Tgrt Haber
06 Ağustos 2020 17:39

Bunyavirüs Nedir? / Bunyavirüs Nasıl Bulaşır Belirtileri Nelerdir?

Dünyanın pandemiyi iliklerine kadar yaşamasına neden olan Korona virüsü sonrasında şimdi de Bunyavirüs Çin'de ortaya çıktı. 7 kişinin ölümü ve 60'tan fazla kişinin de hastaneye kaldırılmasına neden olan Bunyavirüs nedir? Bunyavirüs insanlara nasıl bulaşır ve belirtileri nelerdir? gibi sorulara cevaplar vermeye çalışacağız. İşte tüm yönleriyle Bunyanvirüs...

Bunyavirüs Nedir? / Bunyavirüs Nasıl Bulaşır Belirtileri Nelerdir?
Bunyavirüs,,Bunyavirüs nedir,,Bunyavirüs insanlara nasıl bulaşır,,Bunyavirüs belirtileri nelerdir,

Taiwan News’te ortaya çıkan bir habere göre, kene kaynaklı yeni Bunyavirüsün Çin’de ortaya çıktığı ve 7 kişinin ölümüne, 60’tan fazla kişinin de hastaneye yatırıldığına dair bir açıklama yayımlandı. Peki, dünyanın üzerine kabus gibi çöken korona virüsten sonra yeni ortaya çıkan Bunyavirüs nedir? 

BUNYAVİRÜS NEDİR, NASIL BULAŞIR?

Bunyavirüs Nedir? / Nasıl Bulaşır? 

İlk kez Tayvan’da 2010 yılında ortaya çıkan yeni bunyavirüs, insandan insana bulaşabiliyor. 

Tayvan Hastalık Kontrol Merkezleri’nin (CDC) verilerine göre ise bu hastalıkta ölüm oranı %10’dur.

Trombositopeni Sendromu (SFTS)’nin kuluçka süresi ise 7 ila 14 gün arasında yer alıyor. 

Virüsün semptomları arasında; yüksek ateş, halsizlik, bulantı, karın ağrısı ve iştahsızlık olarak kendini gösteriyor. 

Bunyavirales, negatif algılamalı tek sarmallı RNA virüslerinin bir sırasıdır. Ellioviricetes sınıfındaki tek düzendir. Eskiden Bunyaviridae virüs ailesi olarak biliniyordu. Bunyavirales (Bunyavirüs) adı, orijinal tip Bunyamwera orthobunyavirus türünün ilk keşfedildiği Bunyamwera’dan türemiştir.

BUNYAVİRÜS NEDİR, NASIL BULAŞIR?

Bunyavirüslerin çoğunluğu vektöreldir. Hantavirüsler ve Arenavirüsler hariç , Bunyavirales düzenindeki tüm virüsler eklembacaklılar (sivrisinek, kene veya sandfly) tarafından insanlara bulaşmaktadır. Hantavirüsler geyik faresi dışkısı ile temas yoluyla bulaştığı söylenmektedir.

Enfeksiyon insidansı vektör aktivitesi ile yakından ilişkilidir, örneğin sivrisinek kaynaklı virüsler yaz aylarında daha yaygın olduğu açıklanmaştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...