Tgrt Haber
30 Kasım 2021 12:36

Cami minaresi lodosa dayanamayarak yan yattı

İki gündür yurdun batı kısmını etkisi altına alan şiddetli lodosla birlikte Kocaeli'de rüzgarın hızı, saatte 105 kilometreye ulaştı. Çok sayıda olumsuz ihbarın yapıldığı fırtınada bir caminin minaresi de yan yattı.

Cami minaresi lodosa dayanamayarak yan yattı
kocaeli,,cami minaresi,,lodos,,fırtına,

Rüzgarın hızının 105 kilometreye ulaştığı Kocaeli'de rüzgarın şiddetine dayanamayan bir caminin minaresi yan yattı. Olası facianın önüne geçmek için ekiplerin aldığı güvenlik önlemleri ve çalışmalar devam ederken fırtınanın bugün akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Cami minaresi lodosa dayanamayarak yan yattı
Rüzgara dayanamayan cami minaresi yan yatarken ekiplerin bölgedeki çalışması sürüyor.

2 MİNARE YIKILDI, 11 TEKNE BATTI

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası dün Kocaeli'de şiddetli fırtına etkili oldu. Rüzgar hızının 105 kilometreye çıktığı Kocaeli'de, dün gece fırtına sebebiyle 123 çatı uçtu, 25 ağaç ve direk devrildi, tabelalar düştü, su taşkınları meydana geldi. Yine rüzgarın şiddetiyle 14 sera ve 6 araç zarar gördü, 2 minare yıkıldı, 11 tekne battı ve 60 trafoda elektrik kesintisi yaşandı. Kent genelinde toplamda 195 olayın meydana geldiği gün boyunca, 8 kişi yaralandı, 1 kişi ise çatıdan düşmesi sebebiyle hayatını kaybetti.

CAMİ ETRAFINDA BULUNAN EVLER TAHLİYE EDİLDİ

İzmit Arızlı Mahallesi'nde bulunan Arızlı Camii'nin minaresi, dün akşam saatlerinde etkili olan fırtınaya dayanamayarak yan yattı. Minarenin yan yattığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, jandarma, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, cami çevresinde bulunan evleri tahliye etti. Bölgede jandarma ve belediye ekiplerinin güvenlik önlemleri sürüyor.

Sarıcalar Cami minaresi ise tamamen yıkıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...