Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ocak 2018 16:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları 10 Ocak | Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

Her yıl 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl da Çalışan Gazeteciler Günü için bir çok lider mesaj yayımladı. İşte o mesajlar ve Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları hakkında detaylar...

Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları 10 Ocak | Çalışan Gazeteciler Günü mesajları
çalışan gazeteciler günü,,mesajlar,

Çalışan Gazeteciler Günü mesajları peş peşe geliyor. Her yıl 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Her yıl 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Gazeteciler farklı ortamlarda, kimi zaman zor koşullarda çalışmalarını sürdürerek haber, fotoğraf ve görüntü üretmeye çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,yayımladığı kutlama mesajında,  "Siyasi hayatım boyunca, şahsımın da zaman zaman medyadan zarar görmesine rağmen, farklı seslerin, farklı kültürlerin kendini ifade edebilmesi, fikirlerini rahatlıkla söyleyebilmesi için mücadeleler verdim, vermeye devam ediyorum." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Kahraman ise mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Ayrımcılık yapmadan, nefret dili kullanmadan, tarafsız bir şekilde yapılan bu güzide gazetecilik mesleğinin son derece saygın olması gerektiğine içtenlikle inanıyorum." 

Başbakan Yıldırım da kutlama mesajında, "AK Parti hükümetleri olarak özgürlük alanlarını genişletmek ve basın çalışanlarının karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak için 15 yıldır bütün imkanlarımızı seferber etmekteyiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazetecilerin özgürce haber yapmasını sağlamak demokrasinin olmazsa olmazıdır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, gazeteciliğin suç olmadığını bir kez daha tüm dünyaya haykırıyorum." ifadelerini kullandı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak mesaj yayımladı.
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır" dedi.

Vali Kamçı açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.
Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım."
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Medya çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını söyledi.
Basının, haber alma özgürlüğünün en etkili araç olduğunu, kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlendiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bilgilendirici, bilinçlendirici, aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde etkin bir rol oynadığını kaydetti.
2017 yılında vefat eden Gazeteci Ahmet Mülayim ile Gazeteci Ali Ceran’ı rahmet ile andıklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, haber aktarma işinin bir kamu görevi olduğunu vurgulayarak, geçimini gazetecilik ile sağlayan basın mensuplarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladığını sözlerine ekledi.

Başkan Çolakbayrakdar “basın çalışanları halkın sesidir”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; basın çalışanlarının halkın sesi olduğuna vurgu yaptı.
Başkan Çolakbayrakdar mesajında; şu ifadelere yer verdi: “Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Kalemini her daim doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin ve Kocasinan’ımızın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimizde şevkle, fedakarca çalışan, işini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutlar, güzel haberlere ulaşmalarını dilerim.”

Başkan Hiçyılmaz’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Hiçyılmaz: Basın, demokrasinin güçlenmesini sağlayan en önemli vasıtalarından biridir
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Hiçyılmaz, “Basın, halkın bilgilendirilmesinde ve demokrasinin güçlenmesinde en önemli vasıtalardan biridir” dedi.
Hiçyılmaz mesajında, basının güçlü olmasının, ifade özgürlüğünün sağlanması ve kamuoyunun taleplerinin doğru yansıtılması bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.
Başkan Hiçyılmaz, “Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde basın en etkili araçtır. Kayseri’de ve ülkemiz genelinde ilkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışı içerisinde faaliyetlerini sürdüren tüm basın çalışanlarına, gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Basının, Kayseri’nin kalkınmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik bakımdan gelişmesinde önemli katkılar sağladığını kaydeden Hiçyılmaz, “Yerel basın kuruluşlarımızın, büyük bir özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla sürdüreceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Hiçyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü:
“Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları ve çalışanları, doğru bilgilerin aktarılması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Basın çalışanlarının, ülkemize şimdiye kadar sağladıkları katkıların, insan haklarına saygı, vatan ve millet sevgisi temelinde devam edeceğine inanmaktayım. Zorlu koşullarda görevlerini yerine getirerek toplumun bilgilendirilmesinde önemli rol oynayan ve büyük katkıları olan tüm basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte daha nice mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllar diliyorum.”

Başkan Akay’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebeti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Halkın haber alma ve doğru bilgi edinme hakkına, ülkenin barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine katkı sağlayan tüm gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlarken, 2018 yılında daha güzel şartlarda çalışmalarını umut ediyor kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak:“Basın mensupları kamu-millet arasında iletişim köprüsüdür”
Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle yayımladığı mesajda, şehrimizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayarak milletimize doğru ve tarafsız bilgi veren basın mensuplarına teşekkür etti.
Gelişen teknoloji ile medya organlarının daha önem kazandığını belirten Başkan Çolak “ Zor şartlar altında milletimizi gündemden haberdar etme görevini layıkıyla yerine getiren basın mensupları, teknolojik gelişmeler sayesinde günün her anında bizlere bu imkânı sağlamaktadır. Bununla birlikte kamu kurumları ile vatandaş arasında da iletişim köprüsü kurulmasına vesile olunmaktadır. Bu vesile ile toplumsal sorumluluğunu yerine getiren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları 10 Ocak | Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

Emine Erdoğan'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Toplumumuzun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek için emek veren, ülkemizin demokrasi standartlarının artmasına, kalkınmasına, güçlenmesine katkı sağlayan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Emine Erdoğan, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla Twitter'daki hesabından paylaşımda bulundu.

Gazeteciler gününü kutlayan Emine Erdoğan, şunları kaydetti: "Toplumumuzun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek için emek veren, ülkemizin demokrasi standartlarının artmasına, kalkınmasına, güçlenmesine katkı sağlayan tüm gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum."

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...