Tgrt Haber
26 Ocak 2022 11:26

Araba camındaki buz nasıl temizlenir? Araba camındaki karı ve buzu kolayca temizlemenin, yok etmenin pratik yolu

Devam eden kar yağışları ve etkisini sürdüren soğuk havalar, otomobillerin camlarında kar ve buz oluşumuna sebep oldu, milyonlarca sürücü, arabasını kullanmada önce buz ve kar temizlemeye koyuldu. Sürücüler için eziyet haline gelen buz ve kar temizliğini yapmanın kolay yolu, buğudan kurtulmanın pratik çözümü ise araştırılmaya başladı. Peki, buz tutmuş cam nasıl temizlenir, araba camında kar kolayca nasıl çıkarılır? İşte, araba camını temizlemenin püf noktası ve kolay yolu!

Araba camındaki buz nasıl temizlenir? Araba camındaki karı ve buzu kolayca temizlemenin, yok etmenin pratik yolu
buzlanma,buzlu cam,kar,araba,sürücü

"Araba camındaki buz nasıl çözülür, nasıl temizlenir, camdaki karı temizlemenin kolay yolu nedir, buğu nasıl yok edilir?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Araç sürücüleri için günlerdir büyük bir zahmet haline gelen ve sürücülere zaman kaybı yaşatan camdaki buzlanma, devam eden kar yağışı nedeni ile tekrar eden bir sorun haline gelirken; otomobil sahipleri arabalarındaki karı ve camdaki buzlanmayı temizlemenin yollarını sorgulamayı sürdürüyor. Buzlu camı kazımadan temizlemenin yolları, camdak karı kolayca eritmenin ve temizlemenin püf noktası haberimizde...

ARABA CAMINDAKİ BUĞU VE BUZ  NASIL TEMİZLENİR, YOK EDİLİR?

Etkisini sürdüren soğuk hava ve devam eden kar yağışı ile sürücülerin korkulu rüyası haline gelen buzlanma, araba sahiplerine hem zaman kaybettiriyor hem de sürücüler için oldukça zahmetli bir hal alıyor. 

Arabanızın camlarının buhar yapmasını istemiyorsanız, için araç içerisinde ıslak paspas veya nemli bez bulundurmanız oldukça yerinde olacaktır çünkü araç içinin ıslak olması bu konuda en büyük etkendir. Nem, hava değişiminden dolayı camların buğu yapmasına sebep olurken, araç klima tercihlerinden ‘’iç sirkülasyon’’ düğmesinin aktif konumda olmaması da bu buğuyu yok etmenin yollarındandır. Bunun sebebi, kalorifer açıkken araca dışarıdan temiz hava girememesi ve arabanın camlarında buhar oluşmasıdır.

Camlardaki buharı çözmek için klimanın aktif edilmesine de gerek yoktur, yapmanız gereken en önemli şey, klima sisteminin dışarıdan hava almasını sağlamaktır.

Araba camındaki buz nasıl temizlenir? Araba camındaki karı ve buzu kolayca temizlemenin, yok etmenin pratik yolu

ARABA CAMINDAKİ BUZU, BUĞUYU VE KARI TEMİZLEMENİN KOLAY YOLU

ILIK SU

Arabanızı buzdan arındırmak istiyorsanız, ılık suyu yalnızca ön cama ya da tüm camlara dökerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Ani sıcaklık değişimi camın çatlamasına sebep olabileceği için, suyu kaynar tutmamalısınız, camlar çatlamadığı durumda ise, çok sıcak su aynı hızla camların tekrar buzlanmasına neden olur.

Su, buzu çabucak yumuşatır ve erimesine sebep olur. Eridikten sonra ön camda yarı şeffaf bir halde tabaka halinde kalabilir. Bu durumda, silecekleri çalıştırmanız buzların temizliği için yeterli olacaktır. Silecek suyunuzun donmaması için ise antifrizli cam suyu ya da camsil kullanmanız gerekmektedir.

BUZ SPREYİ

Buz spreyi satın alarak ve arabanızda bulundurarak, buzlanan camın temizliğini kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu spreyi, marketlerden temin edebilirsiniz.

Araba camındaki buz nasıl temizlenir? Araba camındaki karı ve buzu kolayca temizlemenin, yok etmenin pratik yolu

ANTİFRİZ

Antifriz, sileceklerde kullanılan bir sıvıdır ve buz çözmede kullanılır. Dikkat etmeniz gereken husus, hazır antifrizli silecek suyu kullanmanızdır. Radyatör sistemlerindeki antifrizi kullanmanız, boyaya zarar verebilir. Uygun olan antifrizi direkt olarak camda kullanabilirsiniz.

KOLONYA

Kolonya, araba camındaki buzu çözmek için etkili bir yöntemdir. Bir bezin üzerine kolonyayı döktükten sonra camı silebilirsiniz. Buzun kalın olması durumunda kolonya direkt olarak buzlanan cama da dökebilirsiniz. 

TUZ

Buzlanan bölgeye tuz dökerek, buzlanan camı çok bastırmadan yavaşça silebilirsiniz.

SİRKE

Araba camınızdaki buzlanmanın üzerine püskürtme yolu ile sirke kullabilirsiniz. Bir ölçek sirke, iki ölçek su kullanarak, bir püskürtme şişesi yardımı ile camınıza sıktığınız bu karışımın ardından silme işlemine devam edebilirsiniz. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...