Tgrt Haber
26 Ocak 2021 14:48

Çamur Bant Nedir? Alüminyum İzolasyon Tamir Çatlak Bantı Nerelerde Kullanılır?

Son günlerde Google'da sıkça araştırılan "Çamur Bant" çok amaçlı kuvvetli bir yapıştırma bandı olarak bilinmektedir. Aslında çamur bant bir izolasyon bantıdır. Ülkemizde kış soğuklarının kendini hissettirmesinden sonra ev içine soğuk giren kapı, pencere, duvar, çatı gibi yerlerde rahatlıkla kullanılan çamur bant, uygulandığında soğuğu engeller, suyun içeri girmesini engeller, zeminde kullanıldığında su sızdırması yapmaz bir özelliğe sahip pratik tamir bantıdır. İşte çamur bant ile ilgili tüm detaylar...

Çamur Bant Nedir? Alüminyum İzolasyon Tamir Çatlak Bantı Nerelerde Kullanılır?
çamur bant nedir?,çamur bant nerelerde kullanılır?,Çamur bant,Çamur bant nasıl kullanılır?,Çamur bant su geçirir mi?,su geçirmez bant,su geçirmez çamur bant,çamur bantın kullanıldığı alanlar,çok amaçlı tamir bantı,İzolasayon Bantı,Alüminyum İzolasyon

Su sızdırmayan, soğuk almayan tamir, tadilat da izolasyon bandı olarak kullanılan çamur bant, duvar çatlakları, çatı ve su yalıtımı, cam, demir, beton, ahşap, dış cephe dahil olmak üzere her alanda kullanılabilmektedir.

Uzun ömürlü, alüminyum folyo ile kaplı ve kendinden yapışkanlı olan bantın çeşitli ebatlarda birçok hırdavatçıda satın alınabilmektedir.

Genel olarak kullanılan ölçü ise: Uzunluk: 2 metre Genişlik: 10 cm olanıdır. 

Çamur Bant

Çamur Bant Nerelerde Kullanılır? 

Bantı kullanmadan önce alimünyum bölgesinden ısıtmak içindeki yapıştırıcının güçlenmesini sağlayacaktır. Doğrudan kullanıldığında bantın yapışkan özelliği tam olarak kendini gösterememektedir.

Uygulama yapılacak bölgeyi ya da yüzeyi nemden, kirden güzelce temizledikten sonra elinizdeki bantı alana göre uygulayabilirsiniz.

çamur bant

Çok güçlü bir yapıştırıcısı olan yapışkan bantı dilerseniz cam, çimento zemin, fayans, ahşap, boru ve benzeri dâhil olmak üzere her türlü yüzeye rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Bu bant çiziklerden, darbelerden kesinlikle etkilenmiyor. Güvenli bir bant olan çamur bantlar aynı zamanda alev geciktirici olarak da biliniyor.

Yani bu bant alev geciktirici bir yeteneği ve korozyon karşı oldukça dirençlidir. 

Çamur Bant Nasıl Uygulanır?

çamur bant

  • Çamur bantı uygulanacak yüzeyin kir, toz ve nemden arındırılmış olması gerekir.
  • Bantı ikiye ayırarak, arkasındaki koruyucu bandı açarak yapışkan kısmı uygulama yüzeyine gelecek şekilde yapıştırın
  • Yapıştırma işlemine geçmeden önce bantın alüminyum kısmından ısıtılması yapışma özelliğini daha çok arttıracaktır.
  • Uygulamayı bu şekilde yaptıktan sonra bastırarak bandın yüzeyi tutmasını sağlayın.
  • Kapı, pencere vs... gibi yerlerde uygulama yaptıpsanız bandın doğru yapışıp yapışmadığını kontrol edebiirsiniz.

Çamur Bant İzolasyon Tamir Çatlak Bantı Normal Ölçüsü Kaçtır? 

Piyasada en çok kullanılan ölçü:

2m x 10cm olanıdır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fiyat 18 Mart 2023 20:47

Fiyat alabilirmiyiz

Sonraki Haber Yükleniyor...