraflarınızı çalmak!

Art Filter Photo Editor 

Google’ın uygulama sitesinden kaldırdığı virüs yuvası bu programı telefonunuza kesinlikle kurmayın, kurdu iseniz acilen silin..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...