2022-05-21 14:11:52 | Son Güncelleme : 2022-05-21 14:53:34

Canan Karatay’ın bu tarifini unutamayacaksınız! Bin bir derde deva, şifa kaynağı Yumurtalı Tirit tarifi

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle dikkat çekmeye devam ediyor. Obeziteye karşı vermiş olduğu savaşla bilinen ünlü doktor Karatay, herkesin doğal beslenmeyi tercih etmesi gerektiğine dair yapmış olduğu açıklamaların yanı sıra kahvaltı sofralarında yer verdiği farklı lezzetlerle de gündemdeki yerini koruyor. İşte Canan Karatay’ın tarif defterinden, kahvaltı sofralarınızda olması gereken, bin bir derde deva Yumurtalı Tirit tarifi…

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın, kahvaltı sofralarında ağırlık verilmesi gerektiğini savunduğu ve bin bir derde deva yumurtalı tirit tarifi, vazgeçilmeziniz olacak.
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın, kahvaltı sofralarında ağırlık verilmesi gerektiğini savunduğu ve bin bir derde deva yumurtalı tirit tarifi, vazgeçilmeziniz olacak.

Tavsiye ettiği çok sayıda farklı besin maddesi ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle doğal ve sağlıklı beslenme üzerine dikkat çektiği yiyeceklerle de konuşuluyor. Kahvaltı öğünlerinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Karatay, bu öğünde yüksek protein içeren besinlere ağırlık verilmesi gerektiğini ifade ediyor. Ünlü doktor Canan Karatay’ın kahvaltı sofralarınız için önerdiği, sağlıklı ve şifalı Yumurtalı Tirit tarifini sizler için derledik. İşte Yumurtalı Tirit tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…

ŞİFA KAYNAĞI YUMURTALI TİRİT TARİFİ MALZEMELERİ

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın, kahvaltı sofralarınızda ağırlık verilmesi gerektiğini savunduğu ve bin bir derde deva yumurtalı tirit tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 500 gram kıyma
  • 4 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 4 adet sivribiber
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kristal kaya tuzu,
  • Karabiber,
  • Kırmızıbiber,
  • Kimyon.

 

YUMURTALI TİRİT NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle yeşil soğanlar güzel bir şekilde temizlenir, yıkanır ve ince ince doğranır.
  • Maydanoz ve dereotu da yıkanarak ince ince olacak şekilde doğranır.
  • Ardından biberler yıkanarak temizlenir ve küçük ebatlarda doğranır.
  • Diğer tarafta yayvan bir tencere içine tereyağı koyulur ve kısık ateşte eritilir.
  • Eriyen tereyağının üzerine kıyma, salça, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Rengi değişene kadar kısık bir ateşte 5-10 dakika kadar pişirilir.
  • Pişen kıymanın üzerine doğranmış olan yeşil soğan, dereotu, biber ve maydanoz ilave edilir. Ardından su da eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Kıyma pişip sebzeler yumuşayana kadar pişirilen yemeğin ortasına küçük havuzlar açılır ve bu havuzlara yumurtalar kırılır.
  • Kısık ateşte yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirilir ve ocaktan alınarak servis edilir.
  • Afiyet olsun…

 

YUMURTALI TİRİT PÜF NOKTALARI

Canan Karatay’ın kahvaltı sofraları için önerdiği nefis yumurtalı tiritin kıvamında olabilmesi için bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Öncelikle kıymayı pişirme aşamasında malzeme sırasına mümkün olduğunca dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kıymanın suyunu salma aşamasında diğer malzemelerin kıvamı bozulabilir. Bu nedenle öncelikle kıymanın suyunu salması ve pişmesi beklenmelidir.